Administratorii de la Rainbow, cercetati pentru inselaciune si evaziune fiscala

In aceeasi situatie se mai afla si patronul SC Petro-Ship SRL

Controversatii oameni de afaceri constanteni, Aurel Lungu si Lucian Radulescu, administratori ai cunoscutei SC Rainbow Industries SA, sunt din nou in atentia politistilor din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanta, cercetati fiind in stare de libertate pentru inselaciune si evaziune fiscala. Potrivit declaratiei ofiterului de presa din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului Constanta, Sarmizia Fetcu, incepand din anul 2000, Lungu si Radulescu au derulat prin intermediul societatii, activitati de plasare a fortei de munca in strainatate. Pentru incheierea contractelor de mediere a plasarii, cei doi administratori percepeau contravaloarea de 150 dolari. In conditiile in care solicitantul se razgandea, primea inapoi jumatate din suma. Potrivit contractului tip de mediere, SC Rainbow Industries SA se obliga, in schimbul comisionului, sa gaseasca un loc de munca in strainatate, in termen de un an de zile. La scurt timp dupa semnarea contractului de mediere, clientul era chemat la sediul societatii pentru a semna un contract de munca cu un agent economic. Anchetatorii spun ca tarile partenere erau Emiratele Arabe si Cipru. Intocmirea formelor legale nu se facea decat in anumite cazuri, clientii fiind de regula lasati in asteptare. Potrivit clauzelor contractuale, in cazul in care societatea nu isi onoreaza obligatiile, dupa un an, se obliga sa restituie integral sumele incasate cu titlu de comision. Cotidianul ZIUA de Constanta a prezentat in mai multe randuri afacerile dubioase derulate de cei doi administratori care realizeaza plasamente consistente in constructii si importuri, dezvoltand pe aceasta linie importante afaceri. Cu toate ca are relatii de munca doar pe anumite sectoare in cele doua tari, la Rainbow nimeni nu era refuzat. Oamenii legii spun ca modalitatea de lucru a celor doi administratori a determinat peste o suta de persoane sa depuna plangere impotriva acestora. Trebuie mentionat faptul ca sumele percepute in schimbul contractelor de mediere nu erau inregistrate in evidenta contabila a societatii. Folosind acelasi tipar, in vizorul politistilor a intrat, cercetat fiind pentru aceleasi infractiuni, si Petre Mititelu, de 41 de ani, din Constanta. Barbatul este administrator al SC Petro-Ship SRL Constanta. Incepand cu anul 2005, Mititelu a racolat mai multe persoane carora le-a promis locuri de munca in strainatate. Din verificarile efectuate pana in prezent de ofiterii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, s-a stabilit faptul ca acesta a incasat de la un numar de patru persoane suma de 1650 USD, reprezentand taxa de mediere, sume care nu au fost evidentiate in contabilitate. Mititelu este, de asemenea, cercetat in stare de libertate pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune si evaziune fiscala. Fata de cei trei administratori, anchetatorii au dispus inceperea urmaririi penale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Continuă asfaltarea drumurilor intens circulate din Portul Constanța (FOTO)

18 Apr 2024 387

Nu se modifică indemnizațiile pentru medicii specialiști și primari care efectuează gărzi

14 Mar 2024 521

Anunț prealabil privind afișarea publică a documentelor tehnice ale cadastrului

13 Mar 2024 449

Anunț de participare la licitația publică pentru închirierea unor bunuri proprietate publică a statului aflate în administrarea Administrația Națională “Apele Române”

28 Feb 2024 453

MDLPA Peste 300 de milioane de lei, pentru lucrări de cadastru realizate de primării. În ce județe au fost solicitate cele mai mari sume

20 Feb 2024 551

Schimbări importante în traficul rutier din municipiul Constanța!

12 Feb 2024 881

MAE Atenționare de călătorie în Republica Finlanda. Perturbări în domeniul transporturilor

31 Jan 2024 520

MAERepublica Finlanda - Grevă în mai multe sectoare ale economiei

31 Jan 2024 372

Ministerul Cercetării anunță finanțarea cu 182,2 milioane de lei a proiectelor ce presupun implementarea unor tehnologii de ultimă generație

25 Jan 2024 650

Premierul Marcel Ciolacu „Vizăm să aducem din nou atractivitatea pentru categoriile ocupaţionale de la MAI, ANP şi MApN“ (VIDEO)

23 Jan 2024 666

Premierul Marcel Ciolacu a avut consultări cu reprezentanții transportatorilor și fermierilor

12 Jan 2024 657

CNAIR. Situația drumurilor la această oră. Zonele unde este întreruptă circulația

09 Jan 2024 2291

Ministerul Dezvoltării Peste 1 milion de hectare, cadastrate în 2023

08 Jan 2024 697

Atenționare de călătorie pentru Germania! Anunțul MAE

06 Jan 2024 756

Ministerul Educației A fost aprobată OUG privind salarizarea personalului din învățământ

28 Dec 2023 942