Lege pentru Mazare. Dar si pentru altii ca el

emilian_editorial.jpgActul normativ despre care vorbea primarul Radu Mazăre la ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal şi l-a făcut să se certe cu toată lumea a primit aprobarea de la Minsiterul Mediului. Adică de la fostul viceprimar al Constanţei, Nicolae Nemirschi şi fina sa Virginia Ştefănică. 

O lege dată de Guvernul Tăriceanu, aflăm acum, era mai bună decât altele. Că aşa suntem noi, românii. Până nu vedem ce este rău, nu ne dăm seama de ce era bun. Dar să trecem la oile noastre, şi mai ales la spaţiile verzi.

Comisia de mediu şi amenajarea teritoriului din Senat, pe mâna parlamentarilor PSD şi PDL, dă liber, la construirea pe spaţiile verzi, proiectul de act normativ fiind deja aprobat.

Ordonanţa, promovată de Guvernul Tăriceanu, avea drept ţintă oprirea construcţiilor, în parcuri, cum a fost cazul parcului Bordei

Trebuie spus că în urmă cu câteva zile, Comisia de mediu a Camerei Deputaţilor a amânat discutarea proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei 114/2008, care viza tocmai aspectele la care făceam referire. Cel care ceruse acest lucru era secretarul de stat de la Ministerul Mediului, Dan Cîrlan. Dan Cîrlan, adică subalternul lui Nemirschi şi al Virginei Ştefănică. Adică a celor doi subalterni ai lui Mazăre. Şi după cum se vede a şi reuşit. Pe baza explicaţiilor lui Nemirschi. Despre care se vorbeşte că ar vrea ca legea să iasă mai repede din Senat decât ordonanţa guvernului Tăriceanu. El argumentează că Planurile de Urbanism General (PUG)-urile marilor oraşe nu au mai fost modificate din anul 1999 şi că, dacă se aplică Ordonanţa 114, atunci orice construcţie cât de mică, de genul un garaj ridicat pe un spaţiu privat, ar putea fi blocată de actul normativ, pe motiv că nu e voie să construieşti nimic pe un spaţiu delimitat "verde" prin PUG.

Eeeee. Ştiţi cine a mai spus asta acum câteva zile, în şedinţa de Consiliu Local? Mazăre! De unde ştia el? De la Nemirschi, desigur. Sau invers.

Ce credeţi că mai spune Nemirschi? „Nu avem, în vedere abrogarea, ci reformularea ei în Guvern". Vedeţi câtă eleganţă în vorbire?

Totuşi pe la colţurile Parlamentului şi ale Guvernului se spune că în cazul în care proiectul de lege va fi aprobat, se va da VERDE la construirea pe spaţiile verzi.
Şi s-ar da peste cap Ordonanţa 114 care interzice ridicarea oricărui tip de construcţii pe spaţiile verzi, schimbarea planurilor de urbanism sau a destinaţiei spaţiilor verzi şi tăierea vegetaţiei ierboase sau lemnoase din aceste zone.
Şi-atunci vedeţi de unde vine supărarea lui Mazăre? Sau măcar una dintre ele?


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CL Constanţa, în ședinţă extraordinară Pe ordinea de zi, un proiect ce vizează orașele verzi (DOCUMENT)

26 Feb 2024 485

Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța despre o posibilă candidatură comună "Vergil Chițac este candidatul PNL la Primărie și suntem pregătiți pentru o competiție"!

06 Feb 2024 924

O imensă rețea de orașe antice, descoperită în Amazonia. Descoperirile arată o civilizație necunoscută până acum

13 Jan 2024 634

Ucraina Liderul prorus din Doneţk cere eliberarea „oraşelor ruse” Odesa şi Nikolaiv

08 Jan 2024 747

Protest al angajaților OMV Petrom la Constanța! Ce nemulțumiri au salariații (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Dec 2023 2175

OMD Mamaia Constanța anunță lansarea concursului public de soluții creative pentru noul logo și slogan al destinației turistice Mamaia

06 Dec 2023 947

In memoriam Andrei Colompar, legendă a jazz-ului și artist care a încântat litoralul românesc

19 Nov 2023 949

Știri din Constanța Aleșii locali vor decide oportunitatea implicării administrației județene într-o companie de transport aerian națională

11 Aug 2023 889

Imagini din Gara Constanța Primele impresii ale tinerilor după festivalul Neversea 2023. „Au fost 4 zile de distracție, pline cu de toate“ (FOTO+VIDEO)

10 Jul 2023 2993

In memoriam Stavru Tarasov, artistul dobrogean a cărui muncă a depășit granițele României

18 Jan 2023 1246

11 iunie, declarată „Ziua Victoriei Revoluției de la 1848”. Legea, promulgată de Președinte (DOUCMENT)

10 Jan 2023 1303

Radiografia Smart City în România. Pe ce loc a ajuns municipiul Constanța în clasamentul orașelor inteligente? (DOCUMENT)

19 Jul 2022 4265

Metodă ingenioasă de cerșetorie la Constanța! Cum speră să câștige mila publicului doi tineri (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Jun 2022 4624

Soluție de plată unică în România pentru transportul în comun, în premieră la Constanța

27 Apr 2022 2495

Calculul simplu făcut de Marian Godină pentru cei care stau la cozi la benzinării. "Să se calculeze ce economie a făcut Gicu"

09 Mar 2022 2427