Noi cu zambetul, Becali cu mandatul

manuela1_editorial.jpgRezultatele de la europarlamentare nu sunt o surpriză, singura uimire exprimată de analiştii politici fiind scorul obţinut de PRM. 

Şi sondajul efectuat în judeţul nostru pentru PD-L Constanţa a arătat că PRM a crescut în preferinţele electoratului, fapt ce, la malul mării, a mai preluat din puterea şocului. Una peste alta, românii nu sunt decişi care variantă este mai bună - PSD sau PD-L -, cele două formaţiuni politice obţinând scoruri foarte apropiate şi, colac peste pupăză, ne-am trezit şi cu Becali în Parlamentul European. Duminică, uitându-mă la ştiri când s-au anunţat estimările exit-poll-urilor, n-am putut să nu zâmbesc văzându-l pe Becali făcând declaraţii în calitate de viitor europarlamentar. Cred că am afişat pe chip un zâmbet tâmp, ca fiecare dintre cei care nu ar fi crezut vreodată că am putea fi reprezentaţi în Europa de un astfel de personaj. Până la urmă, noi am rămas cu zâmbetele, el cu mandatul. Unii susţin că intrarea lui Becali pe listele PRM ar fi ridicat partidul peste pragul electoral, iar alţii pun reuşita formaţiunii lui Vadim Tudor pe seama crizei. Nu este exclus, totuşi, ca valul de simpatie stârnit de Becali în rândul unora dintre români, în momentul arestării sale, să fi fost un imbold pentru partidul Tribunului. Şi nu este exclus ca Vadim să fi anticipat acest lucru în momentul în care s-a dus precum un personaj biblic să-l „scoată" pe Becali din penitenciar şi să-l facă parlamentar, după ce era clar că nu mai are prea multe şanse în politică. Este foarte posibil ca cele două personaje „colorate" de pe scena politică să fi ştiut din capul locului pentru ce dau uitării insultele şi înjurăturile pe care şi le-au adus în perioada dinaintea împăcării istorice.

Nici scorul obţinut de Elena Băsescu nu a fost o surpriză. Ar fi fost ciudat să obţină un rezultat cu mult mai mic, având în vedere implicarea de forţe, sprijinul de care a beneficiat, din umbră, din partea formaţiunii în care a crescut, după cum chiar ea a declarat, şi capitalul de imagine transferat de la tatăl său - un lucru deloc de neglijat.

PNL nu a surprins prin scorul obţinut, având în vedere că media procentelor partidului din ultimii ani se situează undeva între 16-18%. Unii spun însă că Antonescu putea să facă mai mult de-atât după ce l-a detronat pe Tăriceanu. Recunosc, însă, că Antonescu m-a surprins prin declaraţiile privind posibilitatea ca alegerile să fi fost fraudate. Nu era ăsta rolul lui Vadim?


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Viorel

09 Jun, 2009 08:16

Este bine. Becali este exact exponentul natiei noastre, ne reprezinta cum nu se poate mai bine in parlamentul european. Astia suntem, 20 de milioane de Becali, 20 de milioane de ciobani inculti. Ma doare asta dar am ajuns sa-mi fie scarba si rusine ca traiesc in asemenea tara.

Articole asemanatoare

Plângere la Parchetul General depusă de Dacian Cioloș împotriva lui Marcel Ciolacu (VIDEO)

11 Mar 2024 528

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1298

Traian Băsescu, internat în spital din cauza unei gripe de tip A

28 Jan 2024 691

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, internat la Spitalul Militar din București

27 Jan 2024 1414

Pro România a decis să participe cu liste proprii la alegerile pentru Parlamentul European, cap de listă fiind Victor Ponta

14 Jan 2024 951

Europarlamentarul Dan Motreanu Comisia Europeană a aprobat o schemă notificată de România pentru investiții în porturile unde fluxurile comerciale au crescut în urma războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei

12 Jan 2024 823

Scenariu-Klaus Iohannis ar putea prelua președinția Consiliului European

10 Jan 2024 891

Corina Creţu Politicienii pro-europeni trebuie să coopereze pentru apărarea proiectului european de valul extremismului

04 Jan 2024 729

Dacian Cioloş „Ciolacu se bate cu pumnii-n piept pentru negocierea flexibilizării poziţiei Austriei pe Schengen"

10 Dec 2023 898

LIVE VIDEO+TEXT Europarlamentarul Corina Crețu și consilierul judetean, Razvan Filipescu susțin o conferință de presă la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 May 2023 1564

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2017. „Și tu poți fi europarlamentar pentru o zi!“ de Mara Gabriela Belcin, clasa a IX-a A

06 May 2023 1103

Dan Motreanu, europarlamentar PNL „Sunt dezamăgit de modul în care Ministerul Agriculturii a negociat acordarea compensațiilor pentru fermierii români afectați de importurile de grâne din Ucraina”

16 Mar 2023 1532

Botoșani Directorul DSVSA, Mihai Țurcanu, cercetat de DNA sub control judiciar

14 May 2022 1565

Bancnota de 20 lei, lansată până la sfârșitul anului. Va avea imprimat chipul Ecaterinei Teodoroiu

28 Sep 2021 6799

Constanța Conferință de presă la biroul europarlamentarului Nicolae Ștefănuță. Prezent și președintele Senatului României, Anca Dragu

10 Jul 2021 1858