Acțiunile solicitante ale pompierilor din întreaga țară, în ultimele 24 de ore

  • În ultimele 24 de ore, salvatorii au desfășurat 1.790 de misiuni, la nivel național.
 
Echipajele SMURD au intervenit pentru a salva un număr de 1.426 de personae. Cele mai multe solicitări fiind înregistrate în zona București-Ilfov (392 cazuri), urmată de județele Mureș (66 cazuri), Timiș (57 cazuri) și Sibiu ( 55 cazuri).
 
Pompierii au intervenit pentru a lichida 68 incendii. De asemenea, au desfășurat 315 intervenții în sprijinul comunităților.
 
Echipajele de descarcerare au intervenit în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.
 
În județul Suceava, salvatorii au avut o misiune, care a necesitat atenție sporită. Aceștia au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un spațiu comercial, situat la parterul unui bloc de locuințe, din municipiul Fălticeni. La sosirea echipajelor de stingere, arderea se manifesta la interior, cu posibilități de propagare la vecinătăți. Flăcările au fost stinse în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.
 
În continuare, vă redăm comunicatul official IGSU:
 

„ Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.790 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.
 
La nivel național, 1.426 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (392 cazuri), urmată de județele Mureș (66 cazuri), Timiș (57 cazuri) și Sibiu ( 55 cazuri).
 
În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 68 incendii, precum și în alte 315 intervenții în sprijinul comunităților.
 


Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.
 
O misiune, care a necesitat atenție sporită din partea pompierilor, a avut loc în județul Suceava, unde salvatorii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un spațiu comercial, situat la parterul unui bloc de locuințe, din municipiul Fălticeni. La sosirea echipajelor de stingere, arderea se manifesta la interior, cu posibilități de propagare la vecinătăți. Flăcările au fost stinse în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.

 
În aproape 50% din situații, incendiile au ca punct de plecare instalațiile electrice, mijloacele de încălzire și coșurile de fum defecte sau improvizate. Pentru evitarea producerii unor astfel de evenimente, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență recomandă următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor:
 
Este interzisă lăsarea copiilor singuri în încăperi în care sunt mijloace de încălzit în funcţiune!
Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii!
 
Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile!
 
Este interzisă utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii;
 
Este interzisă suprasolicitarea reţelei electrice prin folosirea simultană a mai multor consumatori.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 14 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 8 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele Brașov (2), Harghita (1), Mureș (2), Neamț (1) și Suceava (2); 6 mesaje privind instituirea măsurii de carantină zonală și incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județele: Hunedoara (1), Ialomița (1), Mehedinți (2), Sălaj (1) și Satu Mare (1).
 
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate in dificultate.
 
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.“


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MAI Angajații IGSU au aplicat sute de amenzi pentru obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu

22 Jan 2022 458

10 milioane de teste vor fi livrate în unităţile din ţară până la începutul săptămânii viitoare. Contestația privind achizițiile, respinsă

21 Jan 2022 534

IGSU. Sute de intervenții ale pompierilor în ultimele 24 de ore. 59 au fost în județul Constanța

20 Jan 2022 375

IGSU, despre intervenția unui echipaj de prim-ajutor din Sibiu "Acea misiune pe care nu o întâlnești în fiecare zi"

18 Jan 2022 728

Incendiu în localitatea Comana, județul Constanța. Intervin pompierii

17 Jan 2022 403

Fum dens într-un apartament din Medgidia, județul Constanța. Pompierii, chemați în ajutor

14 Jan 2022 578

Incendiu în zona de nord a Stațiunii Mamaia. Au intervenit pompierii ISU Dobrogea

13 Jan 2022 1221

Un incendiu a izbucnit la Eforie Sud. Intervin pompierii

08 Jan 2022 789

Alertă la Medgidia! Un incendiu a izbucnit într-o locuință. Pompierii, chemați în ajutor

05 Jan 2022 607

Bilanțul pompierilor IGSU din week-end-ul de Revelion și Anul Nou. Mii de oameni au avut nevoie de ajutor

03 Jan 2022 501

Sinaia Doi adulți și un copil au ajuns la spital, după ce prelata care acoperea terasa unui restaurant a cedat sub greutatea zăpezii

02 Jan 2022 846

Incendiu la Năvodari în prima zi din 2022. Pompierii, chemați în ajutor

01 Jan 2022 1009

Alertă la pompieri! Un incendiu a izbucnit în localitatea Hârșova, județul Constanța

30 Dec 2021 645

Alertă la Constanța. Pericol de explozie într-un apartament situat la etajul patru al unui bloc de locuințe

29 Dec 2021 1320

Incendiu în Ajunul Crăciunului în localitatea Sinoe, județul Constanța. Intervin pompierii

24 Dec 2021 793