41 de răniți și un mort Avem primele achitări în dosarul celui mai grav accident rutier din ultimii zece ani, din Constanța

Judecătoria Constanţa a anunțat primele achitări în dosarul celui mai grav accident rutier din punct de vedere al victimelor petrecut în ultimii zece ani în judeţul nostru. Acuzați, inițial, de producerea acestui eveniment rutier, Ionuț Neagu și Viorel Cobzariu au fost achitați de magistrați.
Concret, magistrații au decis achitarea lui Neagu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, (persoană vătămată Simona Pauliuc), ca urmare a aplicării legii penale de dezincriminare.


De asemenea, în cauză, magistrații au dispus încetarea procesului penal față de Ionuț Neagu, privind săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, (persoană vătămată Alexandru Marcu), întrucât lipseşte plângerea prealabilă. Mai departe,  Judecătoria Constanța l-a achitat pe Viorel Cobzariu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, (persoană vătămată Pauliuc Simona), ca urmare a aplicării legii penale de dezincriminare. Aceeași instanță a dispus încetarea procesului penal cu privire la inculpatul Cobzariu, privind săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, (persoană vătămată Marcu Alexandru), întrucât lipseşte plângerea prealabilă. Judecătorii au lasat nesoluţionate acţiunile civile promovate de părţile civile Marcu Lorica, Pauliuc Simona şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

 Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă, ea fiind deja atacată la Curtea de Apel.
Amintim că, la data de 29 iulie 2008, Ionuţ Neagu a condus un automobil marca Opel, model Astra, pe DN 2A, dinspre Constanţa către Ovidiu. În zona reprezentanţei Bavaria Motors, Neagu a lovit un automobil marca Audi, model Q7, condus în faţa sa de Viorel Cobzariu, afacerist constănţean. Ulterior, limuzina a fost proiectat pe contrasens, unde a fost lovită de autobuzul Isuzu Turquoise, care s-a răsturnat. În urma accidentului au suferit vătămări corporale un număr de 41 de persoane - 39 fiind pasageri în autobuz şi doi şoferi, Ionuţ Neagu şi Viorel Cobzariu. Alexandru Marcu, pasager în autobuz, a decedat pe data de 12 august 2008.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

7 ani de la producerea celui mai grav accident din istoria Autostrăzii Soarelui, București – Constanța!

06 Nov 2023 1234

Judecătorii motivează sentința dată în dosarul celui mai grav accident din istoria Autostrăzii Soarelui, București-Constanța!

19 Jul 2023 2849

Oficial și definitiv! Trei ani de închisoare cu suspendare pentru cel mai grav accident din istoria Autostrăzii Soarelui, București - Constanța!

06 Jul 2023 2067

Patru decedați și zeci de răniți Azi se va da sentința finală în cel mai grav accident din istoria Autostrăzii Soarelui, București – Constanța!

04 Jul 2023 2166

Retrospectiva săptămânii! Evenimentul rutier care a îndoliat comuna Albești. Ce alte evenimente rutiere s-au mai petrecut la Constanța (VIDEO)

10 Feb 2023 1645

Decizie definitivă în dosarul celui mai grav accident din istoria Autostrăzii București - Constanța!

05 Jan 2023 4767

Judecătorii îi prelungesc dreptul de conducere șoferului găsit vinovat, în primă instanță, pentru cel mai grav accident din istoria Autostrăzii București - Constanța!

12 Aug 2022 1944

Patru morți, zeci răniți și o singură condamnare Motivarea judecătorilor în dosarul celui mai grav accident din istoria Autostrăzii Soarelui, București - Constanța

09 Jul 2022 2669

Patru morți și zeci de mașini distruse Prima condamnare după cel mai grav accident din istoria Autostrăzii Soarelui, București - Constanța

06 Jul 2022 5739

Daune de zeci de mii de euro în dosarul celui mai grav accident din istoria recentă a județului Constanța

01 Jun 2022 2373

Coincidență stranie! Ambele autoturisme implicate în accidentul mortal de pe bulevardul Mamaia din Constanța, înmatriculate în același județ (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Apr 2022 6904

Patru morți! Cel mai grav accident din istoria Autostrăzii Soarelui, Bucureşti - Constanţa! Pronunțarea, amânată

25 Oct 2021 29053

Pronunțare amânată în dosarul celui mai grav accident din istoria Autostrăzii Soarelui, Bucureşti - Constanţa!

12 Oct 2021 3267

Ședința va fi secretă Începe judecata în dosarul celui mai grav accident din istoria Autostrăzii Soarelui, Bucureşti - Constanţa!

01 Sep 2021 3788

Detalii exclusive! Un singur om va răspunde pentru cel mai grav accident din istoria Autostrăzii Soarelui, Bucureşti - Constanţa

20 Jul 2021 74340