A trecut proba sincerității? Militarul din Mamaia căruia i-a fost furată arma, testat cu detectorul de minciuni! De două ori! Verdictul specialiștilor


 
  • Arma a fost găsită chiar de militarul căruia i-a fost sustrasă. Se afla la o distanță de 200 de metri față de unitatea militară, sub o saltea.
  • Militarul a declarat că a fost atacat de o persoană, s-a luptat cu această, însă a fost deposedat de armă și muniția de răboi aferentă.  
  • După zeci de supoziții și teorii ale conspirației, la aproape patru luni distanță de la acest moment, iată că arma și muniția au fost descoperite chiar de către cel care le pierduse.
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța continuă cercetările specifice în dosarul armei furate din Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat!
 
Deși arma și muniția aferentă au fost găsite - chiar de către militarul căruia i-ar fi fost sustrase - procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța continuă ancheta pentru depistarea persoanei care ar fi sustras arma de la militar.
 
Între timp, ostașul în cauză a fost supus de două ori testului poligraf. 
 
Astfel, în timpul procedurilor, militarul a răspuns întrebărilor special concepute în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care și-a găsit arma și muniția, la aproximativ patru luni de la incident.
 
Surse judiciare au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că, potrivit specialiștilor, militarul în cauză trecut proba sincerității.
 
Mai trebuie precizat că cel în cauză a fost trimis în judecată de procurorii militari, pentru încălcare de consemn, dar și fals, pentru că ar fi declarat că a lăsat telefonul mobil la poartă, însă el a luat dispozitivul în obiectiv.  
 
„Arma a fost găsită chiar de militarul căruia i-a fost sustrasă. Se afla la o distanță de 200 de metri față de unitatea militară, la marginea unui drum care duce spre unitatea. Aceasta era ascunsă sub o saltea, cumva abandonată în perimetru, aproape de o zonă mai bogată în vegetație. Militarul în cauză a fost audiat cu privire la aceste aspecte și a susținut că, întâmplător, când se întorcea la o altă unitate unde își desfășura activitatea de la unitatea de unde provenea inițial, mergea pe stradă și a observat această saltea, a dat cu piciorul. A observat întâi o parte a armei, mai exact, cureaua acesteia și, ridicând salteaua din acel stufăriș, a identificat arma, ulterior și-a anunțat și colegii, mai precis, superiorii despre această armă. Au fost anunțate și organele de poliție care s-au prezentat și a fost identificată arma, care prezenta semne avansate de degradare, avea pânze de păinajeni, semn că stătea acolo de multă vreme“, a mai explicat, pentru ZIUA de Constanța, Viorel Teliceanu - prim-procuror al Parchetului Tribunalului Constanța, la puțin timp după găsirea armei și muniției.
 

Căutările pentru arma sustrasă din Centrul 110 Comunicații și Informatică  din Mamaia Sat au început în seara zilei de 19 martie 2022, imediat ce s-a raportat dispariția acesteia.
 
Militarul a declarat că a fost atacat de o persoană, s-a luptat cu această, însă a fost deposedat de armă și muniția de răboi aferentă.   

 
VideoPRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 Citește și
 
A fost găsită arma de care a fost deposedat militarul constănțean. Unde se afla și cine a găsit-o

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța azi LIVE VIDEO-TEXT. Defilare militară la Constanța, de Ziua Națională a României (FOTO+VIDEO)

01 Dec 2023 2788

Constanța sărbătorește Ziua Națională a României! Programul activităților organizate la malul mării

30 Nov 2023 1234

Primăria Constanța Constanța sărbătorește Ziua Națională a României! Programul festivităților

28 Nov 2023 1592

Armă furată dintr-o unitate militară din Mamaia! Judecata s-a terminat! Când se va da decizia finală

15 Nov 2023 1705

Constanța. Dosarul care a cutremurat sistemul militar din România, amânat în instanță

15 Oct 2023 1126

Ce se întâmplă cu dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia. Anunțul judecătorilor din apel

27 Aug 2023 758

Unitatea Militară 02052 Mamaia Sat cumpără energie electrică și gaze naturale! Iată de la cine (DOCUMENTE)

24 Aug 2023 831

Primele condamnări în dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia, contestate!

10 Aug 2023 1215

Motivarea judecătorilor în dosarul armei furate din Mamaia! „Preocupările religioase nu îl degrevează de obligația de a-și apăra țara!“

24 Jul 2023 2127

VIDEO. Incident unic în Armata României! Primele condamnări în dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia!

16 Jul 2023 3682

O nouă avarie Termoficare la Constanța! Iată cine este afectat

30 Apr 2023 1201

Când se vor pronunța judecătorii militari în dosarul armei furate din Mamaia

12 Apr 2023 1763

Incident fără precedent în Armata României Final de proces în dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia! Anunțul judecătorilor

04 Apr 2023 9189

A trecut un an de la un incident deosebit de grav petrecut la o unitate militară din Mamaia! Un soldat a fost atacat în post și i-a fost sustrasă arma

19 Mar 2023 1267

VIDEO Detalii neștiute până acum din dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia!

17 Jan 2023 9213