Editorial

Joaca de-a candidatura!


Biroul Politic Municipal al PNL Constanța a aprobat, cu unanimitate de voturi, candidaturile lui Costel Stanca, George Niculescu și Cosmin Sava pentru a intra în cursa internă privind desemnarea candidatului Partidului Național Liberal la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Constanța, din anul 2020.
În primăvară, se va face o primă evaluare a candidaților, urmând ca forurile statutare ale PNL să decidă candidatul cel mai potrivit pentru funcția de primar al municipiului Constanța.
Nu vreau să-l contrazic pe preşedintele interimar al liberalilor de la municipiu, Adrian Manole, care susţine că fiecare din cei trei poate fi un candidat redutabil al PNL la Primăria Constanța, îi spun doar atât: joaca asta de-a candidatura se va încheia prost  în vara anului 2020. Abia atunci, veţi realiza din nou, dragi liberali, că procedura de desemnare, identificare şi stabilire a candidaţilor, ultramegatransparentă a fost iarăşi în zadar.
Sigur, eu cred că niciunul din cei trei nu va fi în final primarul Constanţei şi nici măcar candidatul PNL pentru primărie. Şi nu pentru că aş avea motive imputabile la adresa vreunuia dintre ei, şi nu neapărat pentru că altcineva va fi scos din pălărie pe ultima sută de metri, ci din simplul motiv că văd această strategie o greşeală. O eroare pe care nu pot să nu observ că opoziţia locală o repetă cu obstinaţie în ultimii 20 de ani.
Oare când veţi înţelege că fragmentarea votului şi puzderia de candidaţi din partea opoziţiei nu fac altceva decât să le ia celor de la PSD o piatră de pe inimă?!
În condiţiile unui sistem electoral ticălos - alegerea primarului dintr-un singur tur de scrutin, care avantajează pe de o parte edilul în funcţie, iar pe de altă parte reduce foarte mult din procentul de reprezentativitate al câştigătorului, să nu fiţi uniţi este o mare prostie.
Trecând peste acest aspect, deloc de neglijat, încă mai sper că până la alegerile locale vocile alegătorilor de dreapta vor fi în sfârşit ascultate, iar pe plan local, opoziţia îşi va uni forţele, exact cum au demonstrat că se poate, vezi şedinţă de ieri de la Camera Deputaţilor!
Pentru că doar unitatea opoziţiei mai poate contracara sistemul electoral. Şi dacă chiar vă pasă, ar trebui s-o faceţi foarte rapid în perspectiva viitoarelor confruntări electorale care se vor ţine lanţ în următorii doi ani. Altfel, eu una, voi considera că vreţi să râdeţi iar de votul meu!
Cei din opoziţie, care mai consideră astăzi că pot rupe dintr-o parte sau alta un electorat atât de fragil şi sătul să vă tot susţină, sunt doar nişte nemernici. Şi nu am de ce să mă feresc de cuvinte dure atâta timp cât şi voi mă luaţi la mişto! Să vă aducă Moşul, mintea de pe urmă!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un aspirant liberal la statutul de candidat la Primăria Constanţa Ce principii trebuie să respecte PUZ-ul peninsulei?

15 Jan 2019 533

Bogdan Huţucă (PNL) - „Pentru că nu au reuşit să ia banii de la Pilonul II, pesediştii fac acum tot posibilul să-l distrugă!“

12 Jan 2019 353

E oficial. PNL Constanţa nu are niciun reprezentant pe lista cu candidaţii liberali pentru europarlamentare

09 Jan 2019 381

Preşedintele Organizaţiei Jueţene PSD Constanţa, Felix Stroe Aceste derapaje vor fi taxate de oamenii politici dar și de oamenii obișnuiți

22 Dec 2018 1205

Aleşii judeţeni liberali interpelează conducerea Consiliului Judeţean „Unde scurgeţi 3 milioane de lei, bani publici, din bugetul judeţului?“

21 Dec 2018 510

Aleşii PMP nu vor participa la şedinţa de Consiliu Judeţean dacă nu se supune la vot încetarea mandatului lui Mocianu, de la PNL. Ce spune şeful liberalilor?

18 Dec 2018 893

Au puterea şi banii, dar le lipseşte voinţa Proiectul miniporturilor turistice pe Dunăre, din judeţul Constanţa, a picat. CJC bagă subiectul sub preş! (documente)

12 Dec 2018 874

Cetățenii pot decide proiectele care vor fi incluse în bugetul campaniei PNL şi USR, detalii ale campaniei „Tu decizi pentru Constanţa!”

12 Dec 2018 466

Ședința Biroului Politic Municipal PNL Se discută primele dosare de candidatură pentru Primăria Constanța

04 Dec 2018 390

Imagini de la eveniment Ana Maria, tânără moartă în urma accidentul de la Zodiac, condusă pe ultimul drum în Cogealac. Urma să se căsătorească (galerie foto)

30 Nov 2018 3734

Huţucă (PNL) - „În timp ce Clujul a aderat la o iniţiativă strategică de inovare pentru Europa, primarul Constanţei face inventarul amenzilor de parcare date constănţenilor!“

24 Nov 2018 685

Tu decizi pentru Constanţa! Un proiect al USR şi PNL de promovare la nivelul oraşului a conceptului de buget participativ

23 Nov 2018 788

Consilierul Bogdan Bola, interpelare la CJAS. De ce nu este implementat la Constanța Programul Național de Tratament pentru Boli Rare? (document)

17 Nov 2018 1041

„Cât de anostă a putut să ajungă Constanța!“ Primarul Făgădău nu „ratează“ nicio săptămână fără o urecheală din partea liberalilor

14 Nov 2018 662

Tânăra rănită grav în accidentul teribil din zona Hotelului Zodiac din Constanța este fiica unui consilier local din Cogealac (video)

12 Nov 2018 16078