Editorial

Joaca de-a candidatura!


Biroul Politic Municipal al PNL Constanța a aprobat, cu unanimitate de voturi, candidaturile lui Costel Stanca, George Niculescu și Cosmin Sava pentru a intra în cursa internă privind desemnarea candidatului Partidului Național Liberal la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Constanța, din anul 2020.
În primăvară, se va face o primă evaluare a candidaților, urmând ca forurile statutare ale PNL să decidă candidatul cel mai potrivit pentru funcția de primar al municipiului Constanța.
Nu vreau să-l contrazic pe preşedintele interimar al liberalilor de la municipiu, Adrian Manole, care susţine că fiecare din cei trei poate fi un candidat redutabil al PNL la Primăria Constanța, îi spun doar atât: joaca asta de-a candidatura se va încheia prost  în vara anului 2020. Abia atunci, veţi realiza din nou, dragi liberali, că procedura de desemnare, identificare şi stabilire a candidaţilor, ultramegatransparentă a fost iarăşi în zadar.
Sigur, eu cred că niciunul din cei trei nu va fi în final primarul Constanţei şi nici măcar candidatul PNL pentru primărie. Şi nu pentru că aş avea motive imputabile la adresa vreunuia dintre ei, şi nu neapărat pentru că altcineva va fi scos din pălărie pe ultima sută de metri, ci din simplul motiv că văd această strategie o greşeală. O eroare pe care nu pot să nu observ că opoziţia locală o repetă cu obstinaţie în ultimii 20 de ani.
Oare când veţi înţelege că fragmentarea votului şi puzderia de candidaţi din partea opoziţiei nu fac altceva decât să le ia celor de la PSD o piatră de pe inimă?!
În condiţiile unui sistem electoral ticălos - alegerea primarului dintr-un singur tur de scrutin, care avantajează pe de o parte edilul în funcţie, iar pe de altă parte reduce foarte mult din procentul de reprezentativitate al câştigătorului, să nu fiţi uniţi este o mare prostie.
Trecând peste acest aspect, deloc de neglijat, încă mai sper că până la alegerile locale vocile alegătorilor de dreapta vor fi în sfârşit ascultate, iar pe plan local, opoziţia îşi va uni forţele, exact cum au demonstrat că se poate, vezi şedinţă de ieri de la Camera Deputaţilor!
Pentru că doar unitatea opoziţiei mai poate contracara sistemul electoral. Şi dacă chiar vă pasă, ar trebui s-o faceţi foarte rapid în perspectiva viitoarelor confruntări electorale care se vor ţine lanţ în următorii doi ani. Altfel, eu una, voi considera că vreţi să râdeţi iar de votul meu!
Cei din opoziţie, care mai consideră astăzi că pot rupe dintr-o parte sau alta un electorat atât de fragil şi sătul să vă tot susţină, sunt doar nişte nemernici. Şi nu am de ce să mă feresc de cuvinte dure atâta timp cât şi voi mă luaţi la mişto! Să vă aducă Moşul, mintea de pe urmă!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liberalii îşi promovează candidaţii la europarlamentare Siegfried Mureşan - „Românii vor sancționa actuala guvernare, pe 26 mai!“

16 Mar 2019 587

PNL s-a abţinut de la vot Procesul-verbal al şedinţei de Consiliu Local din 2015 în care s-a aprobat PUZ-ul investiţiei de pe bulevardul Lăpuşneanu (galerie foto+document)

14 Mar 2019 881

Huţucă (PNL) - „Coaliţia pentru Dezvoltarea României cere prorogarea OUG 114 pentru cel puţin şase luni“

06 Mar 2019 512

UPDATE Fost secretar de stat în Guvernul Cioloş, regizorul Erwin Şimşensohn, desemnat director al Teatrului de stat din Constanţa

28 Feb 2019 881

De ce se grăbeşte Ţuţuianu să desfiinţeze comisia care aprobă repartizarea cotei de 20%? Primarii, la mâna conducerii CJ?

28 Feb 2019 1086

Bogdan Huţucă atrage atenţia. Primarii disperă din pricina OUG 114 - constructorii le dau peste cap proiectele de investiţii

23 Feb 2019 1237

UPDATE. Conferinţă de presă la PNL Constanţa. Tema este situația bugetului de stat pe anul 2019 (galerie foto)

22 Feb 2019 537

Deputatul PNL Bogdan Huţucă, despre bugetul pentru 2019 „Nu există bani de investiţii, doar minciuni!“

22 Feb 2019 688

Este oficial. Prefectul județului Constanța a semnat ordinele prin care doi consilieri locali rămân fără mandate

18 Feb 2019 1213

Proiectul „Tu decizi pentru Constanţa“ a fost înregistrat la secretariatul Consiliului Local Municipal

18 Feb 2019 832

Consilierul judeţean Bogdan Bola trage un semnal de alarmă „Copiii cu boli rare mor, iar Spitalul Judeţean Constanţa nu are un compartiment de neurologie infantilă!“ (document)

15 Feb 2019 1527

Amendamentele PNL la Legea Bugetului de stat în domeniul dezvoltării, sănătăţii, educaţiei, administraţiei şi infrastructurii rutiere (document)

14 Feb 2019 487

Liberalii cer modificarea Regulamentului privind parcările publice din municipiul Constanța! (document)

13 Feb 2019 796

Proiectul „Tu decizi pentru Constanţa!“, iniţiat de PNL şi USR, a intrat în linie dreaptă

13 Feb 2019 943

Bogdan Huţucă (PNL) - „OUG 114 creşte taxele şi impozitele locale cu încălcarea Constituţiei“

12 Feb 2019 740