Miza alegerilor locale nu este pentru poporul constănțean! De ce susțin asta?

  • La localele din acest an, mi-aș fi dorit anunțate și mai apoi, înfăpătuite, două chestiuni mari și late
  • La județ o reformă administrativă sănătoasă, pe termen mediu și lung, pentru că o dată pentru totdeauna robinetul cu bani trebuie închis
  • La municipiu, mi-aș fi dorit o legitimare cât se poate de concretă a căii occidentale a Constanței. Adică, bani, mulți bani europeni care în timp să schimbe și standardele de trai

După câteva cicluri electorale, sunt la vârsta la care vorbele nu ma mai impresionează. De promisiuni, zic. Da, deloc. Nici retragerile de pe liste, nici datul în cap, nici trasul preșului de sub picioare, nici schimbarea candidaților pe ultima sută de metri.
La localele din acest an, mi-aș fi dorit anunțate și mai apoi, înfăpătuite, două chestiuni mari și late.
La județ o reformă administrativă sănătoasă, pe termen mediu și lung, pentru că o dată pentru totdeauna robinetul cu bani trebuie închis. Niciun candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța nu are un astfel de proiect în programul electoral.
Se merge în continuare pe “floricele” bune de puse eventual undeva la index și mai puțin pe viziune și pragmatism.
Dacă-i întrebi, pe candidați găsesc întotdeauna explicații legate de legislația inadecvată. În realitate,  nu au niciun interes să lase din brațe alesii locali și funcționărimea de partid, în timp ce multe localități din județ sunt în faliment tehnic de ani de zile, susținute în viața cu bani de la bugetul județean.
Candidații la Consiliul Județean vor să fie președinți cu mâna întinsă la primari și să arunce banii pe fereastră pe cheltuileli de funcționare a unor sate și comune depopulate și rămăse în urmă.
Vă imaginați că în 2020, candidații încă mai promit că vor rezolva problema toaletelor din fundul curților din județ?
În realitate, toate standardele de calitate ale serviciilor din acest colt de țară sunt la pământ.  Au fost peste 10 ani de adminstrație făcută cu japca, urmată de alți patru de administrație făcută după ureche. Rezultatul îl puteți vedea singuri la o simplă plimbare prin județ.
La municipiu, mi-aș fi dorit o legitimare cât se poate de concretă a căii occidentale a Constanței. Dincolo de discursuri, de cât pro europeni și pro NATO suntem noi, ca edili.
Asta e doar fațada, domnilor! Constănțeanul vrea și el să simtă după niște ani din binefacerile apartenenței la Uniunea Europeană. Adică, bani, mulți bani europeni care în timp să schimbe și standardele de trai. Că de-aia au plecat 4% dintre constănțeni în ultimii 4 ani din municipiul Constanța și probabil și din țară.
Nu mai vreau să mai aud și în 2024 despre cât de mișto este să trăiești în Cluj sau Oradea!
Model de dezvoltare există de ceva timp, nu trebuia inventat, doar importat, pliat pe specificul local și pus în aplicare de oameni cu chef de muncă.  Atât.
În absența celor două proiecte pe care eu le vedeam capitale în acest an electoral, competitorii se vor rezuma din nou, la discursuri fără substanță, dat de muncă clientelei politice, atacuri și/sau spălat cadrave politice și ulterior la un mandat în care vor invoca, după caz, fie greau moștenire, fie ticăloșia partidului aflat la guvernare!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 388

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 585

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 543

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 561

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 418

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 506

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 724

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 469

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 811

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 464

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 823

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 657

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 921

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 500

Cea mai recentă apariție editorială a lui Constantin Cheramidoglu „Arhive dobrogene”, un volum de documente care își propune să aducă la cunoaștere istoria Dobrogei

19 Mar 2024 782