Anca Florina Costache, amendată în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa (rechizitoriu)

Judecătoarea Corina Cornelia Dăescu, din Curtea de Apel Bucureşti, a amânat Dosarul Retrocedărilor din Constanţa pentru data de 27 august. Conform portalului instanţelor de judecată, în prezenta cauză, instanţa i-a aplicat expertului evaluator desemnat Anca Florina Costache o amendă judiciară în valoare de 2.000 de lei. La scurt timp, judecătoarea Corina Cornelia Dăescu i-a anulat amenda expertului evaluator, hotărârea fiind definitivă.
 
Noul termen al dosarului, cel stabilit pentru data de 27 august, este al 73-lea.
 
Dosarul Retrocedărilor din Constanţa a fost trimis spre soluţionare încă din 28 octombrie 2008, dată la care 37 de persoane sunt judecate pentru „restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa)“.
 
Printre inculpaţii cauzei se află Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, și Nicușor Daniel Constanţa, președintele Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Rechizitoriul poate fi citit accesând secţiunea „Documente“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 10 octombrie 2023

11 Oct 2023 1185