Nu vrem Schengen, vrem dottori...

Guvernanţii fac gălăgie atunci când ar trebui să trateze o problemă cu diplomaţie sau pur şi simplu să tacă. Un exemplu? „Există lucruri mai importante pentru România decât aderarea la Schengen”, a spus de curând premierul Ponta. Aşadar, important pentru guvernanţi nu este să respecte regulile impuse la nivel european şi să elimine corupţia...

Tot zilele acestea am aflat că ei au de fapt ca prioritate să-i apere pe plagiatori. De ce atâta interes pentru o astfel de chestiune, care cu siguranţa îi va îndepărta şi mai mult pe europeni de România? O avea această chestiune vreo legătură cu acei mulţi dottori care ne conduc?!
Ce ştim la ora actuală este că deputaţii au aprobat modificarea Legii Educaţiei şi că modificările urmează să fie discutate şi votate şi de senatori. Până aici nicio noutate. Ne-am obişnuit ca fiecare Guvern să-şi pună amprenta pe sistemul de învăţământ. Problema este că, de această dată, noua Lege a Educaţiei este mai mult decât binevoitoare cu frauduloşii din sistem, dar şi cu cei care nu şi-au finalizat studiile. Rectorii nu mai pot anula pe cale administrativă diplomele de studii obţinute în mod fraudulos. De această chestiune se va ocupa instanţa de judecată. Imaginaţi-vă deschiderea unui proces, dacă se va ajunge la unul! Soluţionarea litigiului va dura în instanţă ani şi nu este exclus ca plagiatorul să scape basma curată, atât timp cât autorul care a fost plagiat nu este cel care se întoarce împotriva sa. Interesant este că se încurajează şi nerozia. Mai precis, educatorii şi învăţătorii nu mai sunt obligaţi să facă facultatea în următorii şase ani dacă vor să-şi păstreze postul. Singurii care pot modifica acesta aberaţii sunt senatorii. Însă rămâne de văzut dacă vor face acest lucru. Dacă senatorii nu îşi vor dori să promoveze normalitatea în educaţie, în societate, şi să repare greşeala colegilor deputaţi, se confirmă încă o dată că există lucruri mai importante pentru guvernanţii români decât Europa, precum susţinerea... dottorilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință a Consiliului Local Municipal Constanța. Ordinea de zi completă (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 237

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1057

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot? Da, au răspuns 72 % dintre participanți

14 Apr 2024 582

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 380

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 09 aprilie 2024

09 Apr 2024 307

Sondaj de opinie Mulțumiți de arondările școlare? Nu, spun 67% dintre respondenți

07 Apr 2024 449

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 986

IPJ SibiuDrumul spre libertate

05 Apr 2024 299

Primăria Constanța Prezentarea la ghișeele SPIT, doar pe bază de programare!

05 Apr 2024 479

O nouă apariție inedită! Fotbalistul Constantin Budescu, de la Farul Constanța, cântând „Habar n-ai tu cât te iubesc”

04 Apr 2024 1620

Dragostea de bani nu are vârstă - false măicuțe de până la 75 de ani, cercetate penal pentru escrocherii online (VIDEO)

03 Apr 2024 478

MAE Înregistrarea alegătorilor pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din străinătate la alegerile prezidențiale și la alegerile parlamentare din anul 2024

03 Apr 2024 452

Percheziții DIICOT Pornografie infantilă. Înregistrări video cu minori de 4-5 ani, în ipostaze sexuale explicite

03 Apr 2024 487

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 1968

CNSC a decis Licitația pentru sistemul informatic al Portului Constanța contestată de afaceriștii de la Software Imagination & Vision!

02 Apr 2024 459