„A căzut“ şi fostul şef al gardiştilor din Constanţa Fronea, condamnat cu executare alături de şeful său, Sorin Florea

Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Poliţiei Judeţului Constanţa, a fost condamnat, ieri, de Tribunalul Bucureşti, la 6,8 ani de închisoare cu executare. Manolachi a fost găsit vinovat de comiterea infracţiunilor concurente de folosire a informaţiilor ce nu sunt destinate publicităţii şi de favorizare a făptuitorului. De menţionat că Tribunalul Bucureşti a dedus din pedeapsa aplicată lui Manolachi durata reţinerii de 24 de ore, de la data de 19 martie, şi arestul preventiv de la data de 4 aprilie - la zi. De asemenea, judecătorii au dispus confiscarea sumei de 250 de lei, consemnată la CEC Bank.
 
Într-o altă cauză, fostul ofiţer de poliţie judiciară al DNA este judecat, la Curtea de Apel Bucureşti, alături de mai multe persoane, printre acestea aflându-se şi Răducu Valentin Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi fost consilier al primarului Radu Mazăre.
 
Sorin Florea, fost comisar general al Gărzii Financiare, şi Ciprian Mihail Fronea, fost comisar-şef al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa, bănuiţi de comiterea infracţiunilor concurente de complicitate la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului, au luat câte 2,8 ani de închisoare cu executare. Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor concurente de complicitate la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului, s-a ales tot cu 2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. Condamnările Tribunalului nu sunt definitive, ele putând fi atacate la instanţa superioară, respectiv Curtea de Apel Bucureşti.

Cercetările, îngreunate  

Procurorii Anticorupţie susţin că, „în zilele de 7 şi 8 iulie 2012, Manolachi, în calitatea sa de comisar-şef în cadrul DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, ar fi furnizat, pe circuitul format din Fronea - Florea - Tomescu, informaţii nedestinate publicităţii, care vizau aspecte esenţiale ale unui dosar instrumentat de unitatea de parchet din care făcea parte. „Aceste informaţii reprezentau: conţinutul denunţului care a stat la baza înregistrării dosarului, solicitarea şi dispunerea autorizaţiilor de interceptare de către instanţa de judecată, rezultatul activităţilor infracţionale monitorizate ca urmare a autorizării de către instanţă, aspecte de ordin tactic privind ancheta şi realizarea momentelor operative. Prin aceste acţiuni, inculpatul Manolachi Dan Emil a urmărit să obţină pentru sine bunuri necuvenite în valoare de 250 de lei, precum şi ca autorul infracţiunii de corupţie să evite prinderea în flagrant delict. Acţiunile desfăşurate de inculpatul Manolachi Dan Emil au condus la îngreunarea cercetărilor şi, implicit, la acel moment, la obţinerea de foloase necuvenite pentru altul, reprezentând obiectul infracţiunii de corupţie, şi anume suma de 200.000 de euro“, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exclusiv Un fost ofiţer DNA şi fostul şef al Gărzii Financiare Constanţa, CONDAMNAŢI definitiv

06 Nov 2015 3280

Tribunalul îl vrea în spatele gratiilor Fostul şef al gardiştilor din Constanţa a intrat pe mâna preşedintelui Curţii de Apel Bucureşti (document)

23 Jan 2015 2539

Peste 15 ani de temniţă Fostul şef al Gărzii Financiare Constanţa, cu speranţe la Curtea de Apel Bucureşti (document)

12 Nov 2014 3833

Dosarul, amânat pentru luna viitoare Ofiţer din IPJ Constanţa, judecat alături de fostul şef al Gărzii Financiare din România

24 Sep 2014 2784

DNA a dispus efectuarea urmăririi penale Averile comisarilor Ciprian Mihail Fronea şi Cristian Eduard Tomescu (documente)

14 Mar 2014 8959

Fronea şi Tatu au picat la Antifraudă Iată rezultatele pentru fiecare gardist şi vameş în parte (document)

05 Nov 2013 3813

În loc de Gardă Financiară şi Vamă Direcţia Antifraudă Fiscală Constanţa, inaugurată azi doar teoretic

01 Nov 2013 6128

Trei cluburi de pe litoral, închise de Garda Financiară

30 Jan 2013 1908

Fronea, noul şef al Gărzii Financiare „Interimatul a luat sfârşit“

11 Jul 2012 2006

Prin ordin al ANAF Ciprian Mihail Fronea, numit comisar-şef al Gărzii Financiare Constanţa. Iată ce avere are! (documente)

11 Jul 2012 4084

Garda Financiară Constanţa are şef nou. Află despre cine este vorba!

10 Jul 2012 2364