600 de tone de deșeuri ilegale. Percheziții domiciliare efectuate în trei județe (GALERIE FOTO+VIDEO)

  • Import ilegal de deșeuri.
  • 600 de tone de deșeuri care nu respectă prevederile legale de păstrare, sortare sau reciclare.
 
În urma punerii în aplicare a trei mandate de percheziție într-un caz de import ilegal de deşeuri, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, polițiști din cadrul Serviciului Poliție Transporturi Maritime al Inspectoratului General al Poliției Române și inspectori din cadrul Direcției Generale a Vămilor, sub coordonarea unui procuror specializat și învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța, au descoperit peste 600 de tone de deșeuri care nu respectă prevederile legale de păstrare, sortare sau reciclare.
 


În data de 28.01.2022, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, polițiști din cadrul Serviciului Poliție Transporturi Maritime al Inspectoratului General al Poliției Române și inspectori din cadrul Direcției Generale a Vămilor, sub coordonarea procurorului de caz specializat și învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța, au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Ilfov, Calarași și Teleorman.





În urma acestei activități, echipa care a efectuat perchezițiile a descoperit la o locație din județul Călărași, 40 de baloți ce conțin 19.000 kg deseuri textile. Acestea erau depozitate neautorizat și provin din Italia fiind introduse pe cale rutieră în România în anul 2019 de catre o societate comercială declarând bunurile ca fiind "fibre textile - diferite culori".


La punctul de lucru al societății comerciale în cauză, din județul Teleorman, au fost identificate aproximativ 600 de tone de deșeuri din plastic. Dintre acestea aproximativ 194 de tone au fost importate, sunt murdare, urmând a fi sortate și spălate, fapt ce contravine legislației de mediu. Alte 372 de tone sunt achiziționate din România, iar 40 tone deseuri de diferite tipuri sunt nevalorificabile în aceasta locație.


Totodată sunt suspiciuni ca societatea nu respecta nici prevederile din autorizația de mediu, depășind cu mult cantitatea maximă anuală, de deșeuri din plastic autorizată pentru reciclare.


Au mai fost ridicate in vederea continuării cercetărilor, de la sediul societății comerciale aflat în județul Ilfov, documente cu valoare probatorie.

Activităţile sunt în derulare iar acțiunea este coordonată de procurorul de caz specializat și învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța.
 
 
 Mai multe imagini în galeria foto.








Sursa foto Garda de Coastă
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Politia de Frontiera În primele 11 luni ale anului 2023. Creștere de aproximativ 2,2 ori a cantității de deșeuri descoperite de polițiștii de frontieră la intrarea în țară

30 Dec 2023 568

Percheziții în București și în trei județe. Vizați, suspecți implicați în afaceri ilegale cu deșeuri

21 Mar 2023 1108

Misiuni îndeplinite pentru Garda de Coastă în 2022. Noi obiective în anul 2023

08 Feb 2023 1134

Proiectul legislativ pentru stoparea traficului de deșeuri ilegale a ajuns în Comisia de Mediu a Senatului. Reprezentanții REMAT au cerut respingerea lui

24 Feb 2022 2697

Tanczos Barna Comisarii de mediu au fost atacați cu furci. Două persoane reținute (galerie foto)

20 Nov 2021 2776

Containere încărcate cu deșeuri, depistate în Portul Constanţa Sud Agigea (galerie foto)

20 Mar 2020 2414