30 de ani de la căderea regimului comunist Propunerile ierarhilor români pentru marcarea evenimentului


Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a reunit luni în şedinţă de lucru, la Patriarhie, prilej cu care ierarhii români au propus organizarea de evenimente cu prilejul aniversării a 30 de ani de la căderea regimului comunist din România, privind comemorarea jertfei creștinilor care și-au sacrificat viața în decembrie 1989 și în timpul regimului comunist pentru libertatea și demnitatea poporului român.

Comunicatul integral:

În ziua de 30 septembrie 2019, în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În cadrul ședinței s-a hotărât:

- Completarea Programului-cadru „2020 – Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”. Această completare se referă la repere tematice teologic-educaționale, culturale și mediatice, menite să reflecte mai bine cele două teme, omagială și comemorativă, în activitatea unităților de cult ale Patriarhiei Române.

- Organizarea de evenimente și acțiuni cu prilejul aniversării a 30 de ani de la căderea regimului comunist din România, privind comemorarea jertfei creștinilor care și-au sacrificat viața în decembrie 1989 și în timpul regimului comunist pentru libertatea și demnitatea poporului român.

- Evidențierea, de asemenea, a modului responsabil în care Biserica Ortodoxă Română a folosit libertatea dobândită după căderea regimului comunist pentru a mărturisi prin cuvânt și faptă Evanghelia iubirii milostive a lui Hristos, prin întreaga sa lucrare misionară, educațională, social-filantropică și edilitară.  

Sursa foto: Agentia Basilica.ro

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#DobrogeaDigitală „Medgidia-100 de ani de istorie“, de Adrian Ilie. Medgidia în perioada postdecembristă (galerie foto)

02 Nov 2021 2656

27 de ani de la reînfiinţarea PNL. Liberalii constănţeni încă îl aşteaptă pe Moş Crăciun

16 Jan 2017 1796

Doliu în politică Radu Anton Câmpeanu, preşedintele fondator al PNL, a murit

19 Oct 2016 3730

Ştiaţi că...? Se împlinesc 25 de ani de la izbucnirea revoluţiei

16 Dec 2014 2836