Accidentul provocat de Cobzariu are toate sansele sa intre in analele Politiei Rutiere

cap_6.jpgLucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa efectuează cercetări în aproximativ 1.500 de dosare penale. Comisarul Tudorel Dogaru, şeful Biroului Accidente din cadrul serviciului, spune că majoritatea dosarelor au fost deschise ca urmare a producerii unor accidente rutiere. Deşi, în anumite cazuri, rutieriştii au terminat cercetarea, oamenii legii nu pot înainta dosarele, din cauza faptului că Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa achită cu mare întârziere actele medico-legale emise de către Medicina Legală. De altfel, unul dintre cele mai vechi accidente rutiere instrumentate de Poliţia Rutieră Constanţa este cel provocat de Viorel Cobzariu, de 53 de ani, patronul firmelor SC VSA International SRL şi SC Progres Style SRL.

accident_rutier_Q7.jpg„Sunt peste 250 de acte care lipsesc de la dosare. Aici vorbim despre examinări medico-legale şi/sau analiza probelor biologice de sânge ori urină, depinde ce s-a recoltat. Dosarele în care sunt necesare aceste documente nu pot fi soluţionate, nu pot fi promovate cu o soluţie corespunzătoare, pentru că la unele nici nu ştii ce încadrare juridică să faci", a mai arătat comisarul Tudorel Dogaru. Potrivit acestuia, unul dintre cele mai vechi dosare instrumentate de către rutieriştii constănţeni este bazat pe accidentul rutier produs în urmă cu aproximativ doi ani. Pe data de 29 iulie 2008, afaceristul Viorel Cobzariu, de 53 de ani, patronul firmelor SC VSA International SRL şi SC Progres Style SRL, a condus un automobil Audi Q7, înmatriculat CT 01 CBZ, dinspre Constanţa spre Ovidiu. În dreptul kilometrului 202, acesta a semnalizat stânga şi a redus viteza fără să se asigure, cu intenţia de a întoarce maşina neregulamentar, prin încălcarea marcajului longitudinal dublu continuu.Maşina condusă de Cobzariu a fost izbită violent de unOpel Astra, condus de Ionuţ Neagu, de 27 de ani. În urma impactului, Audi Q7 a fost proiectat pe contrasens, lovind autobuzul care efectua transport de călători între Medgidia şi Constanţa. În urma impactului, autocarul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. La faţa locului au fost trimise peste zece ambulanţe, care au preluat răniţii. Ulterior, unul dintre călătorii autobuzului a decedat. „În acest dosar a lipsit foarte mult timp actul medico-legal al persoanei decedate. Din cauza faptului că a murit la interval de 3 săptămâni de la producerea accidentului, trebuia să se stabilească dacă decesul are legătură cu accidentul de circulaţie în care a fost implicat. În acest caz s-au desfăşurat o serie de activităţi de către Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici", care au durat foarte mult timp. S-a ajuns să ţi se precizeze că-ţi vor înainta concluziile după aproximativ doi ani de la momentul efectuării plăţii", a conchis şeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, încercând să explice întârzierea soluţionării dosarelor. De altfel, Cobzariu s-a mai aflat în atenţia poliţiştilor constănţeni. Vasile Saviuc şi Ionel Ciocârlan au pătruns în casa afaceristului mai sus amintit, luându-le ostatice pe cumnata şi pe soacra acestuia. Apoi, cei doi bărbaţi, care aveau feţele acoperite cu măşti de Halloween au fugit cu o sumă de bani şi cu mai multe bijuterii. Saviuc şi Ciocârlan au fost condamnaţi la câte 10 ani de închisoare.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

teo

23 Jul, 2010 10:24

asa e in Romania...omori un on sau mai multi..si astepti sa fie platite taxe ca sa vezi daca acuzi sau nu pe cineva..iar vinovatul scapa...asta e trebuie sa suportam, ne-am facut-o cu mana noastra.

Articole asemanatoare

Știri Constanța Accident în Valu lui Traian. Un șofer băut a accidentat o femeie pe trecerea de pietoni

19 Apr 2024 297

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe DN 1

19 Apr 2024 185

UPDATEAccident în dreptul Hanului Morilor, județul Constanța. O mașină a părăsit carosabilul

19 Apr 2024 472

Județul Constanța Șofer condamnat la închisoare după ce a fugit de la locul accidentului. Ce pedeapsă a primit bărbatul

18 Apr 2024 484

Județul Constanța Accident rutier în Medgidia!

18 Apr 2024 562

Știri Constanța Un șofer fără permis și sub influența substanțelor interzise a intrat cu mașina îm gardul unei case la Nisipari (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 435

Declarații cutremurătoare! Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai povestește chinul prin care a trecut! (VIDEO)

18 Apr 2024 1011

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A1

18 Apr 2024 223

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 500

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 543

Cutremurător Tatăl lui Sebi și-a făcut un tatuaj, în memoria fiului său (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 1071

Imagini de la Judecătoria Mangalia. UPDATE. Astăzi, termen nou în dosarul lui Vlad Pascu (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 605

Accident rutier la prima pasarelă dinspre Constanța către Valu lui Traian. Un pieton a fost rănit (FOTO)

18 Apr 2024 1261

Accident rutier în localitatea Izvoarele, județul Tulcea

17 Apr 2024 478

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 415