Al treilea an de succes pentru Sunset Sea-mphony, la malul mării (galerie foto)

Sunset Sea-mphony, un eveniment cultural devenit deja tradiție, s-a dovedit un succes pentru al treilea an consecutiv.
 
De la începutul evenimentului, pe 5 august, circa 5.000 de persoane au asistat la concertele interpretate live de orchestra simfonică Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, pe faleza Cazinoului din Constanța.
 
Concertele au loc în fiecare seară, până 17 august 2019 inclusiv, pe faleza Cazino Constanța, în zona grupului statuar „Pescarii”, între orele 20.00 și 21.00.
 
Publicul poate asista gratuit la toate spectacolele. Repertoriul cuprinde 60 de melodii cunoscute (piese celebre de muzică simfonică, precum și adaptări pentru interpretarea cu instrumente clasice ale unor melodii cunoscute, evergreen-uri, hit-uri pop-rock românești și străine, cântece cunoscute de muzica populară românească etc.), reorchestrate pentru interpretarea cu o orchestră simfonică.
 
Constănțenii și turiștii au fost prezenți în număr mare în fiecare seară, au fredonat, au zâmbit, au dansat și au aplaudat. Au fost și momente inedite. La Sunset Sea-mphony 2019, un dansator și-a cerut de soție iubita, care a spus, emoționată, „Da”.

În altă zi, constănțenii iubitori de tango nu au putut sta deoparte și au dansat pe ritmurile melodiilor interpretate de muzcienii Sunset Sea-mphony. „Este, cu siguranță, ediția cu cel mai mare succes din acești ultimi trei ani. Ne bucurăm că am reușit să creăm o tradiție, că oamenii vin, se simt bine, zâmbesc și dansează în fiecare seară alături de noi. Constanța are nevoie de cultură, are nevoie de artă și de frumos, și Sunset Sea-mphony este modalitatea prin care noi, cu ajutorul Primăriei Constanța, oferim un cadou locuitorilor săi, dar și turiștilor”, a declarat Georgiana Rusu, organizator al evenimentului. ”

„Ediția din acest an este deosebită. Nu mă așteptam să fie chiar atât de multă lume. Pentru noi este ceva inedit, nu mai cântăm nicăieri în altă parte pe malul mării. Este mai dificil pentru instrumentiști, mai ales pentru suflători, dar vibe-ul este foarte bun”, a declarat dirijorul Răzvan Metea.
 
Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Asociația Culturală Georgiana Rusu. 

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanţa

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Ziua de 23 noiembrie 1878, rememorată printr-un eveniment cultural și istoric în Centrul Vechi al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2022 772

Eveniment de Ziua Dobrogei Vernisajul expoziției "Datina 100 de ediții", la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" (GALERIE FOTO)

14 Nov 2022 588

Cum va marca Organizația Patronală Mamaia-Constanța, Ziua Dobrogei din acest an. Detalii despre eveniment

10 Nov 2022 534

Muzeul de Artă Constanța este prezent la cel mai mare eveniment dedicat artei din România cu două opere de artă valoroase

31 Oct 2022 636

„Săptămâna Mondială a Romanuluiˮ marcată în comuna Cumpăna, județul Constanța. Ce evenimente vor fi organizate

19 Oct 2022 648

Fundația Culturală Memoria lansează volumul „Memoria anilor ’80. Nouă opozanți ai regimul comunist“. Ce eveniment editorial va mai avea loc în octombrie

17 Oct 2022 5907

Lansare de carte a Prof. Univ Dr. Tasin Gemil Eveniment de anvergură culturală, istorică dar și cu valențe geopolitice!

09 Oct 2022 886

Primăria Constanța și Asociația Culturală pentru Tineret și Copii Art Theatre, contract semnat pentru un nou eveniment (DOCUMENT)

04 Oct 2022 624

„Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării” se apropie de final

02 Oct 2022 474

La Constanța Început bun pentru „Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării”

30 Sep 2022 369

​Siguranța tulcenilor, în atenția jandarmilor în acest sfârșit de săptămână. Ce evenimente au loc la Tulcea

30 Sep 2022 545

Începe Sunscreen Film & Arts FestivalCe vedete sunt așteptate la Constanța și care este programul zilnic

08 Sep 2022 1134

SEAS - Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului, la final (GALERIE FOTO)

31 Aug 2022 718

SEAS - Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului Continuă!

22 Aug 2022 759

Cetatea Capidava va găzdui un eveniment inedit sub deviza „Ascultă Vinul, Citește Istoria, Scrie Povestea“

17 Aug 2022 821