Salarii, in functie de incalzirea globala

"Vrem si noi o iarna ca in Siberia, care ar fi profitabila pentru noi", a spus, zilele trecute, Ilie Rachieru, directorul RADET, intr-o conferinta de presa, organizata, de fapt, ca o contracarare a unui material aparut in cotidianul nostru despre disputele sale cu unul din sindicatele regiei.

Sindicalistii lui Ion Bucur au inceput un protest de blocare a semnarii contractelor individuale de munca, acestea nefiind in concordanta cu noua legislatie in domeniu. Pentru ca au vazut ca nu sunt intelesi de conducere, ei au inceput sa picheteze intrarea in sediu, crezand ca poate-poate o sa-i auda si o sa-i vada cineva. Si o sa-i ia in seama. Si i-a luat, tot cine trebuia. Adica Ilie Rachieru, directorul lor general. Ca de aia a fost numit acolo, ca manager al gestiunii banului public, dar si al sumelor colectate de la populatie. Numai ca, la conferinta de presa organizata de manager pentru lamurirea lucrurilor care au generat conflictul cu sindicalistii, directorul general a inceput sa le spuna jurnalistilor ca regia trebuie sa faca investitii. Ba chiar a facut. Si inca destul de multe. Insa marirea salariilor in litera si spiritul legii, nu se poate face. Motivul general valabil romanesc invocat: nu sunt bani. Si ca atare nu se pot da decat cate o suta de lei de om, desi legea spune cu totul altceva. Dar mai este ceva. Modul in care managerul Rachieru isi trateaza colaboratorii. "Un moft", spune acesta despre solicitarea sindicalistilor. Si tot el mai cugeta: "liderul sindicatului vrea salarii mai mari, insa fondul regiei nu permite majorarile solicitate“. Iar ca sa scape de stramtoarea sindicala, arunca motanul mai departe, plangandu-le de mila abonatilor, dar si salariatilor. "Vreti sa marim pretul energiei termice? Vreti sa mai reducem din personal?", le-a transmis Rachieru sindicalistilor prin presa. Dar a mai scos o perla directorul Rachieru. Daca eram in Siberia s-ar fi dat mai multa caldura si regia ar fi avut mai multi bani. Si iata ca mesajul si-a atins scopul. Cum sa sufere populatia din cauza a cativa angajati care nu se mai satura de bani? Si cum adica, pentru mofturile unora sa fie dati afara alti colegi de-ai lor, care si ei la randul lor au familii pe care trebuie sa le intretina? Iar ca sa le taie elanul sa mai aiba chef de cerut salarii mari, chiar si in limita legii, directorul le-a mai transmis un mesaj, asa, spre invatare de minte: acesta este fondul de salarii si nu pot sa dau mai mult. Numai ca directorul nu spune nimic de faptul ca un manager trebuie sa gestioneze corect o situatie de acest gen, iar in cazul in care nu mai are solutii pentru performare, sa isi dea demisia. Din toata aceasta tevatura, regia se poate alege din nou cu un proces, din care sigur va iesi in pierdere. Astfel de experiente se pare ca mai are, pentru ca si anul trecut la fel s-a intamplat, iar regia a fost nevoita sa plateasca si din urma ce nu a dat cand trebuia. Dar probabil ca si asta este o tactica de a incerca sa-i temperezi pe sindicalisti, tragand de timp.

Scris de: {autor}Emilian ANDREI{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trafic îngreunat pe Autostrada A2 București - Constanța!

25 Apr 2024 358

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, puși sub acuzare în dosarul Mineriadei

25 Apr 2024 329

Declarații de avere Constanța Viorel - Florin Brătianu, secretar general la Primăria Lumina, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 275

IGPR Infotrafic Circulație reluată pe centura București

25 Apr 2024 194

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe centura București

25 Apr 2024 206

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 448

IGPR InfotraficTrafic oprit pe DN 2A

25 Apr 2024 194

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A 2 București -Constanța

25 Apr 2024 190

Fostul premier Petre Roman pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990

25 Apr 2024 412

Infotrafic Restricții de trafic pe A2, spre Constanța!

25 Apr 2024 308

Firme Constanța Modificări importante în Vega Turism SA, controlată de Gabriel Comănescu

25 Apr 2024 408

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 7 și DN 7A

25 Apr 2024 257

IGPR InfotraficTrafic întrerupt pe DN 2A

25 Apr 2024 228

Mai multe transporturi agabaritice vor circula pe drumuri din țară! Unul va porni de la Agigea, județul Constanța

24 Apr 2024 426

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Georgianei Ivan, secretarul general al comunei Limanu (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 356