Afaceri cu iz penalŞeful Poliţiei din Gârliciu, acuzat că şi-a tras pământ cu japca (galerie foto)

garliciu_1.jpgComandantul Postului de Poliţie din comuna Gârliciu, Marian Chiper, s-a ales cu trei plângeri penale, fiind acuzat de un consătean de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, ameninţare şi lovire. Petrică Leciu, de 49 de ani, din Hârşova, spune că omul legii şi edilul comunei mai sus precizată, Constantin Cimpoiaşu, au măsluit o licitaţie publică, la finele căreia Chiper a fost desemnat proprietarul unui tren de peste 1000 de metri pătraţi, deşi nu avea acest drept. Petrică Leciu mai declară că terenul cu pricina îi aparţine tatălui său, Dumitru Leciu.

Cel care îl acuză pe Marian Chiper de abuz în serviciu spune că tot calvarul a început pe data de 20 iulie, când Primăria Gârliciu a scos la licitaţie un teren de 1.044 metri pătraţi. „Acest pământ aparţine tatălui meu, Dumitru Leciu, în vârstă de 75 de ani. Iniţial, tata a avut 5000 de metri, însă, pe vremea lui Nicolae Ceauşescu, comuniştii i-au luat în mod abuziv 1800 de metri pătraţi. Când s-au făcut titlurile de proprietate, tata a primit teren în suprafaţă de doar 3.200 de metri. În 2001 am făcut cerere să mi se pună în posesie diferenţa de pământ. Când parcela respectivă a fost scos la licitaţie, tatălui meu nu i s-a adus la cunoştinţă, însă vecinii au fost anunţaţi că vor avea loc modificări“, a mai arătat Petrică Leciu. Acesta continuă spunând că pe data de 21 iulie s-a prezentat la secretara Primăriei din Gârliciu şi a rugat-o să-i arate anunţul public referitor la licitaţia care a avut loc cu o zi în urmă. „În încercarea de motiva lipsa anunţului de la avizier, secretara mi-a răspuns că documentul cu pricina a fost rupt, din greşeală. Câteva zile mai târziu, pe data de 24 iulie, comandantul Postului de Poliţie din comună a venit pe terenul scos la licitaţie şi, sprijinit de patru persoane, a început să taie toţi pomii. I-am arătat actele din care reieşea că tatăl meu este deţinătorul terenului. I-am cerut să-mi arate actul în baza căruia s-a apucat de tăiat pomii, însă a refuzat“, ne-a mai declarat Petrică Leciu. 

Chiper, rugat să înceteze cu abuzurile 

Din ultima plângere penală formulată de Leciu împotriva lui Marian Chiper reiese că şeful Poliţiei din Gârliciu, sprijinit de Nicu Marcu şi de Nicu Răducanu, a început să strice căpiţele de fân aflate pe terenul licitat şi care erau ridicate de Dumitru Leciu. „I-am adus la cunoştinţă domnului Chiper să înceteze cu abuzurile. Cu această ocazie i-am arătat o hotărâre conform căreia terenul nu aparţine Primăriei Gârliciu. Şeful de post mi-a răspuns că nu-l interesează maculatura şi că toate actele privind proprietatea tatălui meu sunt false. În acest timp, Chiper mi-a pus furca în piept, m-a îmbrâncit, m-a ameninţat că mă ia la bătaie şi m-a înjurat de mama, care este moartă. Toată scena a avut loc în faţa tatălui meu“, a mai arătat Petrică Leciu. 

Primarul şi şeful de post neagă acuzaţiile 

Atât primarul din Gârliciu, cât şi comandantul Postului de Poliţie din comună au negat acuzaţiile aduse, precizând că licitaţia de pe data de 20 iulie este legală şi că totul s-a desfăşurat conform legilor în vigoare. 

„Eu sunt proprietar de drept. Aşa lucrează Petrică Leciu, se plânge peste tot. Este un tip foarte periculos!“, a conchis Chiper. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Xena

28 Mar, 2012 16:49

Bine punctat, Nick. Nu il cunosc pe "Domnul" Marian Chiper dar am avut tangenta cu un alt "Domn"... respectiv primarul Constantin Cimpoiasu.Iata, se implinesc aproape 2 ani de cand a fost postat acest articol si nu s-a schimbat nimic in comuna: sunt o haita de lupi care fac legea cu oile lor si le "elimina" pe cele care au curajul sa behaie... Trist pentru oamenii comunei Garliciu(pe care, de altfel, ii respect pentru rabdarea lor) dar ADEVARAT.

Nick

20 Feb, 2011 20:00

"Domnul" Marian Chiper, politist cu numele, o persoana inculta si temperamentala pe masura, face in mod constant abuzuri in serviciu, fara ca acestea sa fie consemnate si pedepsite conform regulamentelor in viguare! ce pazesc superiorii acestui "domn politist" nu stiu, insa un lucru este cert ca multe persoane care au avut si au divergente si neplaceri privind "etica in serviciu" aplicata de acest "domn politist", nu pot si nu vor actiona pentru aducerea la iveala a tuturor ilegalitatilor produse de Marian Chiper, datorita simplului fapt ca acesta ii ameninta si trateaza persoanele din comuna Garliciu luand legea in propriile maini, actionand dupa bunul plac. Adevarul e dureros, la ce te poti astepta de la un politist, lasat lup paznic la oi, intr-un sat uitat de lume?! hmmm... pai sa vedem! poate la speranta ca cineva se va auto sesiza si va lua masuri? mda! dar cine? eu zic sa lasam pe "domnul politist" sa si faca "treaba" cum stie el mai bine, nu!? e doar un alt politist, dintr-un alt mic sat fara caini! si ma mai intreb, ce pazeste "domnul primar" din acest sat? poate vom afla cat de curand...

Articole asemanatoare

Fotbalistele de la Farul Constanța au învins și campioana României și au urcat pe locul întâi în clasament

30 Mar 2024 1246

Echipa feminină Farul Constanța, egal contra campioanei Universitatea Cluj

08 Nov 2023 1265

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere cu CS Gloria 2018 Bistrița - Năsăud

16 Sep 2023 1422

Echipa feminină Farul Constanța, încă două transferuri. Pe litoral a sosit și Claudia Chiper, căpitanul Naționalei Moldovei (VIDEO)

29 Jul 2023 1224

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 8 august 2018

13 Aug 2018 2596