Alertă în comuna Mahmudia, județul Tulcea! Zeci de hectare de teren agricol, inundate după ruperea unui baraj (GALERIE FOTO)

Sursa galeriei foto: ISU Delta TulceaZeci de terenuri agricole au fost inundate ieri după ce un dig de protecție s-a rupt în apropierea comunei Mahmudia din județul Tulcea. 

Potrivit ISU Delta Tulcea, în urma informării Comitetului Local pentru Situații de Urgență Mahmudia cu privire la ruperea unui dig de protecție din cadrul incintei Carasuhat (o zonă renaturată în anul 2016), Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în ședință extraordinară începând cu ora 13:30.

„În urma acesteia, Prefectul județului Tulcea, Dan Munteanu a ordonat activarea grupului de suport tehnic pentru inundații la nivelul județului Tulcea care s-a deplasat în regim de urgență la fața locului pentru o analiză completă a situației de fapt. 

În urma recunoașterii, a fost luată decizia intervenției la fața locului de către structuri aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, a autorităților locale și a operatorilor economici din zona afectată. 
În vederea gestionării situației de urgență, dar și a operativității în teren, transportul materialelor, utilajelor și a pompierilor militari precum și a voluntarilor din partea comunității locale, se va face cu ajutorul unui operator privat care deține un bac ce poate suporta o încărcătură mărită“ - au mai precizat reprezentanții ISU Delta Tulcea. 


Foto: ISU DELTA TULCEADin primele informații evenimentul produs la digul de protecție, nu pune în pericol obiective economice, terenurile inundate fiind unele agricole. 

La fața locului au acționat 25 de subofițeri și un ofițer, o ambarcațiune si un camion din dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea.

În jurul orei 20:00 forțele de intervenție au ajuns în zona breșei din digul de protecție a incintei Carasuhat din zona comunei Mahmudia cu utilaje și încărcătură de piatră. 

„Piatra a fost aruncată în breșa digului cu scopul de a diminua debitul apei ce inundă terenurile din zona ce era protejată de către dig.  Suprafața afectată de apele revărsate până în acest moment este estimată la aproximativ 30-40 de ha de culturi agricole“ - au mai precizat reprezentanții ISU Delta Tulcea.

Citește și: 

Primăria Mahmudia, contract cu o firmă din capitală, pentru modernizarea aleilor pietonale (DOCUMENT)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.