„Afacerista" din Vama Agigea

afacerista.jpg În „parcul auto" din 2012 al Ailei Badea se regăsesc aceleaşi autoturisme, anume un Audi fabricat în 2007 şi un Volkswagen din 2001, iar datoriile sunt teoretic inexistente

Pe principiul „apa trece, pietrele rămân", fosta şefă de vamă Aila Badea, în prezent simplu inspector în aceeaşi instituţie, nu numai că a reuşit să iasă „teafără" din scandalul maşinilor pline cu ţigări din duty-free, recăpătându-şi iniţial funcţia, iar apoi rămânând pe postul călduţ din vamă, dar şi-a sporit şi averea. În cursul anului trecut, de pildă, Aila Badea, care se numără printre vameşii care au adus Vama Agigea în atenţia anchetatorilor de-a lungul timpului, şi-a luat un teren. Şi nu orice teren, ci este vorba despre o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi, în staţiunea Venus. Achiziţionată de soţul său, ce-i drept.

În 2006, numele Ailei Badea, alături de cele ale mai multor „grei" din vămile constănţene, era menţionat într-un scandal privind autoturisme pline de ţigări din duty-free-uri. La momentul respectiv, 13 lucrători vamali au fost luaţi în colimator de autorităţi, fiind acuzaţi de neexercitarea atribuţiilor de serviciu în vederea asigurării supravegherii vamale şi de neefectuarea controalelor de fond asupra gestiunii magazinelor duty-free. „Buba" s-a spart după ce mai multe autoturisme încărcate cu ţigări achiziţionate din duty-free-urile constănţene au fost reţinute de poliţişti. În cele din urmă, femeia şi-a pierdut funcţia de şef Birou Vamal Constanţa Sud Agigea, însă, pentru că nimic nu este definitiv, a revenit glorioasă pe funcţie, în urma unui proces câştigat în instanţă. În prezent, Aila Badea figurează ca simplu inspector vamal în organigrama Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea. Fireşte, un „simplu" inspector vamal destul de căpătuit.

Fără datorii şi cu firma în dizolvare

În cea mai nouă declaraţie de avere, completată pe data de 8 mai, fosta şefă a Vămii Agigea a menţionat un proaspăt achiziţionat teren intravilan în staţiunea Venus. Mai exact, este vorba despre o suprafaţă de 1.200 mp cumpărată anul trecut de soţul său, Aurel Badea. Terenul vine să întregească averea familiei Badea, alături de cele două apartamente, din Constanţa şi Mangalia, dar şi caselor pe care inspectorul vamal le-a construit de-a lungul timpului, în Constanţa şi, respectiv, Buşteni. În „parcul auto" din 2012 al Ailei Badea se regăsesc aceleaşi autoturisme, anume un Audi fabricat în 2007 şi un Volkswagen din 2001, iar datoriile sunt teoretic inexistente. În ceea ce priveşte venitul anual realizat, Aila Badea a menţionat suma de 68.500 de lei, în timp ce soţul său a contribuit la bugetul familiei cu 78.000 de lei, roţi banii fiind câştigaţi din salariu. Foarte interesant, în declaraţia de interese valabilă pentru anul în curs, fosta şefă a Vămii Constanţa Sud Agigea a menţionat acţiunile pe care le deţine la SC Biss SRL Constanţa. Atâta doar că firma, potrivit www.vrajitorul.eu, s-ar afla în dizolvare judiciară, de la sfârşitul anului 2010. La momentul respectiv, firma avea datorii totale de 108.161 de lei.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.