Cocaină în Portul Constanţa Adrian Chiribău rămâne cu cei 11 ani de închisoare

Magistraţii Tribunalului Constanţa au respins, ieri, ca inadmisibilă, cererea de revizuire a sentinţei iniţiale pronunţate împotriva lui Adrian Vasile Chiribău, condamnat pentru trafic internaţional de droguri.
 
Acuzaţi că ar fi procurat patru tone de cocaină, droguri de mare risc provenind din Brazilia, şi că ar fi încercat să introducă stupefiantele în Portul Constanţa, disimulate în containere încărcate cu cherestea, Antonio Cano Alvarez, Ramona Elena Cano Alvarez (Cioroabă) şi Adrian Vasile Chiribău au fost condamnaţi definitiv în luna mai a anului trecut.

Tribunalul Constanţa l-a condamnat în iunie 2012 pe Antonio Cano-Alvarez la 25 de ani de închisoare. Aceeaşi pedeapsă au primit-o şi Ramona Elena Cano Alvarez (Cioroabă) şi Adrian Vasile Chiribău.

Decizia Tribunalului a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care, la finele lunii septembrie 2013, a micşorat doar pedeapsa lui Chiribău, de la 25, la 17 ani de închisoare. Bărbatul a fost găsit vinovat de complicitate la trafic de droguri de mare risc.

În luna mai 2014, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au micşorat cele trei condamnări aplicate de judecătorii constănţeni. Astfel, Antonio Cano Alvarez şi Ramona Elena Cano Alvarez (Cioroabă) vor executa câte 15 ani de închisoare. Asta în timp ce Adrian Vasile Chiribău a rămas cu 11 ani de detenţie.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.