Romania nu este a noastra...

corina_editorial.jpg... ci a urmaşilor urmaşilor voştri, în veacul vecilor.

Honorius, Elena, Ioana, Daciana, Răducu, Anda, Andrei, Eduard, George, Adrian... pe unde ne mişcăm şi cum o dăm, tot dăm peste un nume deja celebru. Prigoană, Băsescu, Sârbu, Mazăre, Nemirschi, Martin, Papari, Iorov sau Sponte. Sunt doar câteva exemple. Însă, fără doar şi poate, „moştenirile" date de nume sunt foarte importante. Dacă la nivel central, media este suprasaturată de informaţii legate de „mlădiţele" băsesciene, pe la noi, pe la Constanţa, se mai iveşte, ici-acolo, câte un copilaş de om important. De obicei, de politician. Dar nici afaceriştii n-o lasă mai moale şi le îndeamnă paşii celor care le-au dat numele înspre un drum deja bătătorit. Pentru că este mai bine aşa, viaţa este mai dulce, mai liniştită. În urmă cu ceva seri, îl urmăream pe Honorius al lui Prigoană la emisiunea lui Mihai Morar. Dacă la început era un individ cu faţă de Harry Potter mioritic, care reuşea cu greu să-şi ridice privirea peste ochelarii din dotare, acum am descoperit un tânăr versat, vorbăreţ, care are mereu câte o replică la el. Iar el, micul Honorius (de fapt, este marele Honorius, pentru că este primul născut din sângele lui Prigoană) a început să explice de ce o susţine el pe Elena Băsescu pentru Parlamentul European. De ce nu se consideră băiat de Dorobanţi şi cum se dă el, micuţul, cu fundul de asfalt pentru a avea un trai bun şi pentru a-şi face o carieră. Că pentru el, Lamborghini-ul Gallardo (am aflat, ieri, din presă, că sunt doar vreo 180 de exemplare în toată lumea) este mai important decât o casă, pentru că trebuie să facă impresie de jmeker la întâlnirile de afaceri. Şi că, până una-alta, băieţii de Dorobanţi nu sunt atât de răi. Păi, cum să fie? Ridică PIB-ul ţării. Că doar şi barurile din zonă plătesc taxe şi impozite. Care se duc la buget. La naiba! Sunt şi ei buni la ceva. Şi, în final, trebuie să menţionez că şi Poponeţ, Claudiu Pătraşcu, Cătălin Plăpcianu, Alex Erbaşu, Rani Adamescu şi alţi dandy dâmboviţeni sunt copiii cuiva sus pus. VIP-uri numai pentru că s-au născut din cine trebuie. Iar ei şi urmaşii urmaşilor vor ajunge să ne conducă... în veacul vecilor!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ SibiuIlegalități pe drumurile publice

25 Apr 2024 63

IPJ ArgeșReținut de polițiști după ce a încălcat ordinul de protecție

23 Apr 2024 259

UPDATE Năvodari Accident rutier - copil aflat pe bicicletă, rănit

23 Apr 2024 903

Doi bărbați, arestați după ce au încercat să fure un cablu de alimentare al unei macarale din Portul Constanța

23 Apr 2024 391

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 487

UPDATE Intervenție de urgență pe Marea Neagră în apropiere de Mangalia! O ambarcațiune a ARSVOM, chemată în ajutor (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 687

Tribunalul Constanța a anulat autorizaţia de construire, emisă de Primăria Năvodari pentru societatea MCG Private Residence SRL

21 Apr 2024 4729

În județul Sibiu Un șofer băut a lovit un polițist rutier, aflat în timpul controlului. Ce alcoolemie i-a fost găsită

20 Apr 2024 468

CSM Constanța box Alexandru Buleu, învins în optimi la Europene de favoritul categoriei. „Viitorul îți aparține!“

20 Apr 2024 735

UPDATE Intervenție dificilă de salvare pe Marea Neagră! Intervine o ambarcațiune ARSVOM

20 Apr 2024 1009

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 550

Bella Licca International SRL elaborează PUZ pentru o investiție în județul Constanța

19 Apr 2024 343

MApN împachetează cadouri pentru eroii supraviețuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial

19 Apr 2024 549

CSM Constanța Boxerul Alexandru Buleu a debutat cu dreptul la Campionatul European (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 506

IPJ ArgeșReținuți de polițiști

18 Apr 2024 262