Pericolul Blaga!

lavinia_bun.jpgConstanţa democrat-liberală pare ruptă, în aceste zile premergătoare alegerilor naţionale, între Boc şi Blaga. Secretarul general al PDL se bazează pe sprijinul direct a doi parlamentari democrat-liberali, pe organizaţii locale conduse de primari importanţi ai judeţului, iar adversarul său + Elena Udrea au de partea lor pe ceilalţi doi parlamentari, perdanţi în alegerile interne, plus o mână de şefi de deconcentrate.

În teritoriu, scorul partidei Blaga - Boc pentru şefia PDL este în avantajul primului, având în vedere că şi preşedintele organizaţiei, Gigi Chiru, şi-a pus semnătura în nume propriu pe lista buldogului. În tabăra susţinătorilor lui Blaga a intrat oficial şi Florian Constantin, unul dintre prim-vicepreşedinţii organizaţiei judeţene.

Lupta devine extrem de strânsă şi în plan naţional, Blaga beneficiind de susţinerea a cinci din cele şase sectoare ale Capitalei, iar cu el mai merg şi cei din Buzău, Dolj, Gorj, Brăila, Timiş şi Bihor. Şi asta, în condiţiile în care, în plină campanie internă, premierul a alocat primăriilor aproximativ 90 de milioane de euro pentru diverse proiecte, edilii democrat-liberali având prioritate la împărţirea banilor.

Dacă în privinţa lui Boc traiectoria partidului pare previzibilă în cazul în care va recâştiga postul de preşedinte, mă întreb oare ce se va întâmpla dacă Vasile Blaga va câştiga alegerile?

Va ieşi din tranşee şi-l va ataca pe Băsescu, aşa cum a mai făcut în diferite ocazii?

Va schimba numele partidului din PDL în Partidul Democrat Popular? Parcă adevăraţii liberali erau în PDL. Acum, adevăraţii liberali rupţi în 2007 din coasta Brătienilor se vor muta cu căţel şi purcel în PDP??? Ciudată inspiraţiune...

Sau poate va răcni că nu primeşte ordine de la nimeni, pentru că e de când partidul şi ştie el ce face: adică pace cu toată lumea în bunul dumnealui obicei de a nu se certa cu nimeni. Adică nici cu Crinul ofilit, nici cu ameţitul de Ponta?

Dar cine e Blaga? După unii, un politician versat, un bun orator şi o mână de fier, fost vameş, abil, care însă a greşit fundamental atunci când a pupat poala opoziţiei.

După alegerile parlamentare din 1996, a devenit senator PD, iar între 1997 şi 2001 a ocupat funcţia de secretar general al PD.

Pentru alţii, Blaga nu a fost o figură emblematică până în 2004, când a fost numit consilier prezidenţial pe probleme de securitate şi siguranţă naţională, ca recompensă pentru victoria în alegeri a Alianţei DA PNL-PD, iar ulterior desemnat ministru al Administraţiei şi Internelor în cabinetul Tăriceanu. De aici, deja vorbim despre istoria recentă, care l-a făcut să devină o voce critică în interiorul partidului şi, cred că nu greşesc, un pion măricel pentru cei care-i vor capul lui Băsescu.

O să întrebaţi, pe bună dreptate, de ce ar fi Emil Boc un preşedinte al PD-L mai bun decât Vasile Blaga? Şi voi răspunde: pentru că nu a pierdut Primăria Clujului, aşa cum Blaga a pierdut Capitala, pentru că a câştigat alegerile din ultimii ani, pentru că a acceptat să fie prim-ministru în cea mai grea perioadă post-decembristă, pentru că nu e dictator şi, în ultimul rând, dacă vreţi, pentru că locuieşte încă într-un apartament la bloc.

Dacă aş fi delegat la Congres, aş opta pentru un lider care face eforturi pentru a obţine consensul, decât pentru unul autoritar de dragul imaginii în interior şi mult prea relaxat când vorbeşte în exterior. PDL nu are voie să facă greşeala liberalilor prin alegerea lui Crin Antonescu preşedinte.
Dacă vrea să rămână pe linia de plutire şi mai mult de atât, PDL nu poate aborda cu Blaga preşedinte, încăpăţânarea arogantă şi insolentă complet nefolositoare politicii româneşti.

Sunt convinsă că oamenii partidului sunt supăraţi şi se gândesc că lucrurile în plan electoral le vor deconta în primul rând ei, chiar dacă Boc este cel care a tăiat pensiile, a îngheţat salariile şi a diminuat alocaţiile. Când se vor linişti, vor înţelege de ce am avut nevoie de acest sacrificiu, fie că s-a numit 2009 sau 2010.

PDL-iştii au de ales între echilibru şi dispariţie. Important e să voteze fără mândrie neîntemeiată.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

popescu ion

14 Apr, 2011 22:20

Niste remarci ieftine. Pe cuvant!Blaga va schimba exact ce trebuie scimbat pentru inceput: Numele. Cu ocazia asta pd-isti se vor impaca cu gandul ca izgonirea pnl-ilor a inceput in sfarsit.

yoko

14 Apr, 2011 09:57

macar Blaga are coloana vertebrala, fata de piticul atomic, care se tot intreaba mereu in interviuri, de ce este necesar, ?? de ce fac acest lucru, nu-l intreaba nimeni, ,nik, cel mai slab politician,...lasa-ne

coco

14 Apr, 2011 08:32

E intr-adevar o situatie complicata,dar decat un catel ca Boc mai bine un buldog ca Blaga!

Articole asemanatoare

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 296

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, puși sub acuzare în dosarul Mineriadei

25 Apr 2024 322

Artistul fenomen al momentului, Burna Boy, vine în premieră în România la Untold

25 Apr 2024 239

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 447

Fostul premier Petre Roman pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990

25 Apr 2024 412

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 693

Evaluate la peste 400.000 euro Peste 63 hectare plantație viță de vie deținute de Premier Drinks SRL în Murfatlar și Poarta Alba, județul Constanța, scoase la licitație (DOCUMENT)

23 Apr 2024 711

MApN Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Republica Coreea semnat, în premieră, la Seul

23 Apr 2024 226

Documentarul despre viața și cariera lui Ilie Năstase va rula în premieră la Constanța (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 388

Spectacolul în premieră „Scrisoarea unei necunoscute”, la Teatrul Jean Bart din Tulcea

20 Apr 2024 521

Teatrul de Stat Constanța readuce, după 50 de ani, spectacolul „Casa Bernardei Alba”, pe scena pontică

18 Apr 2024 587

Caravana Shakespeare face popas și la Constanța

14 Apr 2024 597

Caravana Shakespeare vine la Tulcea

14 Apr 2024 461

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa Tenorii Alin Stoica, Ştefan von Korch şi Vlad Miriţă concertează în turneul „3 voci magnifice”

10 Apr 2024 568

Baschet CSM Constanța, înfrângere în prima partidă cu vicecampioana CSM CSU Oradea. Joi, cele două echipe se duelează din nou

10 Apr 2024 462