Acțiunile solicitante ale pompierilor din întreaga țară, în ultimele 24 de ore

  • În ultimele 24 de ore, salvatorii au desfășurat 1.790 de misiuni, la nivel național.
 
Echipajele SMURD au intervenit pentru a salva un număr de 1.426 de personae. Cele mai multe solicitări fiind înregistrate în zona București-Ilfov (392 cazuri), urmată de județele Mureș (66 cazuri), Timiș (57 cazuri) și Sibiu ( 55 cazuri).
 
Pompierii au intervenit pentru a lichida 68 incendii. De asemenea, au desfășurat 315 intervenții în sprijinul comunităților.
 
Echipajele de descarcerare au intervenit în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.
 
În județul Suceava, salvatorii au avut o misiune, care a necesitat atenție sporită. Aceștia au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un spațiu comercial, situat la parterul unui bloc de locuințe, din municipiul Fălticeni. La sosirea echipajelor de stingere, arderea se manifesta la interior, cu posibilități de propagare la vecinătăți. Flăcările au fost stinse în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.
 
În continuare, vă redăm comunicatul official IGSU:
 

„ Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.790 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.
 
La nivel național, 1.426 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (392 cazuri), urmată de județele Mureș (66 cazuri), Timiș (57 cazuri) și Sibiu ( 55 cazuri).
 
În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 68 incendii, precum și în alte 315 intervenții în sprijinul comunităților.
 


Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.
 
O misiune, care a necesitat atenție sporită din partea pompierilor, a avut loc în județul Suceava, unde salvatorii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un spațiu comercial, situat la parterul unui bloc de locuințe, din municipiul Fălticeni. La sosirea echipajelor de stingere, arderea se manifesta la interior, cu posibilități de propagare la vecinătăți. Flăcările au fost stinse în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.

 
În aproape 50% din situații, incendiile au ca punct de plecare instalațiile electrice, mijloacele de încălzire și coșurile de fum defecte sau improvizate. Pentru evitarea producerii unor astfel de evenimente, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență recomandă următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor:
 
Este interzisă lăsarea copiilor singuri în încăperi în care sunt mijloace de încălzit în funcţiune!
Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii!
 
Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile!
 
Este interzisă utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii;
 
Este interzisă suprasolicitarea reţelei electrice prin folosirea simultană a mai multor consumatori.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 14 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 8 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele Brașov (2), Harghita (1), Mureș (2), Neamț (1) și Suceava (2); 6 mesaje privind instituirea măsurii de carantină zonală și incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județele: Hunedoara (1), Ialomița (1), Mehedinți (2), Sălaj (1) și Satu Mare (1).
 
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate in dificultate.
 
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.“


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSUBilanțul misiunilor

18 Apr 2024 196

Recomandările IGSU pentru zonele vizate de cod galben (VIDEO)

17 Apr 2024 448

IGSUBilanțul misiunilor

17 Apr 2024 212

La un pas de tragedie din cauza unui zmeu de jucărie!

15 Apr 2024 631

IGSUSiguranța voastră este prioritatea noastră! Peste 4.800 de intervenții în acest weekend!

15 Apr 2024 246

IGSU Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

12 Apr 2024 205

IGSU Activitatea pompierilor din cursul zilei de ieri

11 Apr 2024 252

ISU Harghita9 intervenții ieri, 9 aprilie 2024

10 Apr 2024 308

IGSUCele mai multe intervenții au fost desfășurate în zona București – Ilfov, urmată de județele Bacău, Mureș, Galați și Cluj.

10 Apr 2024 274

IGSUBilanțul misiunilor

09 Apr 2024 248

IGSUMisiunile pompierilor din acest sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 267

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

05 Apr 2024 270

IGSUBilanțul misiunilor

04 Apr 2024 270

IGSUBilanțul salvatorilor în ultimele 24 de ore

03 Apr 2024 295

Bilanț IGSU Probleme în mai multe județe, printre care și Constanța din cauza vântului puternic. Manevrele în porturile la Marea Neagră, suspendate

02 Apr 2024 653