Terenurile par a fi investiţia preferată de candidaţii la Primăria Medgidia (galerie foto + documente)

Solicitările noastre către birourile electorale de circumscripţie şi formaţiunile politice cu „pretenţii” în alegerile locale din 5 iunie de a ne pune la dispoziţie declaraţiile de avere şi de interese ale persoanelor propuse pentru diverse funcţii în administraţia publică locală au fost sortite eşecului. Primii „apelaţi” ne-au direcţionat spre Agenţia Naţională de Integritate (ANI), ceilalţi (cu o excepţie, care ne-a răspuns parţial) sunt prea ocupaţi cu „îmbrobodirea” electoratului ca să mai dea dovadă şi de transparenţă. În acest context, unica sursă disponibilă pentru a ne informa cititorii despre averea şi interesele candidaţilor a rămas ANI.
 
Candidaţii care aspiră la fotoliul de primar au la dispoziţie 30 de zile pentru a-i convinge pe cetăţeni că merită să deţină această funcţie. La Medgidia, şapte candidaţi vor figura pe buletinele de vot pentru postul de primar. Doi dintre ei sunt independenţi: Valentin Vrabie şi Romulus Aurelian Vasilescu. Propunerile partidelor sunt: Marian Odor, din partea PNL, Luminiţa Vlădescu, de la PSD, Dănuţ-Dumitru Cotîrlă (UNPR), Vasile Ivanof (PMP), iar din partea ALDE, Valeriu Teodorescu.

Cu credit în bancă şi indemnizaţie de primar

Dacă la municipiul reşedinţă de judeţ am dat „întâietate” în prezentarea averilor şi a intereselor pe care le au candidaţii la mandatul de primar celor ce au în spate o formaţiune politică, la Medgidia dăm startul cu independenţii. Și asta pentru că, adesea, declaraţiile de avere şi cele de interese ale acestora sunt goale sau aproape goale.
 
Situaţia este confirmată şi de candidatul independent la mandatul de primar al municipiului Medgidia Valentin Vrabie. Potrivit documentului menţionat şi postat pe site-ul ANI, acesta nu are decât un credit bancar, de 46.350 de lei, pe care trebuie să îl lichideze până pe 15 mai 2019, iar veniturile sale din anul fiscal 2015 s-au limitat la indemnizaţia de primar al comunei Peştera. de 34.122 de lei/an. Totul ar putea fi pus pe seama faptului că şi declaraţia sa de interese este complet goală.

Realizat din salariul de profesor

Un alt candidat la funcţia de edil-şef la Medgidia este independentul Aurelian Romulus Vasilescu. Proprietar al unui apartament şi al unei case în Medgidia, acesta deţine şi un autoturism Volkswagen Golf, fabricat în anul 2001. Veniturile obţinute anul trecut de familia Vasilescu s-au ridicat la 113.873 de lei. Aurelian Romulus Vasilescu este profesor şi a aderat la mişcarea sindicală, fiind membru FSLI.

Preferă municipiile pentru achiziţii de terenuri şi clădiri 

Un competitor nou pentru electoratul din Medgidia este candidatul PNL Marian Odor. După aproape o viaţă de muncă, averea liberalului cuprinde: două terenuri intravilane în Constanţa şi Medgidia, două case în aceleaşi localităţi şi un autoturism WW Passat, fabricat în anul 2007. Potrivit declaraţiei de avere completate pe 18 aprilie anul curent, familia Odor a realizat în anul fiscal precedent venituri în valoare totală de 79.279 de lei.
 
De asemenea, Marian Odor este membru al Asociaţiei „Pro Medgidia” şi membru în Sindicatul Liber Finanţe Constanţa, aşa cum reiese din declaraţia de interese postată pe site-ul ANI.

Multiple terenuri agricole, dar cu credite bancare 

PSD mizează la Medgidia pe puterea de convingere a unei femei, Luminiţa Vlădescu. Potrivit declaraţiei sale de avere, anul 2013 pare să fi fost cu noroc, având în vedere că averea sa a fost completată atunci cu nouă terenuri agricole şi unul intravilan în comuna Peştera. Candidata PSD are un apartament la Medgidia şi o casă în Constanţa, dar şi un autoturism WV Polo, an de fabricaţie 2008. Tot în declaraţia de avere, Luminiţa Vlădescu are trecute două credite bancare, unul scadent în anul 2030, în valoare de 41.000 de euro, iar celălalt scadent un an mai târziu, în valoare de 270.000 de lei. „Povara financiară” vine în contextul în care veniturile familiei Vlădescu în anul fiscal precedent au cumulat 75.216 lei.
 
Luminiţa Vlădescu este membru CECCAR, fiind expert contabil inactiv, dar este activă pe linie de partid, fiind preşedinte al filialei PSD Medgidia şi vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Constanţa.

