Şi printre noi trăiesc îngeri

nicoleta-baciu.jpgGerul năprasnic abătut peste România în ultimele zile a demonstrat că printre noi trăiesc şi adevăraţi eroi, care au depus eforturi uriaşe pentru a salva sute de vieţi omeneşti.

Vorbim de cadrele medicale din echipajele SMURD, de jandarmi, de pompieri şi de poliţişti. Dacă la protestele din Piaţa Universităţii şi din celelalte oraşe ale ţării jandarmii, chemaţi să asigure ordinea publică, au fost huiduiţi, înjuraţi şi răniţi de protestatarii furioşi, în momentele când au reuşit să ajungă la oamenii blocaţi în nămeţi au fost primiţi ca nişte salvatori. Alături de ei, medicii SMURD au abandonat în unele cazuri ambulanţele, au urcat în utilajele de deszăpezire sau au mers pe jos, printre troiene, la pacienţii pe care i-au smuls din ghearele morţii. Din păcate, iarna a curmat patru vieţi. Bilanţul ar fi fost mult mai mare dacă echipajele SMURD şi piloţii elicopterelor Ministerului de Interne nu-şi riscau viaţa. Aproape 30 de oameni au fost salvaţi prin aer din localităţile pe care viscolul şi troienele le-a rupt de civilizaţie. Copii născuţi acasă, femei lăuze, bebeluşi cu complicaţii grave, cu febră, persoane intoxicate cu monoxid de carbon, oameni cu arsuri, persoane a căror viaţă depinde de dializă - toţi au mai primit o şansă la viaţă datorită îngerilor în halate albe. Mai mult, duminică noaptea, când mercurul din termometre a coborât la minus 20 de grade, serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD, ajutate de poliţişti, au transportat 230 de persoane fără adăpost în unităţile medicale sau în locurile special amenajate pentru această perioadă cu temperaturi scăzute. Conform unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, dintre cele 230 de persoane transportate 103 au avut nevoie de îngrijiri medicale în unităţile şi compartimentele de primiri urgenţă. De altfel, 43 de persoane se mai află internate şi primesc asistenţă medicală. Potrivit unui bilanţ prezentat de Ministerul Administraţiei şi Internelor, în cele trei zile de viscol şi nămeţi de săptămâna trecută, 1.293 de echipe de intervenţie, jandarmi, pompieri şi poliţişti au reuşi să salveze 2.276 de persoane blocate. Dar intemperiile vor trece, românii vor continua protestele, îi vor înjura din nou pe jandarmi şi pe poliţişti, uitându-le faptele bune. Viaţa va continua, iar îngerii care trăiesc printre noi vor fi mereu la datorie, salvându-ne în continuare vieţile. Noi trebuie doar să le mulţumim.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

De acord cu dumneavoastra

31 Jan, 2012 09:42

Felicitari pentru observatii.Povestea dumneavoastra este foarte recenta.Un deosebit RESPECT pentru cadrele medicale,jandarmi si SMURD.Dar eu va spun o poveste putin mai veche:armata la inundatii,armata in noroaie,armata in agricultura,armata la deszapeziri,armata pe santiere.Cine a tras in noi 16-22 ? Huooo armata !Huoo armata de puturosi! Huoo armata !

Articole asemanatoare

Peste 1.000 de angajați ai MAI se vor asigura că festivalul Massif se desfășoară în condiții de maximă siguranță

13 Mar 2024 576

Atenție părinți! Linia de gardă Pediatrie din cadrul punctului de lucru extern UPU SMURD Năvodari, suspendată pe timpul nopții

30 May 2023 1499

Cea de-a doua echipă de salvatori români, repatriată din Turcia cu două aeronave ale Forţelor Aeriene Române

17 Feb 2023 984

Salvatorii români au reuşit o minune în Turcia! (GALERIE FOTO)

12 Feb 2023 2332

IGSU Echipa de sprijin din România a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia din Turcia (GALERIE FOTO)

07 Feb 2023 945

România răspunde apelului de sprijin venit din partea Turciei. Mai multe echipe complexe vor ajunge în țara afectată de cutremur (VIDEO)

06 Feb 2023 1268

Intervenție salvatoare a cadrelor medicale SMURD. Gemeni născuți prematur în ambulanță, salvați după ce au intrat în stop cardio-respirator (GALERIE FOTO)

16 Oct 2022 1416

Nicolae Ciucă, după accidentul rutier grav din Bulgaria "Instituțiile statului sunt pregătite să ofere sprijin cetățenilor săi, indiferent unde s-ar afla"

06 Aug 2022 1360

Pitești Un tânăr de circa 25 de ani a murit, după ce a căzut de la etaj în interiorul unui bloc

02 Jul 2022 1170

Cinci medici pediatri au început activitatea la punctul UPU-SMURD din cadrul Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari

01 Jul 2022 1271

Constanța. O persoană a murit, după ce i s-a făcut rău pe stradă

19 May 2022 1597

Județul Cluj Șase persoane rănite, implicate într-un accident rutier pe A3

16 Feb 2022 1442

Muncitorul din Ciobanu, peste care a căzut un mal de pământ, a decedat la spital

13 Apr 2021 2405

UPDATE. Județul Constanța Bărbat, găsit inconștient după ce un mal a căzut peste el. Intervine elicopterul

07 Apr 2021 2185

Salvatorii intervin în Mamaia. Bărbat, scos din mare, declarat decedat de medici

06 Aug 2020 1830