„Omului sărac nici boii nu-i trag, îi cade pâinea-n rahat şi i se scoală ce nu trebuie în biserică”

„Omului sărac nici boii nu-i trag, îi cade pâinea-n rahat şi i se scoală ce nu trebuie în biserică“. Cam aşa sună o vorbă veche din înţelepciunea populară. Şi chiar dacă este veche, trebuie să recunoaştem că atunci când vine vorba despre situaţiile cu care se confruntă o parte dintre autorităţile române, zicala pare mai degrabă actuală.
 
În week-end, o veste-bombă făcea înconjurul României: ROMATSA ar fi trimis echipajele ISU Neamţ să salveze o ambarcaţiune de pe lacul Bicaz. Iată o operaţiune de salvare în care putem face dovada atâtor militari bine antrenaţi! Atâta doar că, aşa cum nu au întârziat televiziunile să anunţe, ambarcaţiunea în derivă pe care ar fi trebuit să o salveze echipajele ISU Neamţ nu se afla deloc pe lacul Bicaz. Sau în judeţul Neamţ, ori în regiunea Moldova... Nici măcar în România. De fapt, era tocmai în… Marsilia. Adică în sudul Franţei. „Pe 5 februarie 2014, în jurul orei 22.40, am primit de la ROMATSA un mesaj privind un apel de pericol de la o baliză electronică de la o navă, o ambarcaţiune undeva în zona cozii lacului Izvorul Muntelui, şi că nava este înregistrată în Malta. Probabilitatea informaţiei era de 50%. Erau două locaţii, una la noi pe lac, iar a doua în Marsilia. Noi am făcut o căutare pe lac, am tratat lucrurile foarte serios. M-am gândit că poate există o persoană care şi-a cumpărat o bărcuţă, a adus-o cu trailerul şi a căzut, iar acea baliză electronică s-a activat. Am făcut verificarea pe zona respectivă, pe unde putea fi o astfel de situaţie, coada lacului fiind îngheţată. Deci nu avea cum să fie un vapor în pericol pe zona cozii lacului. Am verificat şi nu era nimic“, a explicat inspectorul-şef al ISU Neamţ, lt. col. Ioan Niţică. Conform aceleiaşi surse, după 18 minute de la apelul iniţial s-a primit un al doilea mesaj prin care se anula intervenţia, după ce nava fusese găsită în Marsilia. Se pare că de vină a fost satelitul, care a transmis coordonate greşite.
Aşa că nu am cum să nu revin la zicala cu omul sărac… Cât ghinion să ai, după ce că eşti o ţară sărăcită şi furată pe toate părţile, în care se încheie contracte păguboase cu statul, să ai posibilitatea de a apela la un satelit în situaţiile critice şi nici măcar ăla să nu funcţioneze cum trebuie?!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 962

UPDATE. Surse Ambarcațiunea găsită pe mare în zona Tuzla, detonată în Poligonul Capu Midia! Bubuitură puternică auzită în municipiul Constanța! (VIDEO)

05 Apr 2024 4394

Primăria Eforie cumpără ambarcațiune de salvare folosită în scopul salvarii vieții pe mare în Asia, Europa și Africa de Sud

25 Feb 2024 580

Autoritatea Navală Română Doi turiști, din Ploiești surprinși de furtună, pe brațul Sf Gheorghe

20 Nov 2023 617

Accident naval în Delta Dunării! O persoană este dată dispărută. Două victime, la spital (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Sep 2023 2584

Pescuit ilegal în județele Constanța și Tulcea! S-a lăsat cu amenzi

23 Sep 2023 1023

Garda de Coastă Barcă românească, eșuată pe malul ucrainean! Doi tulceni se află pe ambarcațiune

07 Sep 2023 920

Constanța Intervenție de urgență a unui echipaj ARSVOM pentru salvarea a doi marinari români răniți pe mare (GALERIE FOTO

22 Aug 2023 1085

O ambarcaţiune a intrat în coliziune cu o barjă ancorată pe fluviul Dunărea. Cinci persoane, rănite

20 Aug 2023 1031

UPDATE - Persoana a fost salvată! Incident la Corbu! O persoană a căzut în apă! Ambarcațiunea de salvare, plecată de la festivitățile de Ziua Marinei

15 Aug 2023 1631

Știri Constanța Restricții severe pe litoral. Toate ambarcațiunile de agrement sunt oprite la țărm

14 Aug 2023 1160

Alertă la Costinești! O ambarcațiune cu mai multe persoane la bord, printre care și un copil de 3 ani, s-a răsturnat (VIDEO)

06 Aug 2023 1343

Controale ale polițiștilor de la Transporturi! Ce nereguli au fost depistate în județul Tulcea

05 Aug 2023 899

Acțiune de salvare a polițiștilor de frontieră pe fluviul Dunărea. O ambarcațiune cu două persoane a dispărut!

22 Jul 2023 835

UPDATE. Minoră dispărută în lacul Techirghiol! Salavatorii o caută

12 Jul 2023 2029