Nemirschi, lider la plantari

mihaela_editorial.jpgMinistrul Mediului, Nicolae Nemirschi, cred că merge pe ideea de a fi exemplu pentru români la capitolul plantat pomi. Altfel nu-mi pot explica prezenţa lui la mai toate acţiunile de gen.

De câtva timp, la nivelul întregii ţări au demarat mai multe campanii de reîmpădurire, un prilej tocmai bun pentru politicieni de a socializa cu românul de rând, dar şi de a-şi îmbunătăţi imaginea publică. Pentru social-democratul Nicolae Nemirschi, şeful de la Mediu, acţiunile de acest gen au devenit nelipsite din programul său. Dacă stau să mă gândesc bine, cred că, de când a devenit ministrul Mediului, a plantat puieţi cât n-a plantat toată viaţa lui. Interesant este faptul că participarea sa nu este omisă niciodată nici de angajaţii Biroului de presă al ministerului, dar nici de presă, chiar dacă ar putea fi incluse în acţiuni fireşti pentru un ministru al Mediului. Că doar tre' să dea exemplu, nu!?
Deşi, cât a fost viceprimarul municipiului Constanţa, nu-mi amintesc să fi participat la vreo acţiune de plantare a pomilor, promovat în capitală, Nemirschi cred că vrea să-şi „spele păcatele".
L-am văzut plantând prin diverse zone ale ţării şi, pentru cine nu a avut ocazia să-l vadă în exerciţiul funcţiunii, îl informăm că ieri a fost în localitatea Feldru, unde a sădit puieţi pe locul fostei gropi de gunoi a comunei. Astăzi, după ce va discuta cu oameni de afaceri din municipiul Bistriţa, ministrul Mediului nu a putut  refuza invitaţia făcută de autorităţile locale şi li se va alătura în derularea acţiunii de plantare de puieţi.
Valea Someşului a înfrumuseţat-o şi, datorită contribuţiei sale, în timp, calitatea aerului se va îmbunătăţi ca urmare a extinderii spaţiilor verzi. Presa, cu siguranţă, nu va lipsi de la faţa locului pentru a scoate în evidenţă hărnicia ministrului Mediului şi a pune aceleaşi întrebări: despre taxa de poluare, despre programul „Rabla" etc., iar răspunsurile sunt, de fiecare dată, aceleaşi. Despre programul „Casa Verde" nu se mai aude nimic sau despre cum va ajunge România să asigure fiecărui cetăţean cei 26 de metri pătraţi de spaţiu verde, conform normelor europene... Şi dacă în unele zone poate ar mai fi şanse ca spaţiul verde să se extindă, la Constanţa, locul unde s-a perfecţionat din punct de vedere profesional şi de unde a fost promovat la şefia Ministerului Mediului, foştii săi concetăţeni sunt, pe zi ce trece, mai „sufocaţi" de betoane.
Dacă am organiza o campanie de plantat puieţi, oare domnul ministru Nemirschi ar veni să dea o mână de ajutor? Dar cine să iniţieze o astfel de campanie aici şi unde ar găsi un petic de pământ disponibil?

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Bosmin Carzan

11 Apr, 2009 06:06

Bine, lasa astea. Vezi ca te-ai oprit cu lista sponsorilor cand ai ajuns la usa PDL. Chiar vroiam sa-l vad pe Verioti si pe Shogunul. Imi era asa doooorrr...

Cosmin Barzan

11 Apr, 2009 01:19

Draga Mihaela, as face cu cea mai mare placere o campanie de plantare de puieti, daca as avea si fonduri. Si l-as invita si pe ministru, indiferent de numele sau sau de apartenenta sa. Invitatia insa ar fi nu pentru capital de imagine, ci ca sa puna "osul la treaba", sa vada cum se munceste pentru un mediu curat. Cat despre lupta cu betoanele, m-am lamurit deja ca pana nu apare PUG-ul, nu vom reusi sa avem sorti de izbanda

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Spații verzi și locuri de joacă modernizate la Cernavodă. Cine execută contractul (DOCUMENT)

22 Apr 2024 364

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 619

Cumpărări directe Constanța Cât plătește Primăria Năvodari pentru cosit zone verzi adiacente căilor publice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 456

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Amzacea investește în servicii de întreținere a spațiilor verzi din comună (DOCUMENT)

18 Apr 2024 373

Consiliul Județean Constanța, licitație pentru achiziția de servicii de întreținere spații verzi

10 Apr 2024 541

ZIUA LIVE Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia, candidat la fotoliul de primar al Municipiului Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 942

Cumpărări directe Constanța Contract de servicii de amenajare și întreținere spații verzi încheiat de Primăria Cuza Vodă (DOCUMENT)

09 Apr 2024 582

Locuri de parcare și spații verzi Gec International Spedition SRL contestă exproprierea terenurilor de pe Aleea Lupeni, din Constanța! Hotărârea Curții (MOTIVARE+MINUTA)

09 Apr 2024 697

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 659

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, contract pentru întreținerea serviciilor de irigații

08 Apr 2024 814

Achiziții Constanța Primăria Costinești, contract cu o firmă din Schitu pentru amenajarea de borduri și pavele

08 Apr 2024 362

Cumpărări directe Constanța Primăria Năvodari închiriază autocisternă pentru udat spații verzi (DOCUMENT)

07 Apr 2024 1021

Achiziții Constanța Gospodăria Comunală Valu lui Traian SRL cumpără consumabile spații verzi

31 Mar 2024 971

Bloc de 20 de etaje, în municipiul Constanța! Demersurile făcute de Maritimo Residence SRL

26 Mar 2024 5384

Mai mulți investitori voiau să ridice blocuri în zonă Primăria Constanța vrea să exproprieze mai multe terenuri de pe bulevardul Lăpușneanu. A atribuit contractul pentru realizarea documentațiilor!(DOCUMENT)

25 Mar 2024 5643