Mai crede Mazare in „Dumnezeul" lui Voicu?

cecilia_zarea_2.jpgSenatorul Mazăre se aşteaptă la orice, inclusiv să fie arestat. Omul căruia colegul de partid şi de Senat i-a promis că singurul care ar putea să-i mai ia, pe el şi pe fratele său, Radu, ar fi „un Dumnezeu, poate, atât!".

Dată fiind situaţia actuală a dosarului „Voicu" şi a reţinerilor şi arestărilor de-a dreptul spectaculoase care se „operează" în acest caz, nu mă pot abţine să mă întreb dacă, la momentul de faţă, senatorul Alexandru Mazăre mai crede în promisiunea colegului său de partid şi de Senat. Potrivit stenogramelor discuţiilor dintre cei doi, senatorul mai în vârstă îi promitea tânărului Mazăre „Utopia Voicu": „Purificare! Nu mai e Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia de Crimă Organizată şi Anticorupţie! Am demult proiectul acesta în cap (...)". Iar tânărul Mazăre, probabil acţionând pe principiul „te arzi odată sufli şi-n iaurt", întreba temător „Băi, şefule, da' nu ne ia iar pe noi?", primind asigurări: „Nu! (...) Cine să vă mai ia pe voi?". Mazăre: „Păi, nu ştiu, întreb şi eu!". Iar Voicu l-a liniştit: „Un Dumnezeu, poate, atât!". Nu ştiu dacă, la momentul respectiv, Alexandru Mazăre a crezut în „Dumnezeul" lui Vociu, în sensul că nu ştiu dacă s-a simţit pus la adăpost de toate „rele" prin asigurările pe care i le-a dat colegul de partid. Nu ştiu dacă, măcar pentru o secundă, juniorul Mazăre a crezut în „Utopia Voicu". Cert este că, la momentul de faţă, după cum par să stea lucrurile, viaţa i-a arătat senatorului Mazăre că „de ce ţi-e frică nu scapi". În urmă cu câteva luni, Alexandru se temea că or să-i „ia" iar pe ei. În prezent, senatorul afirmă că se aşteaptă la orice, inclusiv la o eventuală arestare. Caz în care, se pare, chiar dacă o fi crezut sau nu în „Dumnezeul" lui Voicu atunci, la momentul de faţă nu mai crede. Cu lumea prăbuşindu-se în jurul lui, cu senatori, judecători şi afacerişti duşi la beci şi cu un frate care declară, în direct, la televizor, că se teme că va fi arestat, juniorul Mazăre pare un om hărţuit. Un om ajuns la capătul răbdărilor, dar care s-a resemnat cu soarta sa. Dându-se „victimă colaterală", Sandu Mazăre pare că îşi acceptă destinul: o eventuală arestare. Iar asta, în contextul în care, la Bucureşti, presa centrală, dar şi alte persoane interesate de caz, fac bilanţul arestărilor şi numără capetele căzute, iar oamenii obişnuiţi, sărăciţi de sistem şi daţi afară de la locurile de muncă, aşteaptă răzbunarea arestării „bogaţilor" României.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

redivivus

12 Apr, 2010 08:13

Masurile luate de DNA,ANI si alte asemenea institutii,sunt menite sa linisteasca apele.Nimeni nu risca sa continue anchetele,arestarile si procesele,deoarece in curand,toate partidele ar ramane fara "conducatori".Oricum,mai devreme sau mai tarziu,borfasii de talia mazarenilor si martinezilor se vor recicla,fie prin retragerea in musuroiul in care si-au depozitat averile,fie prin uitarea caracteristica romanului.Daca s-ar face un studiu serios al opliniei publice,s-ar vedea ca majoritatea cetatenilor doresc sa aiba asemenea conducatori.Romanul s-a invatat sa culeaga firimiturile lasate de cei care jefuiesc Romania si-si doresc conducatori pe masura lor,la fel ca ei,cu aceleasi pacate si obiceiuri.Sa ne fereasca Dumnezeu de conducatori cinstiti si capabili.Ne-ar pune la munca si ne-ar nenoroci.

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea Consult Vest SRL, al doilea contract cu RA Administrația Zonei Libere Sulina, pentru supervizarea lucrărilor la Portul Sulina (DOCUMENT)

05 Sep 2023 1405

Neptun Olimp SA și-a chemat în instanță fosta conducere! Ce decizie a luat tribunalul

20 Jun 2023 2313

ZIUA LIVE. Soarta ARSVOM decisă după vacanța parlamentară?

14 Jul 2021 3084

Șeful Centrului Operațional Județean ISU „Dobrogea” Constanța va fi noul șef al ARSVOM

12 Jul 2021 3484

Cătălin Aristide Dumitrache, noul director interimar al CT BUS

14 May 2021 2996

VIDEO Erou! Un polițist de la Rutieră a intervenit la incendiul de pe strada Soveja din Constanța

05 Mar 2021 11806

Contract semnat Când va fi gata pasajul rutier care va trece peste DN3A și magistrala de cale ferată București-Constanța

17 Feb 2021 1580

Deputatul Cătălin Răduleascu, urmărit penal pentru obținerea titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluției”

16 Dec 2020 1628

MAI Șeful Direcţiei Generale Anticorupţie a fost eliberat din funcţie!

26 Aug 2020 1772

Copacii au nevoie de oameni! Primăria Constanța răspunde apelului și ajută copacii sufocați de vremea caniculară

09 Jun 2019 2052

"Sunt nefondate"Directorul Spitalului Județean Constanța Cătălin Grasa, despre acuzaţiile aduse firmei care prepară mâncarea pacienţilor (galerie foto)

07 Jun 2019 3833

Dezastru după Festivalul Scoicilor din Piaţa Ovidiu (fotoreportaj+video)

20 May 2019 6030

Chefi la Cuţite Poveste inedită, relatată de Cătălin Scărlătescu - "La Palazul Mare am gătit cu o familie de rromi"

14 Jan 2019 3610

„Am început anul 2019 cu grijă pentru cei 100 de copaci plantați” Copacii plantați în Parcul Tăbăcărie din Constanța, vizitați de voluntari (galerie foto)

05 Jan 2019 2563

Spitalul Județean Constanța cumpără instrumente de sutură mecanică pentru toate blocurile operatorii (document)

28 Dec 2018 2050