Afaceristul Constantin Dima, trimis în judecată de DNA Constanţa, rămâne sub control judiciar (rechizitoriu)Dumitra Cornelia, judecător al Tribunalului Constanţa, a decis ca Toma Mihai, administrator al SC Eva Solution SRL, şi Constantin Dima, administrator al SC Mara Construct SRL, la data presupuselor fapte, să rămână sub control judiciar. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Toma Mihai şi Constantin Dima au fost deferiţi Justiţiei de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, într-un dosar legat de presupuse fraude cu fonduri europene şi alte infracţiuni legate de reabilitarea unor monumente istorice din judeţul Constanţa. SC Mara Construct s-a ocupat în trecut, printre altele, şi de restaurarea Cetăţii Capidava. 
 
Mara Construct are sediul social în localitatea Mihail Kogălniceanu. Asociat unic al firmei este Maria Cătălina Lăpăduş, născută la data de 6.03.1983, în Constanţa, fina fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu. De altfel, aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, Lăpăduş a preluat firma, în 2010, de la mama ei, Sanda Ciocoiu, şefa Conpress Holding. SC Mara Construct este administrată de Gheorghe Ciocoiu şi are ca activitate principală „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
 
Revenind la dosarul cauzei, potrivit rechizitoriului, Constantin Dima este bănuit de constituire a unui grup infracţional organizat, de folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată (două fapte), de evaziune fiscală, în formă continuată (două fapte), de spălare a banilor (două fapte), precum şi de fals în declaraţii. Toma este bănuit de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălare a banilor.
 
Mai departe, lista inculpaţilor este continuată de: Khalid Ouahmane, administrator al SC Nord Colorado SRL, bănuit de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălare a banilor, Cristea Marian Enache, administrator al SC Nicotrans Eurologistic SRL, şi SC Professional Equipment Solutions SRL, bănuit de constituire a unui grup infracţional organizat, spălare a banilor (două fapte), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi evaziune fiscală, în formă continuată, Marian Iulian Dumitru, administrator al SC Clasic Confort International SRL, bănuit de constituire a unui grup infracţional organizat şi spălare a banilor. Mai departe, Lucian Petrache a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la spălarea banilor şi complicitate la spălarea banilor.
 
SC Mara Construct SRL este suspectată de constituire a unui grup infracţional organizat, de folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată (două fapte), de evaziune fiscală, în formă continuată (două fapte), şi de spălare a banilor (două fapte), SC Nord Colorado SRL este bănuită de constituire a unui grup infracţional organizat, de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi de spălare a banilor.
 
SC Nicotrans Eurologistic SRL este acuzată de constituire a unui grup infracţional organizat şi de spălare a banilor, SC Professional Equipment Solutions SRL, de constituire a unui grup infracţional organizat, de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, de evaziune fiscală, în formă continuată, dar şi de spălare a banilor.
 
SC Clasic Confort International SRL este acuzată de constituire a unui grup infracţional organizat, dar şi de spălare a banilor, în timp ce SC Eva Solution SRL este bănuită de constituire a unui grup infracţional organizat, de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, dar şi de spălare a banilor.
 

ANAF și Consiliul Județean Constanța s-au constituit parte civilă în procesul penal, cu suma totală de 53.880.674 de lei, reprezentând presupusul prejudiciu produs bugetului de stat prin săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și prejudiciul provocat prin faptele comise în legătură cu cele două proiecte. 

Citeşte şi 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Legături cu Constanța! Omul de afaceri Arpad Paszkany și Radu Berceanu, fostul ministru al Transporturilor, vor fi audiați la Înalta Curte

05 Apr 2021 895

#DobrogeaDigitală Mesajul colonelului Constantin Dima, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Constanța, de Ziua Dobrogei

21 Nov 2020 1402

Lipsa unui avocat a amânat procesul Mara Construct

02 Oct 2020 912

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 16 septembrie 2020

17 Sep 2020 1057

O nouă înfățișare în procesul Mara Construct. Se așteaptă audierea martorilor

01 Sep 2020 593

#alegerilocale2020 Oficial de la Biroul Electoral Județean Tulcea. Iată care sunt candidații pentru Primăria Tulcea

21 Aug 2020 1109

Bucurie prematură? Ce se află în spatele victoriei anunțate de Consiliul Județean Constanța

01 Jul 2020 2292

DNA acuză Spălare de bani și grup infracțional organizat, la reabilitarea monumentelor istorice constănțene. Procesul Mara Construct continuă

02 May 2020 882

Bunuri sigilate și conturi supravegheate Reabilitarea monumentelor istorice județene, în atenția judecătorilor. Se așteaptă martorii

28 Apr 2020 705

Patru ani de proces și mandate de aducere Reabilitarea monumentelor istorice din județ, în atenția judecătorilor. Martorii nu s-au prezentat pentru audieri

03 Apr 2020 1383

Procesul Mara Construct. Se aşteaptă audierea martorilor

04 Feb 2020 896

Mara Construct, în atenţia judecătorilor constănţeni. Martorii din proces, citaţi pentru luna februarie

17 Jan 2020 838

Cum încearcă Judeţul Constanţa să recupereze banii de la Mara Construct. Cât s-a cerut, cât s-a dat, cine e nemulţumit

10 Dec 2019 1668

Contractele Capidava şi Tropaeum Traiani Bunurile Mara Construct, sigilate. Firma nu are voie să scoată bani din bancă

26 Nov 2019 1824

UPDATE. Alertă S-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Constanța pentru gestionarea problemelor apărute în Portul Midia (galerie foto)

25 Nov 2019 2223