Mazăre, „acest Robin Hood al Constanţei"

cecilia_editorial.jpgCondamnarea jurnalistei Feri Predescu la plata a 50.000 de lei către primarul Radu Mazăre de către instanţele constănţene nu a lăsat indiferentă opinia publică. Din punctul meu de vedere, este foarte interesantă declaraţia edilului, potrivit căreia va dona nevoiaşilor banii obţinuţi în urma prejudicierii imaginii sale. În altă ordine de idei, sunt de părere că mai multe aspecte legate de cazul „Feri Predescu" fac să planeze o anumită suspiciune asupra întregii „afaceri".

De pildă, printr-o coincidenţă pe care, sinceră să fiu, o privesc cu o anumită reţinere, atât Tribunalul, cât şi Curtea de Apel au pronunţat hotărârile de condamnare taman în plină campanie electorală. În ceea ce priveşte verdictul Tribunalului, acesta a fost dat la finalul campaniei electorale pentru alegerile locale. Adică atunci când Radu Mazăre candida pentru un nou mandat. În opinia mea, probabil că edilul a primit vestea ca pe un cadou frumos. În mod suspect pentru mine, cea de-a doua decizie de condamnare - şi ultima - a venit tot într-o campanie electorală, de această dată cea pentru parlamentare. Încă o dată, după cum consider eu, judecătorii i-au făcut edilului o surpriză foarte frumoasă. Sau să nu fi fost tocmai o surpriză? În orice caz, un alt element care mă nedumereşte în cazul „Feri Predescu" este decizia Judecătoriei, care a respins acţiunea primarului ca neîntemeiată. Păi, cum? Se pot înşela judecătorii chiar în halul acesta? Adică unii să constate că opiniile exprimate de jurnalistă nu au fost de natură să afecteze imaginea edilului, iar alţii nu numai să ajungă la o concluzie opusă, dar să mai şi stabilească un prejudiciu imens, de 50.000 de lei? A, şi că tot veni vorba de prejudiciu, care i-a şocat pe mulţi dintre cei care au cunoştinţă de caz, de menţionat că suma solicitată iniţial de primar a fost de patru ori mai mare. Totuşi, din punctul meu de vedere, faptul că judecătorii au acordat un sfert din daunele solicitate nu vine să ateste corectitudinea soluţiei pronunţate în dosar. Pentru a cita una dintre persoanele care au semnat petiţia de susţinere a lui Feri Predescu, „şi un leu ar fi fost prea mult". De remarcat că şi Poliţia Română trebuie să-i plătească exact aceeaşi sumă primarului. Şi în acest caz, decizia a fost pronunţată de instanţele constănţene, însă speţele sunt diferite. Edilul a declarat că, atât suma de la IGPR, cât şi pe cea de la Feri Predescu intenţionează să le doneze nevoiaşilor. Iată, deci, cum nu pot decât să conchid că primarul Mazăre ţine cu tot dinadinsul să devină „acest Robin Hood al Constanţei zilelor noastre", punându-şi imaginea la bătaie să facă rost de bani pentru săraci. Frumos, nu?

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poșta Română a bifat un contract de peste 62.000 de euro cu Direcția Generală Asistență Socială Constanța. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

20 Apr 2024 220

Licitații Tulcea Elevii de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din Babadag vor primi, zilnic, pachete alimentare de la SC Complex Anelis SRL (DOCUMENT)

19 Apr 2024 449

Imobiliare Constanța Celine Property Development SRL modifică blocul de 8 etaje de pe strada Krakovia

19 Apr 2024 347

Se lansează proiectul „Anghel Saligny - Dincolo de pod”. Iată despre ce e vorba

19 Apr 2024 391

Societatea Yano & Edi SRL, înființată recent la Constanța

18 Apr 2024 446

Nouă firmă, deschisă în Constanța. Iată unde are sediul

18 Apr 2024 411

Mihai Covaliu, președintele COSR, despre ce șanse are Simona Halep să evolueze la Jocurile Olimpice Paris 2024

18 Apr 2024 468

Firme Constanța O nouă societate, deschisă în Năvodari. Iată cine o conduce

18 Apr 2024 367

Licitații publice Primăria Constanța achiziționează lucrări de reabilitare enegetică pentru două blocuri din zona Badea Cârţan

18 Apr 2024 340

Afaceri Constanța Două terenuri din comuna Lipnița sunt scoase la vânzare. Când are loc licitația

18 Apr 2024 353

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și o firmă din județul Prahova au parafat un contract de aproape 30.000 de euro. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

17 Apr 2024 414

Imobiliare Constanța Leahu Estetic SRL se poate apuca de construit imobilul de pe strada Maior Șofran

17 Apr 2024 453

Licitații Constanța Lenox Prod SRL, furnizorul de bocanci de protecție la SNTFC „CFR Călători“ SA

16 Apr 2024 512

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 474

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 695