Investiţii importante în terenuri şi clădiri

Progresiştii consideră că pentru locuitorii oraşului Medgidia ar fi mai bun Dănuţ Dumitru Cotârlă. Potrivit declaraţiei de avere, candidatul UNPR la funcţia de primar al municipiului Medgidia are o avere de invidiat. Din ea nu „lipsesc”: nouă terenuri intravilane, dintre care şapte în Medgidia, unul într-o comună din judeţul Neamţ şi unul la Costineşti, trei terenuri intravilane, spaţii comerciale/de producţie în Medgidia, o casă de locuit în Medgidia, două apartamente - în Constanţa şi la Medgidia -, dar şi două case de vacanţă - una în comuna Ceahlău (judeţul Neamţ), iar cealaltă în Costineşti. Totul poate fi întreţinut în condiţiile în care veniturile realizate de familia Cotârlă s-au ridicat anul trecut la 38.266 de lei.
 
Potrivit declaraţiei de interese, Dănuţ Dumitru Cotârlă îşi dedică timpul liber activităţii de partid, el fiind preşedintele Organizaţiei Municipale UNPR Medgidia.

Trei, cifra norocoasă?

Candidatul PMP propus şi susţinut pentru Primăria Medgidia este Vasile Ivanof. Averea „popularului” este alcătuită din: trei terenuri intravilane, toate în municipiul Medgidia, şi trei case de locuit, în aceeaşi localitate. La capitolul „Plasamente…” din declaraţia sa de avere este consemnat faptul că deţine acţiuni la SC Stone Construct SRL, firmă căreia i-a acordat un împrumut în nume personal în valoare de 280.000 de lei. De altfel, potrivit declaraţiei de interese, Vasile Ivanof este asociat unic şi administrator al firmei respective. În ceea ce priveşte veniturile realizate anul trecut de familia Ivanof, acestea s-au ridicat la 52.860 de lei. Candidatul PMP pentru Primăria Medgidia este membru al UNPIR Constanţa.

Preferă să ascundă locaţia terenurilor sale 

ALDE merge la Medgidia pe mâna lui Valeriu Romeo Teodorescu. Candidatul ALDE pare a fi un tip secretos, atât timp cât din declaraţia sa de avere nu se poate afla unde deţine terenul agricol şi terenul intravilan cumpărate în anul 2007, respectiv 2011. Însă, când vine vorba despre clădiri, Valeriu Romeo Teodorescu devine „generos”, apartamentul, casa, garsoniera şi spaţiul comercial pe care le deţine fiind toate în municipiul Medgidia, averea sa cuprinzând şi un autoturism Fiat Panda, fabricat în anul 2004.
 
Datoriile către o bancă ar urma să fie achitate cel târziu în anul 2030, fiind vorba despre un credit de 97.500 de lei, iar veniturile încasate de familia Teodorescu în anul fiscal precedent fiind de 26.429 de lei.
 
Candidatul ALDE la funcţia de primar al municipiului Medgidia este asociat la SC Teodoro’s Business & Desing SRL şi membru în Asociaţia Sportivă ProSport Medgidia. Tot în declaraţia de interese este menţionat şi faptul că Teodorescu este lider de sindicat la Școala „I.L. Caragiale” din Medgidia, iar în plan politic, deţine funcţia de vicepreşedinte în Organizaţia Municipală ALDE Medgidia.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbal CS Medgidia, învinsă în Cupa României de CSM București (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 282

#DobrogeaDigitală Măcin în anul 1879 - „Tutunul se cultivă mai în toate satele acestui district“

27 Mar 2024 524

Volei. CS Medgidia, înaintea turneului final Vicențiu Dumitrescu - „Obiectivul nostru e să promovăm în prima ligă“ (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 549

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt. Când expiră avertizarea meteo

27 Mar 2024 493

#DobrogeaDigitală Comerțul tulcean din anul 1879 - „Industria din oraşul Tulcea şi din toată Dobrogea este încă nulă“ (II)

26 Mar 2024 739

Oficial de la IJJ Constanța despre suspectul de trafic de droguri depistat la Medgidia

26 Mar 2024 527

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, așteptat azi la Curtea de Apel Constanța! Din motivarea deciziei de rejudecare – edilul nu a fost audiat în faza apelului

26 Mar 2024 2342

#DobrogeaDigitală Comerțul tulcean din anul 1879 - „Vânzarea lânurilor s-a făcut sub condiții deplorabile“ (I)

25 Mar 2024 997

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, termen, mâine, la Curtea de Apel Constanța! Unul dintre judecători a formulat o declaraţie de abţinere. S-a respins

25 Mar 2024 886

Incident la Medgidia. Trei tineri prinși de jandarmi cu substanțe interzise (FOTO)

25 Mar 2024 453

Lupte CS Medgidia, locul întâi pe cluburi la Memorialul „Nicolae Gheorghe“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 472

Știri Constanța Ce a descoperit Poliția pe strada Tudor Vladimirescu din Medgidia?

24 Mar 2024 635

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1419

Aproape 250 de kilograme de pește fără documente de proveniență, descoperite de polițiști în Constanța și Medgidia (Galerie FOTO)

23 Mar 2024 716

Licitații Constanța Spitalul Municipal Medgidia cumpără reactivi de coagulare de la o firmă din Târgu Mureș (DOCUMENT)

22 Mar 2024 543