Mai multe achitări decât condamnări Dosarul „Portul" va avea acelaşi sfârşit precum cel al lui Beinur ?

Ionut-Zagoneanu.jpgVineri, magistraţii Curţii de Apel din Bucureşti au închis dosarul în care Beinur Nuredin, din Mangalia, a fost trimis în judecată pentru şantaj. După cum arătam şi în ediţiile trecute, judecătorii din capitală au dispus mai multe achitări în cauză decât condamnări, iar aceste decizii nu au cum să fie în favoarea celor care au instrumentat cauza, respectiv procurori ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României - Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

Potrivit unor voci, judecata lui Beinur Nuredin, dar şi a celorlalţi inculpaţi din dosar, putea fi făcută de o instanţă inferioară Curţii de Apel Bucureşti. Mai mult decât atât, pedeapsa aplicată lui Beinur (un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice) poate reprezenta, în ochii unora, praf în ochi. Pentru moment să lăsam deoparte achitările şi condamnările cu suspendare. Majoritatea celor judecaţi în această cauză a stat luni bune în arest. Pentru ce? Pentru a fi achitaţi?

Sunt curios, dacă cei achitaţi sau condamnaţi cu suspendare se vor întoarce împotriva procurorilor, aceştia din urmă ar putea fi traşi la răspundere pentru ceva? Alături de acest dosar, pe prima pagină a ziarelor a fost şi încă mai este cauza denumită generic „Portul", unde sunt judecaţi aproape 40 de persoane. După cum am mai precizat, în acest dosar apare printre inculpaţi Mircea Banias, senator PC, Laurenţiu Mironescu, fostul secretar general al MAI, Sunai Cadîr, fostul şef al Direcţiei Regionale Vamale etc. Momentan, „Portul" este judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Ce şanse sunt ca şi acest dosar să aibă finalitatea primului menţionat? Cine va plăti inculpaţilor menţinuţi în arest daunele pricinuite de implicarea în proces? Cine le va şterge inculpaţilor onoarea pătată?

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

tomass

17 Oct, 2013 15:30

Daca cei 40 de inculpati s-au gindit la onoare trebuia sa nu bage bina in banul statului.Acest grup sa gindit doar la foloase ,niciodata la onoare.

Articole asemanatoare

Procesul dintre Daf Trans 2000 SRL și Garda de Mediu Constanța, pe rolul Curții de Apel Constanța

20 Apr 2024 248

Ce au decis judecătorii în procesul în care Sucursala Regională de Căi Ferate Constanța a contestat amenda primită de la Garda de Mediu?

19 Apr 2024 406

Un nou termen în instanță în dosarul dintre Asociaţia fondată de Mazăre și Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanța

19 Apr 2024 420

Doi șoferi, trași pe dreapta de Poliție la Constanța și Ovidiu! S-a lăsat cu dosare penale

19 Apr 2024 358

Știri Constanța Șofer oprit pe aleea de acces către Satul de Vacanță. Ce a descoperit Poliția?

19 Apr 2024 517

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 451

IPJ Constanța Șicanare-n trafic, urmată de amenințare cu pistol, la Eforie Sud

19 Apr 2024 498

Surse - percheziții informatice Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a ajuns la DNA Constanța!

19 Apr 2024 613

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 463

Decizie a Curții de Apel Constanța în procesul dintre UAT Isaccea și JT Grup SRL

18 Apr 2024 484

Apel respins în procesul dintre Bestfoam SRL și Comisariatul Județean Constanța

18 Apr 2024 329

Pronunțare amânată în procesul dintre Silo Port SRL și Comisariatul Județean Constanța

18 Apr 2024 378

Foști șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă

18 Apr 2024 678

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 800

​Proces amânat între un hotel din județul Vâlcea și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Dosarul, pe rolul Tribunalului Constanța

18 Apr 2024 332