Om vedea, a zis orbul. Povestea ibovnicei de la Cotroceni

corina_samoila.jpgCând scriu aceste rânduri vorbeşte Crin Antonescu. Interimarul. Mai e interimar? Cred că nici la ora la care citiţi aceste rânduri nu ştiţi cu certitudine cine conduce ţara asta. Nu m-ar mira să fie aşa. Nu ne mai oferă nimeni certitudini. Nu mai avem garanţii. Doar promisiuni, decizii înjumătăţite, portiţe de scăpare sau de atacare. Văd pe Facebook instigări la ieşit în stradă, aud că CCR a anulat revoluţia, că suntem violaţi, că suntem nedreptăţiţi, că minoritatea a învins majoritatea... şi aşa mai departe. MI-E SCÂRBĂ! Nu-l ascult pe Crin Antonescu. Vorbeşte cu disperare, simt din tonul vocii lui. Încrâncenarea disperată a perdantului? Cum s-o chema...?!? Televizorul din camera alăturată îl transmite pe interimar. Prefer muzica. Măcar pe aia o aleg eu.

Capitolul „revoluţie" l-am mai discutat şi mi se pare cea mai mare nedreptate şi murdărire a memoriei unor tineri. Noi, acum, în 2012, ştim cu siguranţă ce s-a întâmplat în 89? Ne-am lămurit, avem o viziune clară, o dovadă a ceea ce a fost în afară de lacrimilor unor părinţi şi iubite, ale unei naţiuni? Ştim dacă a fost revoluţie sau lovitură de stat, suntem siguri că cele două sunt sinonime, băgăm mâna în foc că nu am fost manipulaţi? Să-l văd eu p-ăla care se bate cu pumnul în piept că este deţinătorul adevărului absolut!

Mă aşteptam ca Victor Ponta să facă primele declaraţii. Dar, nu, a ieşit istericul Antonescu, ca o amantă care bălăcăreşte soţia făcând-o curvă pentru că se culcă cu bărbatul său. Aşa îl văd pe Crin Antonescu. Nu interimar, ci abuziv pe post, ca romii care ocupă fără autorizaţie casele seculare ale Peninsulei constănţene.

Crin, aşa cum am mai zis, ca o ibovnică geloasă, nu avea dreptul să spună nimic. Ponta, poate. Dar, nu, premierul a aşteptat, a analizat până să dea vreo declaraţie. Nu-l voi asculta nici pe el, aşa cum nu mă interesează nici ce va spune Băsescu. Vreau doar să se calmeze, să primim măcar o garanţie, să avem cel puţin o certitudine.

Eu prevăd atât: acum începe să moară USL-ul. Din nu ştiu ce motive, Victor Ponta este domolit. Cineva a reuşit să facă asta. a vorbit despre coabitare, nu s-a pripit în declaraţii, pare mai chibzuit şi gata să renunţe. Crin a dat de gustul Cotroceniului, liberalii lui vorbesc despre o nouă suspendare. Antonescu nu va renunţa. Intervin sincopele în „relaţia" USL-istă, nu se vor mai înţelege, unul va dori mai mult, celălalt nimic. Dragostea nu va dura trei ani, divorţul va fi iminent. Om vedea, a zis orbul.

PS: Să ne fie ruşine pentru că am ajuns să comparăm mizeria asta cu revoluţia. Măcar, pe vremea aia, românii erau mai naivi, mai neiniţiaţi, mai puţin... curviţi, cum se spune. Atunci nu au ieşit în stradă la îndemn, ci din convingere. Să nu ne comparăm. Ar însemna să asemuim o fecioară cu o tiristă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Organizația de tineret a PSD Murfatlar a trecut în corpore la filiala PNL din localitate

28 Mar 2024 926

Justiție Constanța Un bărbat din Egipt ar fi violat o bătrână din Valu lui Traian. A fost trimis în judecată

28 Mar 2024 450

MAEDin Agenda de lucru a MAE 28 martie 2024, vă semnalăm

28 Mar 2024 292

UPDATE Demisie în bloc la PSD Valu lui Traian! Întreaga organizație s-a alăturat Partidului Național Liberal. Ce spune Mirela Matichescu

27 Mar 2024 1387

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1335

Doliu în sportul din România. S-a stins din viață o mare sportivă

26 Mar 2024 2187

Fostul senator Dorel Onaca a plecat din PMP și a revenit în Partidul România Mare

24 Mar 2024 1095

În Valu lui Traian, județul Constanța Tânăr depistat și cercetat pentru mai multe fapte. Ce au constatat polițiștii (Galerie FOTO)

23 Mar 2024 803

Primăria Valu lui Traian, sprijin pentru înhumarea persoanelor decedate fără aparținători, necunoscute și cazuri sociale

23 Mar 2024 477

Ionel Mătăsăreanu, pictorul „adoptat” de Constanța și inspirat de mare

22 Mar 2024 697

Calendar ortodox Ce prăznuiește biserica în ziua de 22 martie 2024?

22 Mar 2024 624

Știri Constanța azi CT BUS. Liniile 42,44,48,51,51B și 101, deviate din cauza unor lucrări

21 Mar 2024 553

Doliu în lumea politicii românești. S-a stins din viață un fost parlamentar din partidul lui Traian Băsescu

20 Mar 2024 680

​Firme Constanța O nouă societate deschisă în localitatea Valu lui Traian. Iată cu ce se ocupă

18 Mar 2024 1164

Coaliția discută azi despre candidatul la Primăria Capitalei Principala opțiune, medicul care l-a avut ca naș de nuntă pe Traian Băsescu

18 Mar 2024 473