Eveniment

12 dosare şi peste 250 de termene „Recensământul“ problemelor în instanţă ale echipei Mazăre - Constantinescu - Strutinsky (rechizitorii)Din cele şase dosare, Nicuşor Daniel Constantinescu a fost condamnat într-unul singur, respectiv în cel privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa.

12 dosare şi peste 250 de termene de judecată! Acesta este, pe scurt, recensământul cauzelor în care sunt judecaţi Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu. Dintre cei trei, singurul condamnat este Nicuşor Daniel Constantinescu, care a primit, în primă instanţă, 3,6 ani de închisoare cu executare, în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa.       
 
Nicuşor Daniel Constantinescu este judecat, în prezent, în şase dosare, respectiv:
 
1 - Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008
2 - Pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, din aprilie 2014
3 - În dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015
4 - În dosarul celor 19 persoane (persoane fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014
5 - În dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol
6 - Mai departe, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa este judecat într-un alt dosar, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa, din mai 2014.
 
Din cele şase dosare, Nicuşor Daniel Constantinescu a fost condamnat într-unul singur, respectiv în cel privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa. În cauză, Iulia Cezara Suciu, judecător al Tribunalului Constanţa, l-a condamnat pe şeful CJC la 3,6 ani de închisoare, cu executare. Decizia a fost contestată la instanţa superioară, respectiv Curtea de Apel Constanţa, unde dosarul va fi redeschis pe data de 5 mai (acesta fiind al 11-lea termen).
 
Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, unde printre cei aproape 40 de inculpaţi ai cauzei se numără atât Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, cât şi Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, are termen pe data de 20 aprilie. Acest termen de judecată este al 83-lea.   
 
Dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio - 24 de termene de judecată.
 
Dosarul celor 19 persoane (persoane fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna CJC - 37 de termene de judecată.
 
Dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol - opt termene de judecată.
 
Dosarul în care este judecat alături de Adrian George Gâmbuţeanu, fostul director general al RAJDP Constanţa - 36 de termene de judecată.
 
Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost trimis în judecată în patru dosare:
 
1 - „Retrocedările din Constanţa“ - 83 de termene de judecată.
 
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei, în aprilie 2015, alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (2) - 15 termene de judecată
 
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa - opt termene de judecată. Cauza a fost trimisă spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie la finele anului trecut.
 
4 - Dosarul Campusului Social „Henri Coandă”, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (1 aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern. Această cauză nu a primit încă un termen de judecată.
 
Sorin Gabriel Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu, este judecat în două dosare:
 
1 - Cel în care a fost denunţat de omul de afaceri Dorin Lazia - 30 de termene. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa în martie 2015. 
 
2 - Cel în care este judecat, de la finele anului trecut, alături de Radu Ştefan Mazăre, de fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, dar şi de alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa - opt termene de judecată.

Citeşte şi 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inaugurată de Radu Mazăre Licitaţie la Primăria Constanţa pentru reabilitarea pasarelei maritime din Mamaia (document)

17 Apr 2019 596

Dosarul în care sunt vizaţi Radu şi Alexandru Mazăre, dar şi Avraham Morgenstern, în atenţia ÎCCJ

16 Apr 2019 1116

Five-Holding SA, care deţine magazinul Brick, va ridica un imobil de patru etaje în municipiul Constanţa

12 Apr 2019 895

Noutăți în dosarul în care Radu Mazăre este judecat. Ce a decis ICCJ astăzi

09 Apr 2019 716

Fostul consilier al lui Radu Mazăre, Valentin Răducu Preda, condamnat definitiv. Iată minuta instanţei!

09 Apr 2019 994

Fostul consilier al lui Radu Mazăre Răducu Valentin Preda, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare

08 Apr 2019 857

Noi detalii în dosarul lui Valentin Preda, fost secretar de stat şi consilier al lui Radu Mazăre

04 Apr 2019 862

Înalta Curte, anunţ de ultim moment pentru Radu Mazăre

26 Mar 2019 1566

Emoţii la Înalta Curte! Instanţa se pronunţă azi în dosarul lui Valentin Preda, fost secretar de stat şi consilier al lui Radu Mazăre

21 Mar 2019 964

Ce pedeapsă are de executat Cristian Borcea după ce instanța a contopit pedeapsa din Dosarul Retrocedărilor și cel al Transferurilor

18 Mar 2019 473

Simona Cîrnaru nu ar vrea să-l judece pe Radu Mazăre în dosarul Campusului Henri Coandă

18 Mar 2019 602

Radu Mazăre, achitat la Înalta Curte. Azi, un nou termen în apel

18 Mar 2019 1761

Martor într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre Un investigator sub acoperire, audiat în procesul lui Tudorel Dobre, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Kuweit

17 Mar 2019 768

Judecătorii lui Mazăre! Proces important la Înalta Curte

14 Mar 2019 605

Unul dintre judecătorii care l-au condamnat pe Radu Mazăre la nouă ani de închisoare vrea să plece de la Înalta Curte

12 Mar 2019 1309