Editorial

Joaca de-a candidatura!


Biroul Politic Municipal al PNL Constanța a aprobat, cu unanimitate de voturi, candidaturile lui Costel Stanca, George Niculescu și Cosmin Sava pentru a intra în cursa internă privind desemnarea candidatului Partidului Național Liberal la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Constanța, din anul 2020.
În primăvară, se va face o primă evaluare a candidaților, urmând ca forurile statutare ale PNL să decidă candidatul cel mai potrivit pentru funcția de primar al municipiului Constanța.
Nu vreau să-l contrazic pe preşedintele interimar al liberalilor de la municipiu, Adrian Manole, care susţine că fiecare din cei trei poate fi un candidat redutabil al PNL la Primăria Constanța, îi spun doar atât: joaca asta de-a candidatura se va încheia prost  în vara anului 2020. Abia atunci, veţi realiza din nou, dragi liberali, că procedura de desemnare, identificare şi stabilire a candidaţilor, ultramegatransparentă a fost iarăşi în zadar.
Sigur, eu cred că niciunul din cei trei nu va fi în final primarul Constanţei şi nici măcar candidatul PNL pentru primărie. Şi nu pentru că aş avea motive imputabile la adresa vreunuia dintre ei, şi nu neapărat pentru că altcineva va fi scos din pălărie pe ultima sută de metri, ci din simplul motiv că văd această strategie o greşeală. O eroare pe care nu pot să nu observ că opoziţia locală o repetă cu obstinaţie în ultimii 20 de ani.
Oare când veţi înţelege că fragmentarea votului şi puzderia de candidaţi din partea opoziţiei nu fac altceva decât să le ia celor de la PSD o piatră de pe inimă?!
În condiţiile unui sistem electoral ticălos - alegerea primarului dintr-un singur tur de scrutin, care avantajează pe de o parte edilul în funcţie, iar pe de altă parte reduce foarte mult din procentul de reprezentativitate al câştigătorului, să nu fiţi uniţi este o mare prostie.
Trecând peste acest aspect, deloc de neglijat, încă mai sper că până la alegerile locale vocile alegătorilor de dreapta vor fi în sfârşit ascultate, iar pe plan local, opoziţia îşi va uni forţele, exact cum au demonstrat că se poate, vezi şedinţă de ieri de la Camera Deputaţilor!
Pentru că doar unitatea opoziţiei mai poate contracara sistemul electoral. Şi dacă chiar vă pasă, ar trebui s-o faceţi foarte rapid în perspectiva viitoarelor confruntări electorale care se vor ţine lanţ în următorii doi ani. Altfel, eu una, voi considera că vreţi să râdeţi iar de votul meu!
Cei din opoziţie, care mai consideră astăzi că pot rupe dintr-o parte sau alta un electorat atât de fragil şi sătul să vă tot susţină, sunt doar nişte nemernici. Şi nu am de ce să mă feresc de cuvinte dure atâta timp cât şi voi mă luaţi la mişto! Să vă aducă Moşul, mintea de pe urmă!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fără studiul de fezabilitate şi documentaţia necesare realizării investiţiei Dăncilă promite că lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Militar Constanţa încep anul viitor (document)

19 Jun 2019 1106

Liberalii constănţeni au tras linie după europarlamentare. Cum arată analiza la rece realizată în şedinţa Biroului Judeţean

10 Jun 2019 851

Deputatul Huțucă Bogdan, co-inițiator al legii privind eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parțial și eliminarea supraaccizei la carburanți

07 Jun 2019 559

Blocaj de comunicare cu preşedintele Huţucă. Deputatul Boroianu, demis din funcţia de secretar general

06 Jun 2019 976

Interviu live Remus Negoi, președinte USR - „Modul de abordare a lucrurilor în Primăria Constanța este unul falimentar!“ (video)

06 Jun 2019 4383

Un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean şi un fost consilier local se luptă în instanţă cu formaţiunile politice din care au fost excluşi

05 Jun 2019 804

Constanţa. Rezultatele, pe localităţi, la europarlamentare. Unde au fost cele mai neaşteptate rezultate (galerie foto)

04 Jun 2019 2335

La europarlamentare, cei de la USR PLUS au reușit să se surprindă pe ei înșiși! Rezultatele îi obligă la responsabilitate. Pregătesc un proiect pentru Constanța!

30 May 2019 1184

Robert Turcescu (PMP) - „Opoziţia are nevoie în această toamnă de un candidat unic la prezidenţiale!“

29 May 2019 932

Redevine PNL Constanţa o forţă politică în judeţ? Se vor responsabiliza liberalii după votul de duminică?

28 May 2019 876

Stelian Ion (USR) - „Votul de duminică este o lovitură dată clanurilor pesediste care ne-au subjugat oraşul şi judeţul în ultimii 15 ani!“

28 May 2019 1216

Diferență de câteva zeci de voturi Numărătoarea paralelă a Alianței USR-PLUS. Rezultatele finale pentru județul Constanța. USR-PLUS, marele câștigător

27 May 2019 1247

Dezastru pentru PSD în municipiul Constanţa! Alianţa USR - PLUS a făcut scor la europarlamentare

27 May 2019 1443

UPDATE Numărătoare paralelă. Alianța USR-PLUS, pe primul loc în municipiu și în județul Constanța

27 May 2019 3597

Alegeri europarlamentare 2019. Rezultate parţiale BEC la peste 90 la sută din secţiile de votare

27 May 2019 3077