Joaca de-a candidatura!


Biroul Politic Municipal al PNL Constanța a aprobat, cu unanimitate de voturi, candidaturile lui Costel Stanca, George Niculescu și Cosmin Sava pentru a intra în cursa internă privind desemnarea candidatului Partidului Național Liberal la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Constanța, din anul 2020.
În primăvară, se va face o primă evaluare a candidaților, urmând ca forurile statutare ale PNL să decidă candidatul cel mai potrivit pentru funcția de primar al municipiului Constanța.
Nu vreau să-l contrazic pe preşedintele interimar al liberalilor de la municipiu, Adrian Manole, care susţine că fiecare din cei trei poate fi un candidat redutabil al PNL la Primăria Constanța, îi spun doar atât: joaca asta de-a candidatura se va încheia prost  în vara anului 2020. Abia atunci, veţi realiza din nou, dragi liberali, că procedura de desemnare, identificare şi stabilire a candidaţilor, ultramegatransparentă a fost iarăşi în zadar.
Sigur, eu cred că niciunul din cei trei nu va fi în final primarul Constanţei şi nici măcar candidatul PNL pentru primărie. Şi nu pentru că aş avea motive imputabile la adresa vreunuia dintre ei, şi nu neapărat pentru că altcineva va fi scos din pălărie pe ultima sută de metri, ci din simplul motiv că văd această strategie o greşeală. O eroare pe care nu pot să nu observ că opoziţia locală o repetă cu obstinaţie în ultimii 20 de ani.
Oare când veţi înţelege că fragmentarea votului şi puzderia de candidaţi din partea opoziţiei nu fac altceva decât să le ia celor de la PSD o piatră de pe inimă?!
În condiţiile unui sistem electoral ticălos - alegerea primarului dintr-un singur tur de scrutin, care avantajează pe de o parte edilul în funcţie, iar pe de altă parte reduce foarte mult din procentul de reprezentativitate al câştigătorului, să nu fiţi uniţi este o mare prostie.
Trecând peste acest aspect, deloc de neglijat, încă mai sper că până la alegerile locale vocile alegătorilor de dreapta vor fi în sfârşit ascultate, iar pe plan local, opoziţia îşi va uni forţele, exact cum au demonstrat că se poate, vezi şedinţă de ieri de la Camera Deputaţilor!
Pentru că doar unitatea opoziţiei mai poate contracara sistemul electoral. Şi dacă chiar vă pasă, ar trebui s-o faceţi foarte rapid în perspectiva viitoarelor confruntări electorale care se vor ţine lanţ în următorii doi ani. Altfel, eu una, voi considera că vreţi să râdeţi iar de votul meu!
Cei din opoziţie, care mai consideră astăzi că pot rupe dintr-o parte sau alta un electorat atât de fragil şi sătul să vă tot susţină, sunt doar nişte nemernici. Şi nu am de ce să mă feresc de cuvinte dure atâta timp cât şi voi mă luaţi la mişto! Să vă aducă Moşul, mintea de pe urmă!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Organizația de tineret a PSD Murfatlar a trecut în corpore la filiala PNL din localitate

28 Mar 2024 910

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 929

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 729

Începe evaluarea secretarului general al municipiului Constanța. Cine o va nota pe Fulvia Dinescu?

18 Mar 2024 715

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1192

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1565

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1375

LIVE VIDEO+TEXT Vergil Chițac consideră că Florin Mitroi îl poate ajuta să câștige al doilea mandat la Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 888

Vergil Chițac - „Candidez pentru al doilea mandat de primar al Municipiului Constanța“

15 Mar 2024 1055

Florin Mitroi, candidat PNL la CJ Constanța! Iulia Iurea, actualul viceprimar, viitor candidat la primăria Valu lui Traian

15 Mar 2024 1407

Florin Mitroi face tandem cu Vergil Chițac PNL Constanța și-a desemnat candidații pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța !

15 Mar 2024 1421

Florin Mitroi, oficial candidat al PNL la Consiliul Județean Constanța

15 Mar 2024 1086

Liberalii constănțeni dezbat și decid duminică în CDJ candidatul pentru Consiliul Județean Constanța!

14 Mar 2024 979

Un consilier județean a fost radiat din registrul membrilor PNL Constanța. Cine preia mandatul vacant în CJC?

13 Mar 2024 928

Partidul Național Liberal - Filiala Constanța, mesaj de 8 Martie

08 Mar 2024 367