Undeva, pe site-ul primăriei Constanța stă pitită agenda publică 2022 a edilului Vergil Chițac!

  • Nu vă așteptați la un document elaborat, în contextul în care municipiul arată astăzi ca un teatru de operații iar în plus are probleme mari cu derularea tuturor proiectelor de reabilitare plus asigurarea fără sincope a agentului termic
  • Agenda primarului conține 7 obiective, extrem de generale,  creionate în doar câteva rânduri, cu termene de finalizare 31.12.2022
  • Un obiectiv are deja termenul scadent depășit, cel privind recertificarea Sistemului de Management al Calității în conformitate cu cerințele standardului ISO 9001:2015
 

Pe site-ul primăriei Constanța stă pitită undeva „agenda publică a conducerii administrației locale” pentru anul în curs.

Nu vă așteptați la un document elaborat, în contextul în care municipiul arată astăzi ca un teatru de operații iar în plus are probleme mari cu derularea tuturor proiectelor de reabilitare plus asigurarea fără sincope a agentului termic.

Agenda primarului conține 7 obiective, extrem de generale,  creionate în doar câteva rânduri, cu termene de finalizare 31.12.2022.
Un obiectiv are deja termenul scadent depășit, cel privind recertificarea Sistemului de Management al Calității în conformitate cu cerințele standardului ISO 9001:2015.

Prin acest certificat pe care încă nu l-a reînnoit, Primăria Municipiului Constanța se obligă să furnizeze cetățenilor și altor părți interesate, servicii la standarde inalte de calitate, în vederea obținerii satisfacției și încrederii acestora în administrația publică locală în condiții de economicitate, eficiență și eficacitate.

Acesta are la baza conceptul de satisfacere a cerințelor specificate și nespecificate ale cetățenilor municipiului, ceea ce presupune ca fiecare angajat să fie responsabil și să contribuie activ la atingerea obiectivelor generale stabilite, dar și a obiectivelor specifice structurilor funcționale, promovând următoarele valori: integritatea, imparțialitatea, transparența, profesionalismul, responsabilitatea, eficacitatea, legalitatea.

Cu toate că a semnat o declarație privind politica managementului calității, Vergil Chițac ar avea de răspuns la modul extrem de serios la câteva întrebări în fața evaluatorilor!.

Alte șase obiective trecute pe agenda primarului pentru anul în curs vizează: creșterea gradului de satisfacție a cetățenilor și a încrederii acestora în administrația publică, creșterea calității vieții și bunăstării cetățenilor în municipiul Constanța prin implementarea de proiecte prin fonduri europene, digitalizarea relației cu cetățenii prin depunerea de solicitări electronic și eliberarea avizului electronic (n.r. singurul obiectiv demarat), modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare de salubrizare și reamenajarea spațiilor verzi în vederea asigurării calității factorilor de mediu și sănătate a cetățenilor, creșterea gradului de siguranță a cetățenilor în colaborare cu Poliția Națională prin supravegherea inteligentă a orașului pentru reducerea numărului de incidente și abatere (n.r. măsura a fost cerută de IPJ Constanța încă de la mijlocul anilor 2000, sistemul nu este încă operațional. Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat abia luna aceasta că administrația pe care o conduce va instala în primă fază, printr-un proiect pilot, aproximativ 400 de camere de luat vederi în Constanța. În această etapă vor fi instalate camere de luat vederi la toate școlile din oraș, care vor fi racordate la un dispecerat care va monitoriza în permanență activitatea din jurul școlilor).


În fine, un ultim obiectiv de pe agenda publică 2022 este implementarea măsurilor prioritare identificate în strategia culturală a municipiului Constanța și în plan operational pe anul în curs (n.r. și la acest capitol, Primăria Constanța nu a reușit decât sa organizeze o dezbatere cu privire la amplasarea unor statui în baza unor propuneri emanate de specialiști și reprezentanți ai mai multor instituții constănțene din domeniile culturii, artelor și istoriei iar amplasamentele avute în vedere sunt situate în zona istorică a orașului.

În luna noiembrie 2021, strategia avea să fie adoptată prin hotărâre de Consiliu Local.

Pe hârtie, prin strategie se promite constănțenilor construirea într-un termen rezonabil a unei infrastructuri culturale - un Palat al Culturii, săli moderne pentru teatrele constănțene, galerii de artă, clădiri pentru muzeele orașului dar și reabilitarea obiectivelor de patrimoniu. Pe lista din strategie sunt nominalizate teatrele de vară din Constanța și Mamaia care nici măcar nu sunt în patrimoniul Primăriei Constanța, Casa d’Italia și Hanul Balcan. Ultimul obiect a fost ratat deja, după ce Hanul a fost cumpărat de un proprietar, persoană fizică).
 
P.S. Pentru acuratețea informațiilor, Agenda publică 2022 a primarului Vergil Chițac, poate fi parcursă și în secțiunea „documente”.


PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Editorial Are Constanța nevoie de statui? Administrația liberală îl ignoră pe Brătianu, susținătorul cauzei Dobrogei



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 56

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 285

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 403

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 592

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 547

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 563

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 420

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 512

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 727

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 472

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 814

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 466

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 826

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 663

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 927