Mila de la UE vs. banii de buzunar pentru un "amărât" de Ferrari

claudia_candet.jpgDe ieri, persoanele defavorizate din Constanţa şi nu numai au început să primească ajutoarele de la Uniunea Europeană constând în alimente de bază, rândurile acestora la sediile de primire formându-se încă de cu o seară înainte. Tot ieri, în presa naţională apărea ştirea potrivit căreia avem deja trei români care şi-au comandat, înainte de lansare, ultimul tip de Ferrari 458 Challenge.

Românii bogaţi versus săracii lipiţi pământului care stau mai bine de 24 de ore în frig pentru câteva kilograme de alimente de bază cu care se mai pot hrăni câteva săptămâni cel mult ar putea să fie un studiu de caz interesant pentru cei care susţin că suntem pe drumul bun în ceea ce priveşte ieşirea din criză. E drept că dintotdeauna a existat un high-class care şi-a putut permite să achiziţioneze orice, indiferent de sumă, aşa cum este real că au fost şi oameni care abia şi-au putut permite să pună o pâine pe masă copiilor. De clasa de mijloc nu mai putem vorbi la acest moment, pentru că de mulţi, mulţi ani nu o mai putem identifica. Avem doar săraci lipiţi pământului şi bogaţii pe spatele altora, de preferabil al statului, şi cel mult o categorie care trăieşte la câteva procente deasupra nivelului minim de trai.
Românii care şi-au arătat avântul bogăţiei cumpărându-şi o astfel de bijuterie pe patru roţi au dat peste cap chiar şi calculele companiei constructoare, care nu avea programat decât un automobil de vândut clienţilor din România. Ferrari 458 Challenge, ultimul model destinat exclusiv pentru circuitele de curse, a fost vândut în trei exemplare în România, şi nu în rate, cum fac românii obişnuiţi care-şi cumpără cel mult un Logan, ci cu banii jos.
Probabil acesta este şi motivul pentru care ţara noastră, draga noastră ţară, nu va mai depăşi niciodată pragul de trai decent: bogaţii trăiesc pe spatele săracilor ca paraziţii. De asta unii îşi pot permite să-şi cumpere Ferrari, iar alţii pentru un colţ de pâine trebuie să stea la cozi ale milei câte 24 de ore.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

SURMELIS ARGENTINA PUSA

22 Feb, 2011 13:47

Asta-i CAPITALISMUL OCCIDENTAL ,unul foarte bogat ( foarte bun HOT )si altii foarte saraci . COMUNISMUL ROMANESC era acea DEMOCRATIE (NEPLACUTA de RUSI si de OCCIDENTALI) ce ne-a ferit ,zeci de ani, de DROGURI,de ARME ,de PROSTITUTIE LEGALIZATA, de EVAZIUNE FISCALA, de LIPSA LOCURILOR DE MUNCA ,de SARACIE , de FOAMETE .Ce face OCCIDENTUL acum ??? vrea sa-si spele pacatele ca ne-a stricat ROSTUL, TRAIUL de acum 21 de ani si ne UMILESTE si mai mult cu doua lulele date UNORA si nu TUTUROR care au nevoie ??? De ce asa ??? Pentru ca cei ce trimit AJUTOARELE ,,UMANITARE,, sunt MASONI EUROPENI ce si-au facut AVERILE pe spinarile oamenilor lor si a ROMANILOR exploatati de ei in OCCIDENT.

Articole asemanatoare

APIA autorizează la plată Ajutoarele Naționale Tranzitorii - specia bovine, Campania 2023

06 Apr 2024 434

Știri Constanța Ajutoare de urgență familiilor și persoanelor singure aflate în situații de vulnerabilitate. Detalii și condiții

02 Apr 2024 380

MApNForțele Aeriene Române transportă ajutoare umanitare către Regatul Hașemit al Iordaniei

14 Mar 2024 420

Guvernul României Ajutoarele de stat plătite companiilor din România în 2023 reprezintă 2% din PIB

27 Feb 2024 380

Asociatia Suflete Deschise, din Constanța, în sprijinul aproapelui Ajutoare pentru familiile care locuiau în ferma care a ars în Murfatlar

23 Feb 2024 961

Anunț important pentru părinți! Primăria Constanța oferă sprijin financiar pentru plata bonelor

19 Feb 2024 521

Primăria Municipiului Constanța, prin DGAS, acordă ajutoare de urgență! Cine poate beneficia

07 Feb 2024 829

Știri Constanța Sprijin financiar de la Primăria Constanța pentru serviciile oferite de bone! Detalii

30 Jan 2024 651

Primăria Constanța Ajutoare de urgență acordate persoanelor aflate în situații de vulnerabilitate socio-economică si medicală

22 Jan 2024 786

Fermierii români ar putea primi ajutoare de stat de peste 161 de milioane de euro prin „Creditul Fermierului” (proiect)

14 Jan 2024 772

Comisia aprobă o schemă de ajutoare de stat notificată de România în valoare de 126 de milioane EUR

11 Jan 2024 535

UE aprobă ajutor de stat de peste 900 milioane euro Germaniei pentru o uzină de baterii

08 Jan 2024 754

Ajutoare pentru familiile adolescenților răniți după prăbușirea internatului de la Odorheiu Secuiesc

21 Dec 2023 596

Garda Națională de Mediu Autotrenuri cu zeci de tone de „ajutoare umanitare”, respinse la Bihor (FOTO)

18 Dec 2023 676

Ajutoare de urgență de aproape 1,8 milioane lei pentru familii și persoane singure cu probleme sociale

27 Oct 2023 719