Wish list pentru 2023....ultimul model de iphone sau sănătate și momente cu familia?


 
 
 
 Dacă nu v-ați făcut lista de dorințe pentru anul care o să vină, nu este timpul trecut. În multe liste figurează o casă nouă, o mașină nouă, un telefon la modă sau alte lucruri materiale care considerăm că ne vor aduce fericirea noul an. Puțini sunt aceia care în lista de dorințe pun accent pe momente de calitate și nu pe lucruri materiale.
 
De ce uităm să ne bucurăm zi de zi de lucrurile esențiale, dar pe care noi le considerăm mărunte? Că ne trezim sănătoși a doua zi, că ne putem bucura de lumina soarelui, că avem o familie frumoasă și multe altele. Se pare că în zilele noastre fericirea nu ne o mai  aduc decat elementele materiale.
 
Uităm să fim mulţumiţi că suntem sănătoşi, dar ne plângem că nu avem smartphone. Uităm să ne apreciem pe noi înşine şi să îi lăudăm pe cei din jur pentru calităţile morale, iar în schimb îi ascultăm pe alţii cum se laudă cu lucrurile materiale pe care le deţin. Și  aici greșim...și greșim mult. Însă ce păcat că nu conștientizăm acest lucru și permanentizăm în această stare.
 
Pierdem din vedere că obiectele materiale pe care le deținem nu ne definesc.  Esența noastră este cu totul și cu totul alta și se află în interiorul nostru nicidecum în mașină, telefon, apartament sau job.
 
Cu tristețe observ că mulți îşi trăiesc viaţa prin obiecte scumpe şi nu ştiu cum să savureze sentimentele. Partea tristă este că mulţi nu văd dincolo de lucrurile materiale şi îi invidiază pe cei care le dețin  ori se simt inferiori lor.
 
Nimic mai greșit! Familia, sănătate sunt de înlocuit. Nici parfumurile, nici hainele de marcă nu le pot substitui.
 

În ceea ce mă privește am înțeles că nu trebuie pus accent pe lucrurile materiale. În loc să fiu focusată pe aceste aspecte prefer să mă gândesc la evoluţia mea ca Om, să îi ajut pe cei din jur atunci când au nevoie, să îi admir pe cei demni şi să îi ignor pe cei ce-şi calcă peste principii pentru bani. Banii nu aduc fericirea, şi nici nu o cumpără gata făcută. 
 
Acum că vin cu pași repezi Sărbătorile, să începem să fim mai buni și să punem mai mult accent pe momente de calitate si nu pe elemente de natura materială. Să nu uităm să căutăm fericirea în lucruri mici! Trebuie doar să înveți să prețuiești fiecare moment, să te bucuri de ceea ce îți oferă viața. Citește și: Când privim coșul de cumpărături... ne cuprinde groaza
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Dragi curieri, nu vă sfiiți, urcați la adresă! Am întins covorul roșu...

26 May 2024 887

Muzeul Național de Istorie a României participă la Ziua Porților Deschise la Brigada 30 Garda Mihai Viteazul

25 May 2024 464

Editorial Importanța votului tinerilor. Puterea unei generații în transformarea societății

24 May 2024 382

Editorial Noapte în muzeele din România

19 May 2024 503

Eveniment de Zilele Constanței La Muzeul de Artă Populară Constanța are loc lansarea volumului V din seria „Spiritualitate tătară”

16 May 2024 474

Editorial Simona Halep. Dragostea sa pentru tenis e prea mare pentru a fi înfrântă de ceva

15 May 2024 786

Editorial Este votul o datorie civică?

12 May 2024 623

Editorial Ce faci pe 9 iunie? Votul este cea mai importantă formă de participare politică!

10 May 2024 676

Editorial! Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, pe ultima sută de metri! Cum încearcă unii părinți să „fenteze“ regulamentul

08 May 2024 576

Editorial Predare de ștafetă în Superligă. De la Farul la FCSB

28 Apr 2024 837

Editorial Justiția este oarbă și uneori cam lentă

26 Apr 2024 732

Editorial Explorând drumul independenței. Perspectiva asupra plecării studenților de acasă

24 Apr 2024 527

Editorial Limita extremă a geloziei. Când disperarea devine fatală

21 Apr 2024 600

Apariție editorială de excepție la Muzeul Național de Istorie a României

20 Apr 2024 542

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 866