150 de containere cu facturi false, prin Portul Agigea Un cetăţean arab nu are voie să depăşească regiunea Bucureşti - Ilfov (document)

Basam Waez Mohamed, cetăţean de origine arabă, cercetat de procurorii Serviciului Teritorial al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), nu are voie să depăşească limita teritorială a municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de drepturi şi libertăţi. Decizia a fost luată, ieri, de Tribunalul Constanţa şi poate fi atacată cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore, la Curtea de Apel Constanţa. Basam Waez Mohamed a fost încătuşat de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa, alături de mai multe persoane, după 17 percheziţii efectuate în Bucureşti şi Ilfov. Acţiunile vizau o serie de importuri efectuate de la o societate de comisionariat vamal din Portul Constanţa Sud - Agigea.

Concret, „în cauză se efectuează cercetări faţă de 14 persoane, din care 12 cetăţeni de origine arabă şi doi români, toţi domiciliaţi în Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, folosirea la autoritatea vamală de acte falsificate şi evaziune fiscală“.

„Membrii grupării sunt suspectaţi că, în cursul anului 2014, au introdus în România, prin Portul Constanţa Sud - Agigea, folosind mai multe societăţi comerciale controlate de către aceştia, peste 150 de containere cu mărfuri generale din China, iar pentru efectuarea formalităţilor vamale de import, au folosit la autoritatea vamală competentă facturi falsificate în care valoarea mărfurilor era mult diminuată. Mărfurile astfel introduse în România erau comercializate în general în centre comerciale en-gros de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov. Prin această modalitate, membrii grupului sunt suspectaţi că au diminuat substanţial valoarea taxelor vamale aferente importurilor precum şi a taxei pe valoarea adăugată, creând bugetului consolidat al statului un prejudiciu estimat peste un milion de euro“, au conchis procurorii DIICOT. 

În secţiunea „Documente“ poate fi citit întreg comunicatul DIICOT privind dosarul cauzei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.