Anchetă cu stripper, poliţişti şi judecătoare Pe dosarul scandalului din club cu magistraţi se aşterne praful

cap_5.jpgArestaţi pentru trei zile în luna mai 2010, pe motiv că ar fi agresat un grup de judecătoare, procurori şi un poliţist, într-un club, stripper-ul Iani Jaca, alături de tovarăşii săi, Constantin Claudiu Coman şi Răzvan Ştefan Moroianu, sunt şi acum cercetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Cu toate că lucrurile au părut să se mişte cu o viteză fantastică la momentul la care s-a pus în discuţie arestarea tinerilor, iar dosarul lor se afla la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa (instituţie din care făcea parte şi unul dintre procurorii care au participat la scandal), se pare că rotiţele justiţiei par să nu se mai învârtă cu aceeaşi rapiditate de când cazul a plecat la Parchetul superior.

La aproape un an de la incidentul care a inflamat la vremea respectivă lumea justiţiei constănţene, dosarul pare să fi fost uitat cu desăvârşire de către anchetatori. Că, deh, nu este deloc uşor să anchetezi o faptă de o asemenea complexitate, în speţă, un ... „ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, prevăzută şi pedepsită de articolul 321 din Codul penal". În schimb, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa ne dau asigurări că dosarul „se află în lucru la Secţia de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în vederea definitivării cercetărilor penale". Pesemne, cercetările trebuie că sunt foarte complexe - dată fiind şi fapta dedusă anchetei - din moment ce urmărirea penală durează de aproape un an. De altfel, surse apropiate cazului spun că, în cele aproape 12 luni scurse de la momentul incidentului şi de la declanşarea urmăririi penale faţă de cei trei suspecţi, după lăsarea lor în libertate de către instanţa Tribunalului Constanţa, aceştia nu ar mai fi fost chemaţi la Parchet pentru a mai da vreo declaraţie şi nici nu au mai fost anunţaţi de vreun demers în ancheta procurorilor. Apropiaţi ai cazului spun că nu este exclus ca ancheta să fie afectată de calitatea părţilor vătămate din dosar, mai exact ... procurori, poliţişti şi judecătoare.

Cazul - „în lucru"

În acest context, redăm în continuare răspunsul procurorilor cu privire la solicitarea noastră legată de mersul anchetei. „(...) În dosarul penal nr. 446/P/2010 se efectuează cercetări faţă de inculpaţii Jaca Iani, Moroianu Răzvan Ştefan şi Coman Constantin Claudiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, prev. şi ped. 321 din Codul penal, iar cauza se află în lucru la Secţia de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în vederea definitivării cercetărilor penale". Amintim că, la momentul la care s-a cerut arestarea preventivă a celor trei tineri - arestare pe care magistraţii Judecătoriei Constanţa au încuviinţat-o fără să stea prea mult pe gânduri - procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au susţinut că, în urma loviturilor primite de la aceştia, agentul de poliţie Cătălin Croitoru, din cadrul Secţiei 2, ar fi căzut cu capul de asfalt şi şi-a pierdut cunoştinţa. Anchetatorii stabiliseră atunci că scandalul izbucnise în noaptea de 21 spre 22 mai 2010, în jurul orei 5.00, la onomastica unuia dintre presupuşii agresori, pe care tânărul şi-o serba în Clubul Crush.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Many

24 May, 2011 20:17

Intrebare? Ce cautau in noaptea respectiva in club, la baute, procurori, politisti si judecatoare???

basescu

18 Mar, 2011 08:19

aceiasi mafie de la parchet care sta cu chirie in casa contrabandistului cusu din dosar penal incineratorul-dna se aude?

Articole asemanatoare

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 788

Legea privind calitatea apei destinate consumului uman, promulgată de președintele României

12 Apr 2024 394

Amenzi în Portul Constanța! Patru operatori de cereale, sancționați de Garda de mediu

12 Apr 2024 474

Cumpărări directe Primăria Constanța a achiziționat prin cumpărare direct materiale pentru secțiile de votare. Vezi de la cine (DOCUMENT)

11 Apr 2024 460

Verificarea și reglarea unghiurilor direcției

10 Apr 2024 383

RAJA SA Lucrări de întreținere a rezervorului de apă Constanța Sud. Furnizarea apei potabile va fi sistată în localitatea Lazu

08 Apr 2024 479

Achiziții Constanța Primăria Costinești, contract cu o firmă din Schitu pentru amenajarea de borduri și pavele

08 Apr 2024 342

Fost ofițer din IPJ Constanța acuzat de DNA de abuz în serviciu! Judecătorii disjung cauza sub aspectul laturii civile (DOCUMENT)

07 Apr 2024 8578

Judecătoria Constanța validează dosarul motorinei de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu! (MINUTĂ)

06 Apr 2024 602

Cumpărări directe Constanța Comuna Castelu. Infra Plan Consulting SRL, dirigenție de șantier pentru rețeaua de distribuție gaze naturale (DOCUMENT)

06 Apr 2024 812

Directorul Neptun Olimp SA este candidatul PSD la primăria Eforie

06 Apr 2024 879

Firme Constanța Zaradise-Adiuvo SRL, preluată de Omer Ünlü! Sediul social din Vama Veche, schimbat în București

05 Apr 2024 468

RAJA Constanța Se oprește apa în localitatea Lazu pentru operațiuni de întreținere a rezervorului Constanța Sud!

05 Apr 2024 496

Cumpărări directe Constanța Firma Electro Bulgaru BMS asigură mentenanța rețelelor de iluminat public la Hârșova (DOCUMENT)

03 Apr 2024 925

One Star Security SRL, din Constanța, cere să intre în insolvență!

03 Apr 2024 674