Acţiune de amploare în Constanţa Poliţia a anunţat destructurarea unei grupări specializate în infracţiuni cu violenţă şi furturi (video)

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că 20 de persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 38 de ani, din municipiul Constanţa, precum şi din localităţile Hârşova, Ovidiu, Murfatlar şi Cobadin, sunt suspectate de comiterea faptelor

Acţiune de amploare în judeţul Constanţa. După mai multe luni de cercetări specifice, ieri dimineaţă, poliţiştii constănţeni au pus în aplicare 19 autorizaţii de percheziţie domiciliară la locuinţele mai multor suspecţi de comiterea de infracţiuni cu violenţă şi furturi. Este aşteptat ca azi, potrivit unor surse apropiate anchetatorilor, nouă persoane să fie prezentate procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu propuneri procedurale, în cauză efectuându-se cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat în formă continuată, cu consecinţe deosebite, şi tâlhărie. În timpul acţiunii, unul dintre suspecţi a încercat să fugă, însă poliţiştii i-au tăiat elanul: s-a folosit armamentul din dotare. Prejudiciul cauzat de gruparea infracţională a fost estimat la 1.300.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, Poliţiei Oraşului Hârşova şi Poliţiei Oraşului Ovidiu, au efectuat, ieri dimineaţă, 19 percheziţii domiciliare pe raza judeţului şi a municipiului Constanţa.
Acţiunea a beneficiat de suportul tehnic al ofiţerilor Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă şi de sprijinul luptătorilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale  din cadrul IPJ Constanţa şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Constanţa şi al Grupării Mobile de Jandarmi. În urma cercetărilor de specialitate s-a stabilit că, în perioada octombrie 2011 - mai 2013, suspecţii ar fi comis 23 de furturi şi tâlhării pe raza municipiului Constanţa, dar şi a altor localităţi din judeţ. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că 20 de persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 38 de ani, din municipiul Constanţa, precum şi din localităţile Hârşova, Ovidiu, Murfatlar şi Cobadin, sunt suspectate de comiterea faptelor, cinci dintre acestea fiind arestate în alte cauze.
La Cobadin, pentru reţinerea unuia dintre suspecţi, care a încercat să fugă, a fost folosit armamentul din dotare de către unul din poliţiştii participanţi la acţiune, efectuându-se un foc de avertisment în plan vertical, fără a fi înregistrate victime.
Prejudiciul cauzat a fost estimat la 1.300.000 de lei, iar în urma percheziţiilor au fost găsite şi indisponibilizate mai multe bunuri suspectate a proveni din comiterea furturilor (bani, bijuterii). După cum precizam şi mai sus, potrivit unor surse apropiate organelor de anchetă, azi, nouă persoane vor fi prezentate procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, după care vor fi duse în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.           

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avansări de Ziua Poliției Române, la Tulcea!

25 Mar 2024 601

IPJ Constanța Ziua Poliției Române. Mesajul transmis de chestorul de poliție Dumitru Bîltag

25 Mar 2024 483

Încălcări grave ale legii în trafic, la Mircea Vodă, județul Constanța Motivele pentru care șoferului unei autoutilitare s-a ales cu dosar penal

24 Mar 2024 527

Știri Constanța Ce a descoperit Poliția pe strada Tudor Vladimirescu din Medgidia?

24 Mar 2024 639

Ce a descoperit poliția la oprirea a doi șoferi în județul Constanța?

22 Mar 2024 693

Zeci de persoane legitimate la Constanța Acțiune a Poliției pentru combaterea traficului de droguri (FOTO)

22 Mar 2024 528

Mamaia 2000 SRL, răspuns negativ de la Primăria Constanța pentru elaborarea unui PUZ

22 Mar 2024 523

Bucuria copiilor la Ziua Porților Deschise. Întâlnirea cu polițiștii din Tulcea (FOTO)

22 Mar 2024 402

Primăria Constanța Sancțiuni aplicate pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale și a avizului de traseu, precum și pentru transportul deșeurilor (FOTO)

22 Mar 2024 395

Știri Constanța Controale pe autobuzele CT BUS! (FOTO)

21 Mar 2024 505

Polițist din Covasna, cercetat pentru acte sexuale cu două minore și pornografie infantilă!

20 Mar 2024 661

Incident în trafic la Constanța! Ce a depistat Poliția în cazul unui șofer de 22 de ani

18 Mar 2024 508

Poliția Română dă alerta asupra unei noi metode de fraudă pentru clienții băncilor

17 Mar 2024 541

Polițiștii, prezenți la Liceul Teoretic „Decebal” din Constanța

16 Mar 2024 642

Știri Constanța Incidente în trafic la Eforie, Ovidiu și Murfatlar!

16 Mar 2024 750