Eveniment

Accident de muncă în staţiunea Mamaia Un salvamar a fost rănit de un ski-jet. Ce spune ITM Constanţa

Azi, în staţiunea Mamaia a avut loc un accident de muncă! Conform primelor date, un salvamar a fost lovit de un ski-jet. Salvamarul a fost dus de urgenţă la spital.

UPDATE 1:

Gabriel Culea a confirmat pentru ZIUA de Constanţa incidentul. Salvamarul rănit se află în prezent la Spitalul Judeţean Constanţa. Starea lui este stabilă. Poliţia a demarat o anchetă.

UPDATE 2:

Potrivit ITM Constanţa, azi, 21.07.2017, ora 12.30 la Asociatia Nationala a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, Staţiunea Mamaia a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacităţii de muncă a unui salvamar.

Joldas Claudiu, de 23 de ani, în timpul desfăşurării activităţii, lucrătorul a fost lovit de către un skijet. Ca urmare a evenimentului, victima a fost transportata la Spitalul Judetean Constanţa pentru acordarea îngrijirilor medicale. 

Accidentul este in curs de cercetare de către o comisie numită de către Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

După finalizarea cercetării, dosarul întocmit de comisia numită de către angajator va fi înaintat pentru verificare şi avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa, care va analiza dosarul, îl va aviza  sau, în cazul în care se constata că cercetarea nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului-verbal de cercetare şi/sau completarea dosarului, după caz.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tragedie în Mamaia Nord. Un muncitor a căzut de la etajul 5 al blocului în care lucra

21 Nov 2018 1149

Litoral Tv Un scafandru din Năvodari și-a găsit sfârșitul pe plaja din Mamaia

09 Oct 2013 2224

Cum a fost posibil accidentul de muncă din Mamaia

25 Apr 2013 1489