LIVE TEXT Amplă acțiune de control în Terminalul de Containere a Portului Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

Acțiune în port. Foto: ZIUA de ConstanțaPolițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime Constanța, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și polițiști de frontieră ai Gărzii de Coastă Constanța organizează astăzi o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere.

Acțiunea are loc în Portul Constanța Nord- la terminalul de containere.

Container Portul ConstanțaÎn cadrul acțiunii vor fi deschise trei containere. 

UPDATE: ora 10.25

A fost deschis primul container, iar în interiorul acestuia au fost găsite mai multe cutii. 

UPDATE: ora 10.40

În container au fost găsite mai multe cutii suspecte. În cele mari au fost descoperite chibrituri, iar în cutiile mici erau becuri clasice cu filament. 

UPDATE: ora 10.44

În același timp polițiștii îi verifică și pe șoferii de TIR aflați în Terminal. Aceștia sunt testați de polițiști și cu aparatul etilotest pentru a se stabili dacă au consumat băuturi alcoolice. 

UPDATE: ora 11.00


În containerul verificat a fost găsită marfă în valoare de aproximativ 32.500 lei. Celelalte containere sunt goale. 

UPDATE: ora 11.10

„Am desfășurat o acțiune în sistem integrat cu colegii de la IPJ Constanța și de la Biroul Vamal, acțiune care are drept scop prevenirea și combaterea migrației transfrontaliere. Astfel, în baza unei analize de risc în Portul Constnața s-a efectuat o verificare a mijloacelor de transport care sunt pretabile de a ascunde cetățeni străini ce intenționează să intre ilegal în România. În cadrul acțiunii a fost veroificat un container cu produse sosite din India, mai exact chibrituri și becuri, pentru o societate din județul Botoșani. Celelalte containere erau goale și sunt sosite din Turcia“ - a precizat comisar șef de poliție Irimia Petrișor, din cadrul Gărzii de Coastă.

„În această dimineață polițiști din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime Constanța, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanța, Garda de Coastă și Biroul Vamal de Frontieră Constanța, în Portul Constanța au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere.Pe lângă aceste aspecte, polițiștii au în vedere și prevenirea oricăror fapte ilegale, cum ar fi fraude vamale“ - a declarat inspector de poliție Iliescu Andreea, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța. 




Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiune a Poliției în zona de nord a Portului Constanța!

01 Mar 2024 777

Decizie Prefectura Constanța cere anularea autorizației de construire pentru Wave House SRL, Gas Port Oil și Gazzo Premium SRL

20 Jan 2024 3554

Video. După captura din Portul Constanța Poliția Română anunță percheziții în mai multe județe. Milioane de kilograme de deșeuri de ambalaje

12 Apr 2021 9560

7 minori locuiau în adăposturile improvizate Amplă acțiune de igienizare în zona porților de acces în Portul Constanța

07 Jul 2020 1560

„Port Mască” Guvernul promovează o ramă pentru profilul de Facebook. Care este scopul ei

09 Jun 2020 1590

UPDATE2. Flagrant DNA Constanţa în Portul Tomis Laurenţiu Dobre, subcomisar IPJ Constanţa a încercat să scape de procurori sărind din barcă !

23 Jul 2015 3720

Primarul Constanţei, dat în judecată de CN APMC Decebal Făgădău - „O acţiune de protest trebuie dezamorsată prin dialog, nu în instanţă“

22 Apr 2015 4883

11 persoane, prinse în flagrant în Portul Constanţa (video)

01 Dec 2014 2541

Un bărbat condamnat la 4 ani de închisoare, depistat în Portul Constanţa

16 Nov 2014 2022

Acţiune în Portul Constanţa Au fost amendaţi angajatorii care foloseau forţă de muncă fără forme legale

09 Sep 2014 2129

Sindicaliștii din Port acuză că gigacaloria s-a triplat, deși Primăria Constanța a încasat dividende de 12 milioane de lei!

19 May 2014 2131