A fost desemnat reprezentantul României în Grupul de coordonare a exporturilor de arme de foc. Este comisar-șef în IGPR

  • În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 43 din 14 ianuarie 2021 a fost publicat Ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr. 4 din 7 ianuarie 2021 privind desemnarea reprezentantului României în cadrul Grupului de coordonare a exporturilor de arme de foc.
 

Conform actului normativ amintit Lucian Bode, ministrul de resort, l-a desemnat pentru acest post pe comisarul-șef de poliție Enache Ovidiu-Cătălin, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române - Direcția arme, explozivi și substanțe periculoase.


Înaltul oficial, în calitate de reprezentant al României în cadrul Grupului de coordonare a exporturilor de arme de foc, prevăzut de art. 20 alin. (1) din Regulamentul (UE) nr. 258/2012 al Parlamentului European și al Consiliului din 14 martie 2012 veghează la punerea în aplicare a articolului 10 din Protocolul Organizației Națiunilor Unite împotriva fabricării și traficului ilegale de arme de foc, piese și componente ale acestora, precum și de muniții, adițional la Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva criminalității transnaționale organizate (Protocolul ONU privind armele de foc) și de stabilire a măsurilor privind autorizațiile de export, importul și tranzitul pentru arme de foc, piese și componente ale acestora, precum și muniții.

Enache Ovidiu-Cătălin îl înlocuiește în această funcție pe comisarul șef Cosgarea Daniel, din cadrul aceleiași direcții a IGPR, numit în iunie 2018.
 
Sursa foto: Monitorul Oficial
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

31 de cazuri de coronavirus confirmate în România

11 Mar 2020 833

Agenţia Naţională a Medicamentului, despre pastilele Diane 35

04 Jun 2013 1713