Politic

UPDATE A trecut moțiunea! Guvernul Orban este demis

Astăzi s-a votat moțiunea de cenzură pentru demiterea guvernului.

S-au numărat voturile iar 261 de parlamentari au votat moțiunea de cenzură. 139 de parlamentari au votat împotrivă. Nu au fost abțineri.

Senatorul PNL, Camen Hărău, a votat împotriva Guvernului Orban. Parlamentarii constănțeni Ion Stelian de la USR și Mircea Dobre din cadrul Pro România nu au votat și au lipsit de la ședință.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al social democraților, imediat după rezultatul voturilor a declarat că PSD va face o propunere de premier. „Nu voi vota niciodată un alt Guvern Orban, cum nu am făcut-o nici până acum”, a declarat Marcel Ciolacu.

"Din acest moment în joc întră președintele României. Acesta a spus pe 28 decembrie că sunt 50% șanse de anticipate. Privind în Parlament la inconștiența celor de la PSD și PRO România întreg jocul e condus acum de președinte" a declarat Rareș Bogdan.

Guvernul cade în picioare! Suntem mândrii că am refăcut credibilitatea României atât în fața partenerilor strategi, cât și în fața celor din Europa. Am corectat multe erori: eliminarea accizei, recursul compensatoriu, am adoptat proiectul de lege al bugetului de stat până la data de 31 decembrie, a aplicat legea salarizării, am mărit alocațiile copiilor. În ciuda minciunilor gogonate că vom micșora salariul minim, am crescut salariul minim! Aproape în toate domeniile de activitate am adoptat măsuri favorabile. Numai în ședința de ieri am adoptat 25 OUG, favorabile pentru România. Am adoptat OUG pentru că guvernele anterioare au lăsat România descoperită în rezervele statului. Am adoptat OUG pentru o posibilă infestare cu coronavirus. Am adoptat bani necesari pentru ca ministerele și celelalte autorități să nu mai fie surprinse de lucruri neprevăzute”, a declarat Ludovic Orban în presa centrală după rezultatul votului.

Am câștigat doar o bătălie! Vom câștiga bătălia României. Am căzut pentru că am avut curajul să ne asumăm răspunderea pentru apropierea României de democrație. În viitorul apropiat, indiferent ce-și imaginează cei de la PSD, românii vor avea din nou puterea de a decide, așa cum au votat și pentru referendum. Românii vor vota pentru democrație. Sunt convins că românii vor vota pentru garanția unei dezvoltări economice rapide care să permită României să se dezvolte și să fie respectată. Am convocat mâine reuniunea biroului executiv. Vom stabili strategia pentru perioada următoarea la reuniun. Avem analiza pregătită și vom lua decizia pregătită. Noi nu am sacrificat nimic și nici nu vom renunța la alegerea primarilor în două tururi. Sunt convins că dacă președintele dorește să comunice un punct de vedere legat de situație, va comunica public acest punct de vedere”, a adăugat Ludovic Orban.

Remus Pricop este cel pe care Victor Ponta și l-ar dori ca premier, potrivit primelor informații. Pro România și PSD vor face trei propuneri de premier. Una dintre acestea este fostul minustrul al Educației, Remus Pricop.

Dan Barna: „PNL să vină cu un calendar pentru anticipate. În Guvern este o majoritate toxică, fapt dovedit și de rezultatul moțiunii de astăzi. Este o zi tristă pentru democrația din România pentru că românii nu vor avea ocazia să-și aleagă primari capabili. Probabil vor rămâne aceiași primari. România, în realitate, are nevoie de anticipate și de un guvern care să ajute democrația din România. Miza sunt alegerile anticipate. Vom face totul pentru alegerile anticipate. Nu este o nouătate că președintele nu va accepta o propunere PSD”.

UPDATE: Moțiunea de cenzură a fost publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 83.
Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Moțiunea de cenzură nu se mai dezbate în Parlamentul României înainte de o decizie a Curții Constituționale

01 Sep 2020 2034

Moțiunea de cenzură nu s-a mai votat. Care a fost motivul

31 Aug 2020 1709

Ciolacu Sunt suficiente voturi ca moţiunea de cenzură să treacă şi fără UDMR

27 Aug 2020 2159

Marcel Ciolacu- „Moțiunea de cenzură va fi votată luni, 31 august“

26 Aug 2020 2206

Orban Niciun partid nu poate să îşi bată joc de instituţia moţiunii de cenzură, transformând-o în mijloc de campanie

21 Aug 2020 1814

Ciolacu spune că moţiunea de cenzură va fi votată înainte de 27 septembrie

21 Aug 2020 1938

PSD a depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban

17 Aug 2020 1855

PSD depune astăzi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

17 Aug 2020 1993

Marcel Ciolacu a anunțat că va depune moțiune de cenzură după ce nu va mai fi stare de alertă

17 Jun 2020 577

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, votată astăzi

05 Feb 2020 1275

Când va fi dezbătută și votată moţiunea de cenzură

04 Feb 2020 855

Prima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, citită în Parlament

03 Feb 2020 876

Ludovic Orban „Parlamentarii PNL vor fi în plen și vor vota împotriva moțiunii de cenzură“

03 Feb 2020 809

Moțiunea de cenzură a PSD va fi citită luni

30 Jan 2020 906

Vineri, social democrații depun moțiunea de cenzură pentru demiterea guvernului Orban

27 Jan 2020 952