Editorial

Editorial Klaus Iohannis a propus un pact politic partidelor. Se răstoarnă guvernul Dăncilă?


Președintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, la Cotroceni, că le va propune partidele politice parlamentare să semneze un acord național pentru consolidarea parcursului european al României. Acest acord ar urma să prevadă transpunerea în legislație a interdicției amnistiei și grațierii și a interdicției de adoptare a Ordonanțelor de Urgență în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională. Totodată, legile justiției și Codurile penale vor fi revizuite numai în acord cu avizele Comisiei de la Veneția și ale Comisiei Europene.

Politicienii care vor semna pactul politic se angajează să modifice Constituția și să transpună în lege cele două întrebări ale referendumului pe justiție, dar să și revină asupra modificărilor controversate din codurile penale și din legile justiției.

Anunțul privind semnarea unui pact între toate partidele politice a stârnit comentarii din partea liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care spune că preşedintele "își dorește de fapt susținerea tuturor formațiunilor pentru un nou mandat".

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, preşedinte interimar al PSD, i-a propus preşedintelui formarea unui grup de lucru, condus de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, pentru ca rezultatele referendumului să fie puse în aplicare cât mai repede.

Rezultatele de la referendumul pentru justiție din 26 mai, la care au participat peste 41% dintre românii cu drept de vot au fost în proporţie de 80% "DA", la ambele întrebări.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis a trimis Parlamentului spre reexaminare Legea privind privind statutul personalului feroviar

20 Jun 2019 799

Decrete semnate de Klaus Iohannis. Noi legi, promulgate de președintele

20 Jun 2019 903

Drapelul de Luptă al Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica”, decorat de Klaus Iohannis

20 Jun 2019 794

Președintele Klaus Iohannis „Umilințele la care au fost supuși românii la scrutinul din 26 mai nu trebuie să se mai repete niciodată”

19 Jun 2019 912

Klaus Iohannis, declaraţie de presă comună cu președintele Republicii Arabe Egipt - "Egiptul - unul dintre prietenii tradiționali ai României"

19 Jun 2019 1042

Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan au depus jurământul de învestitură în funcţia de judecători ai Curţii Constituţionale a României

18 Jun 2019 1032

Procurorul general al SUA, întâlnire la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis

17 Jun 2019 637

Klaus Iohannis petrecere la Neptun. Îşi sărbătoreşte ziua de naştere

15 Jun 2019 969

Iohannis a semnat decretul de înaintare în grad la trecerea în rezervă a unui contraamiral. Este cel care ştie tot ce mişcă în armată

14 Jun 2019 5858

Președintele Klaus Iohannis „Românii au votat pentru România europeană și au votat împotriva atacului nemernic al PSD împotriva justiției”

13 Jun 2019 485

Cristian Deliorga, eliberat din funcția de judecător la Curtea de Apel Constanța, prin decret semnat de preşedinte

13 Jun 2019 1033

Ceremonia de semnare a Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României, astăzi, la Palatul Cotroceni

13 Jun 2019 468

Astăzi este ziua de naștere a președintelui României, Klaus Iohannis

13 Jun 2019 1176

Klaus Iohannis, mesaj transmis cu ocazia ceremoniei de deschidere a programului de formare Securitate în regiunea Mării Negre

11 Jun 2019 380

Ana Birchall, numită viceprim-ministru interimar pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, prin decret semnat de președinte

11 Jun 2019 411