Viva Mamaia şi urinatul măgarului pe cearceaful turistului

Mult lăudata staţiune Mamaia de Radu Mazăre şi Loredana Groza în imnul „Viva Mamaia” arată de fapt ca un bâlci colorat şi gălăgios.

O zi pe o plajă din staţiunea Mamaia seamănă cu un furnicar în veşnică mişcare. Cu vânzători ambulanţi, ponei, maseuri, dar şi salvamari, îmbrăcaţi de primarul Mazăre în budigăi. Printre şezlongurile şi cearceafurile întinse pe nisip se plimbă nestingheriţi vânzătorii ambulanţi, care oferă turiştilor porumb fiert, fructe, nămol, seminţe de floarea soarelui, pufuleţi şi câte şi mai câte. Toate la acelaşi preţ – cinci lei. După vânzători, pe plaje îşi fac apariţia câţiva tineri care trag după ei patru ponei. Tinerii propun turiştilor să facă o poză cu animalele, chinuite de soare, care au prostul obicei de a urina chiar lângă turiştii şi constănţenii tolăniţi pe nisip. Preţul unei poze este deloc neglijabil – 10 lei. Dar cui îi pasă de bani când muzica răsună în boxe, soarele arde, iar apa mării te îmbie să faci o baie. După vânzătorii ambulanţi şi măgăruşi, pe plajă îşi fac apariţia maseurii. Tot pentru 10 lei, poţi beneficia de un masaj de relaxare direct pe nisip. Şi uite aşa, încet dar sigur, staţiunea Mamaia începe să semene cu un bâlci gălăgios, colorat şi plin de viaţa. Dar să nu uităm şi de gunoaiele aruncate peste tot: şi de turişti, şi de agenţii economici, şi de hotelieri. Întocmai ca la un bâlci, în care coşurile pentru gunoi sunt mereu prea puţine pentru sutele de oameni, care-l iau cu asalt. De pe plajă ne mutăm pe aleea de promenadă. Aici zecile de magazine, buticuri şi tarabe te îmbie cu haine colorate, obiecte pentru plajă, creme de protecţie solară, mâncare, băuturi, fructe şi legume. Toate la supra preţ. Doar suntem în cea mai fiţoasă staţiunea de pe litoral – Mamaia. Staţiune pe care edilul-şef, Radu Mazăre o vrea asemenea celor din Saint Tropez. Dar până atunci va curge multă apă pe Dunăre, iar Mamaia va rămâne în continuare un bâlci. Frumos colorat, gălăgios şi plin de gunoaie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hotel de două etaje, pe amplasamentul unui spațiu comercial Investiția imobiliară a societății Magic Stil SRL în zona Cazino Mamaia, la mâna consilierilor locali din Constanța(DOCUMENT)

24 Apr 2024 538

IPJ Constanța Pentru bărbatul implicat în scandalul de la Eforie Nord, Judecătoria Constanța a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile

22 Apr 2024 485

Scandal într-un local din Eforie Nord! Un bărbat a ajuns după gratii

21 Apr 2024 747

Undă verde de la Primăria Constanța Firma fondată de fostul consul onorific al Libanului în România vrea să modifice restaurantul Tomis din Mamaia

21 Apr 2024 670

RAJA Constanța Se oprește apa în Stațiunea Eforie Nord! Vezi când

16 Apr 2024 648

Știri Constanța Incendiu în toiul nopții în stațiunea Mamaia! Panică în rândul a zeci de persoane, printre care și copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1954

UPDATE. Accident rutier, la intrarea în Neptun, județul Constanța. Pompierii intervin (Galerie FOTO)

11 Apr 2024 1299

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a închiriat un spațiu de depozitare. Cine îl pune la dispoziție (DOCUMENT)

09 Apr 2024 485

În Constanța Apariție inedită la Marea Neagră, în stațiunea Mamaia

08 Apr 2024 554

Teren în zona Pescărie Tribunalul obligă Primăria Constanța și Consiliul Local să restituie un teren pe care au construit o stradă, cu trotuar! Cu recurs (MINUTA)

05 Apr 2024 1116

Zimovict Elite Hospitality Solutions SRL va avea un punct de lucru în Complexul „Carmen Azzuro“ din staţiunea Venus, județul Constanța

05 Apr 2024 404

Justiție Constanța Trimis în judecată pentru că și-ar fi arătat bărbăția pe plajă, la Vama Veche! Dosarul, amânat

02 Apr 2024 605

Afaceristul Florin Enuc, dat în judecată de asociația de proprietari din clădirea St. Vlas Apartments Mamaia. Motivul disputei sunt spațiile comune ale imobilului!

15 Mar 2024 1058

FOTOREPORTAJ Imagini dezolante cu toboganul din Stațiunea Mamaia! Cum arată în prezent (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 1586

Misterioasele schele din Mamaia. Înconjoară o suprafață mare din plajă! (FOTO+VIDEO)

10 Mar 2024 3294