Promoţii la oale şi tigăi, mai tentante pentru români decât alegerile prezidenţiale?

Ori de câte ori un supermarket anunţă promoţiile de deschidere sau cu ocaziile sărbătorilor de peste an, toţi românii, şi cei cu bani, şi cei fără bani, se bulucesc pentru a cumpăra oale de proastă calitate, bormaşini chinezeşti sau jucării ciudate. Chiar dacă suntem pensionari, bolnavi, săraci sau şomeri, chiar dacă ne plângem că nu avem bani pentru medicamente şi mâncare, atunci când e vorba de promoţii, suntem primii. Cum să ratăm, oare, promoţiile şi acţiunile irezistibile ale comercianţilor care nu ştiu ce să mai facă pentru a scăpa de marfa din depozite? Suntem în stare să dăm şi ultima brumă de avere pe tigaia care se vinde cu doar 9,99 de lei!
 
După promoţii, mulţi dintre noi se vor trezi din frenezia şi beţia cumpărăturilor şi se vor uita cu îngrijorare la cutiile ce conţin obiectele comandate, cu care s-a umplut casa, întrebându-se dacă au într-adevăr nevoie de ele. Momentul adevărului ne va aduce cu picioarele pe pământ şi vom realiza că, de fapt, noi am pierdut, şi nu comercianţii, despre care credeam că le producem pagube însemnate. Aceştia îşi vor freca mâinile de bucurie atunci când vor numără profitul încasat. Aici e şi paradoxul! Suntem săraci, cu credite la bănci, cu case ipotecate, cu salarii mici sau restante, dar când e vorba de promoţii, găsim banii necesari. Pe tigăi. Pe bormaşini chinezeşti. Pe jucării care se strică a doua zi. Poate, într-o zi, ne vom opri să cumpărăm zeci de produse de care nu avem nevoie urgentă.
Duminică, în România, are loc turul al doilea al alegerilor pentru cea mai înaltă funcţie în stat. Cei doi candidaţi au încercat, în campania electorală, să ne convingă că merită votul nostru. Care este cel ce a reuşit să ne convingă în cea mai mare măsură (precum comercianţii cu promoţiile) vom afla luni. Important este să nu ne trezim din „beţie“ şi să ne pară rău de alegerea făcută, alegere pe care va trebui să o suportăm următorii cinci ani! Şi, ca să nu ne pară rău, să ieşim cu toţii la vot! Pentru noi, pentru copiii noştri, pentru România!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.