Analize Covid 19 falsificate! Documentele, folosite la frontiera! Doi suspecți, reținuți


Polițiștii Secției nr. 4 Iași au pus în aplicare două mandate de percheție domiciliară, în oraşul Târgu Frumos, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Polițiștii au descoperit mai multe medii de stocare care au fost ridicate, iar doi bărbați au fost conduși la secție pentru a fi audiați.

De asemenea, din cercetările efectuate până , a reieșit faptul că în luna iunie 2021, cei doi bărbați ar fi falsificat multe buletine de analize COVID 19 şi le-ar fi pus la dispoziţia unor persoane care s-ar fi deplasat în Marea Britanie, pentru a fi folosite la controalele de frontieră.

Pe baza probelor administrate la dosar, un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Totodată, acesta va fi prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

În continuare, vă redăm informațiile transmise de IPJ Iași:

„ La data de 21 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi au efectuat două percheziţii domiciliare, în oraşul Târgu Frumos, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi zădărnicirea combaterii bolilor.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în luna iunie 2021, doi bărbaţi ar fi falsificat mai multe buletine de analize COVID 19 şi le-ar fi pus la dispoziţia unor persoane care s-ar fi deplasat în Marea Britanie, în scopul de a fi folosite la controalele de frontieră.

 
În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe medii de stocare, iar cei doi bărbaţi bănuiţi de comiterea faptei au fost conduşi la audieri.
 

În baza probatoriului administrat în cauză, un bărbat de 42 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
La data de 22 octombrie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările continuă.”

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.