Wish list pentru 2023....ultimul model de iphone sau sănătate și momente cu familia?


 
 
 
 Dacă nu v-ați făcut lista de dorințe pentru anul care o să vină, nu este timpul trecut. În multe liste figurează o casă nouă, o mașină nouă, un telefon la modă sau alte lucruri materiale care considerăm că ne vor aduce fericirea noul an. Puțini sunt aceia care în lista de dorințe pun accent pe momente de calitate și nu pe lucruri materiale.
 
De ce uităm să ne bucurăm zi de zi de lucrurile esențiale, dar pe care noi le considerăm mărunte? Că ne trezim sănătoși a doua zi, că ne putem bucura de lumina soarelui, că avem o familie frumoasă și multe altele. Se pare că în zilele noastre fericirea nu ne o mai  aduc decat elementele materiale.
 
Uităm să fim mulţumiţi că suntem sănătoşi, dar ne plângem că nu avem smartphone. Uităm să ne apreciem pe noi înşine şi să îi lăudăm pe cei din jur pentru calităţile morale, iar în schimb îi ascultăm pe alţii cum se laudă cu lucrurile materiale pe care le deţin. Și  aici greșim...și greșim mult. Însă ce păcat că nu conștientizăm acest lucru și permanentizăm în această stare.
 
Pierdem din vedere că obiectele materiale pe care le deținem nu ne definesc.  Esența noastră este cu totul și cu totul alta și se află în interiorul nostru nicidecum în mașină, telefon, apartament sau job.
 
Cu tristețe observ că mulți îşi trăiesc viaţa prin obiecte scumpe şi nu ştiu cum să savureze sentimentele. Partea tristă este că mulţi nu văd dincolo de lucrurile materiale şi îi invidiază pe cei care le dețin  ori se simt inferiori lor.
 
Nimic mai greșit! Familia, sănătate sunt de înlocuit. Nici parfumurile, nici hainele de marcă nu le pot substitui.
 

În ceea ce mă privește am înțeles că nu trebuie pus accent pe lucrurile materiale. În loc să fiu focusată pe aceste aspecte prefer să mă gândesc la evoluţia mea ca Om, să îi ajut pe cei din jur atunci când au nevoie, să îi admir pe cei demni şi să îi ignor pe cei ce-şi calcă peste principii pentru bani. Banii nu aduc fericirea, şi nici nu o cumpără gata făcută. 
 
Acum că vin cu pași repezi Sărbătorile, să începem să fim mai buni și să punem mai mult accent pe momente de calitate si nu pe elemente de natura materială. Să nu uităm să căutăm fericirea în lucruri mici! Trebuie doar să înveți să prețuiești fiecare moment, să te bucuri de ceea ce îți oferă viața. Citește și: Când privim coșul de cumpărături... ne cuprinde groaza
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Farul Constanța merită să devină campioana României!

27 Mar 2023 823

Editorial Copilul meu consumă droguri! Ce mă fac?!

25 Mar 2023 606

Simulările examenelor naționale, realitatea care arată dezinteresul elevilor față de aceste teste

23 Mar 2023 766

Editorial Deja-vu pe piața asigurărilor din România! La un an de la cazul City Insurance, probleme cu asigurările Euroins. Cine are de suferit

20 Mar 2023 879

Când va cheltui Primăria banii și pe ceva util? De pildă pe un studiu de trafic general pentru municipiul Constanța!

18 Mar 2023 922

Editorial Mai este Mamaia perla litoralului românesc?

16 Mar 2023 815

Editorial Cazinoul din Constanța trebuie restaurat! Vocile deținuților politici care i-au trecut pragul trebuie făcute auzite

13 Mar 2023 1005

Editorial Părinte, dar și antrenor pentru copilul tău performer. Ce-ți poți dori mai mult?

11 Mar 2023 1234

Eveniment editorial în onoarea cercetătorului Gabriel Gheorghe Custurea, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

10 Mar 2023 750

Editorial Martie este luna femeii, chiar și după 8 martie!

09 Mar 2023 650

Radu Paraschivescu și-a lansat volumul „Podul Diavolului” la Universitatea „Ovidius” Constanța, în cadrul unei mese rotunde (GALERIE FOTO)

08 Mar 2023 800

Editorial În căutarea masculinității și a feminității

06 Mar 2023 980

Editorial TikTok interzis? S-au rezolvat problemele țării

04 Mar 2023 861

Editorial! Martie, luna tradițiilor de mărțișor, Ziua Mamei și a vestitelor „babe“

02 Mar 2023 797

Editorial Nu toți eroii poartă pelerină, unii poartă costum de pompier!

25 Feb 2023 1627