​Editorial Vine Crăciunul! Și parcă...






Cu pași repezi se apropie sărbătoarea Crăciunului. Și anul acesta, deși mulți am sperat ca lucrurile să se schimbe, ne găsește, din păcate..la fel... în pandemie, cu restricții.


 



Și da, indiferent de cât am încerca să ne autosugestionăm, nimic nu mai este la fel.





 

Totul s-a schimbat ...și nu în bine.




 
Dar...cu toate astea, magia Crăciunului și a sărbătorilor, ar trebui să dăinuie în inima fiecăruia dintre noi.





 
În această perioadă, este important să ne ne gândim la ceea ce avem și mai puțin la ceea ce nu avem, ca să putem să ne menținem în zona pozitivă.
 





Târgurile de Crăciun vor arăta altfel (acolo unde vor exista), mersul la colindat va fi diferit , întâlnirile cu familia extinsă şi prietenii vor fi limitate, cel mai probabil cei mici nu îl vor mai întâlni pe Moş Crăciun în cadrul serbărilor şi diverselor evenimente organizate de către companii şi lista lucrurilor care anul acesta nu vor mai fi la fel poate continua. 




 
Chiar dacă ceea ce simţim nu e chiar în spiritul Crăciunului, negarea emoţiilor, ascunderea lor nu ne ajută şi nici nu face loc emoţiilor pozitive.


 


Pentru a ne recupera starea de bine avem în primul rând nevoie să ne recunoaştem stările şi emoţiile, să vedem ce ne transmit ele, să ne acceptăm așa cum suntem . A fi viu înseamnă a fi vulnerabil.



 
Și, în această perioadă, indiferent de orice, este important să fim recunoscători, recunoscători pentru că existăm și îi avem pe cei dragi alături. Sunt familii care își plâng ființele dragi care s-au stins, în urma infectării cu covid19.


 

Chiar dacă vom fi nevoiţi să renunţăm la unele lucruri sau să le adaptăm, e important să păstrăm cât mai multe dintre obiceiurile pe care le aveam în trecut de Sărbători.



De asemenea, putem crea obiceiuri noi: de exemplu, să oferim cadouri făcute de noi sau să ne punem la dispoziţie serviciile dacă nu ne mai permitem să facem daruri
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.