Lizeta, adevărata lăbuţă de iepure a „lotului" lui Petrică

Cecilia-Zarea.jpgLa sfârşitul anului trecut, după ce am aflat despre sentinţa prin care Petrică Munteanu, director în cadrul Primăriei Constanţa, a fost achitat de acuzaţiile de corupţie aduse de DNA, am fost de părere că cel care i-a purtat noroc şi a fost „lăbuţa de iepure" a şefului din primărie a fost un alt şef din instituţie. Mai exact, capul cel mare, edilul Radu Mazăre. Crezând asta, mă bazam pe faptul că, după mai multe încercări eşuate, edilul reuşise în cele din urmă să vină la procesul lui Petrică Munteanu şi să dea declaraţii în favoarea lui.

Declaraţii care, culmea, chiar funcţionaseră şi duseseră la achitarea lui Munteanu, alături de ceilalţi funcţionari ai instituţiei judecaţi pentru fapte de corupţie. Ştiu acum că m-am înşelat şi că, de fapt, nu Mazăre fusese lăbuţa de iepure a lui Petrică Munteanu. Ci Lizeta Haralambie. Abia după ce am văzut motivarea pe care judecătorii Tribunalului Constanţa au dat-o sentinţei prin care s-a dispus achitarea suspecţilor din primărie m-am convins de eroarea pe care am comis-o. Am fost nedreaptă cu Lizeta Haralambie, până într-atât încât aproape că i-am negat rolul deosebit de important pe care l-a jucat în proces. Căci, iată ce spune instanţa care i-a găsit nevinovaţi pe funcţionarii din primărie: „Relevantă în cauză este şi declaraţia martorului Haralambie Lizeta, care, deşi precizează că este prietena fiilor lui Bucur Costică, menţionează că a participat la discuţia dintre acesta şi inspectorii primăriei şi în acest context Bucur Costică a fost cel care a intervenit pe lângă martor pentru a-l contacta pe Mâţă Lucian Remus, pe care martora îl cunoştea, pentru ca Bucur Costică să nu fie amendat". De asemenea, mai subliniază judecătorii, „trebuie reţinut că martora (nr, Lizeta Haralambie) afirmă tranşant că niciun moment niciunul dintre inculpaţi nu a solicitat sub vreo formă sau alta, mită". Iar cu asemenea bază pusă de instanţă în depoziţia Lizetei Haralambie (fost jurnalist, actual avocat al Primăriei Constanţa), este urât din partea mea să-i neg meritele. Audiată la acelaşi termen de judecată la care a fost audiat în calitate de martor şi primarul Constanţei, depoziţia Lizetei Haralambie aproape că a fost eclipsată de personalitatea celui ce a precedat-o. În speţă, edilul Radu Mazăre. Cu toate acestea şi în ciuda atitudinii mele, iată, instanţa Tribunalului Constanţa a repus-o în drepturi pe Lizeta Haralambie şi i-a redat rolul pe care l-a avut de fapt de la bun început: acela de „salvator" al funcţionarilor primăriei, acuzaţi (din rea-voinţă, probabil) de fapte de corupţie nesăvârşite. În acest context, nu pot să trec (încă o dată) peste evidenţa faptelor, ci mă plec în faţa decizie instanţei. Lizeta, jos pălăria! Tu eşti adevăratul talisman noroc al lotului lui Petrică, adevărata „lăbuţă de iepure".


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Radu Mazăre va ieşi din penitenciarul Rahova. Unde va fi transferat

07 Mar 2020 3417

Ce a declarat avocatul lui Radu Mazăre despre prima noapte a fostului primar în Penitenciarul Rahova

21 May 2019 3987

„Nu am niciun plan ascuns“ Brandul FC Farul merge la Ciprian Marica. Cum au primit fanii vestea. Ce spune fostul fotbalist

04 Jul 2018 6732

UPDATE Fostul internaţional Ciprian Marica a câştigat licitaţia pentru semnele identitare ale FC Farul

03 Jul 2018 5834

Percheziţii la biroul de avocatură al Lizetei Haralambie

08 Apr 2014 13462